Privata klubben

14 years ago

Eftersom det inte h’e4nder n’e5got spektakul’e4rt i mitt privatliv forts’e4tter jag att referera olika nattklubbar i Helsingfors.

Vi tar det fr’e5n b’f6rjan.

P’e5 l’f6rdag kv’e4ll d’f6k det pl’f6tsligt upp folk hos oss. De hade med sig mat och innan jag visste ordet av sig stod det tv’e5 killar i k’f6ket och fixade ihop en trer’e4tters middag. Jag sippade p’e5 ett glas argentinskt r’f6dvin och nj’f6t av utsikten. En stund senare d’f6k det upp fler m’e4nnsikor och snart hade vi testat PS2 dansmattan, ‘e4tit middag, diskuterat filmer vi tycker om, stekt pl’e4ttar samt best’e4mt oss f’f6r att forts’e4tta ut i Helsingforsnatten. En del av oss var konventionella och gick till trygga Bar 9, medan vi ‘e4ventyrare f’f6rst bes’f6kte Duke’s p’e5 Eriksgatan f’f6r att sedan bli riktigt experimentella och forts’e4tta till den till synes exklusiva Club Priv’e9.

Privata Klubben var ur ett rent vetenskapligt perspektiv fascinerande.

Calle skulle ha sagt s’e5 h’e4r:
“Lite som att g’e5 p’e5 Zoo, fast ointressantare”.

L-F konstaterade lakoniskt:
“Brudarna h’e4r ser ut som tunnt skinn fastsp’e4nt p’e5 ett kvastskaft med tv’e5 apelsinhalvor limmade p’e5 sidorna”

Syrran utropade med skr’e4ckblandad fascination:
“Det ‘e4r allts’e5 hit gamla Big Brother deltagare kommer f’f6r att d’f6! Lite som en elefanternas begravningsplats…”

Den nyskilda t’e4vlingssimmaren ragglade omkring med en platinablondin under armen och en drink i var hand. Han hade uppn’e5tt en berusning s’e5 h’f6g att han knappast var f’f6rm’f6gen att stava till sitt eget namn (om han nu klarar av den intellektuella utmaningen ens som nykter). Den sk’e4ggige filosofen med svarta glas’f6gon sm’f6g omkring och s’e5g lurig ut. Vid bardisken klagade brudarna p’e5 omf’e5nget av sina l’e5r samtidigt som de r’e4ttade till silikonen. Det mesta gick att k’f6pa. Vid ett tillf’e4lle h’e4lsade jag inte tillr’e4ckligt entusiastiskt p’e5 en bekant och fick som bestraffning en utsk’e4llning. St’e4mningen var konstig och lite skr’e4mmande.

Efter att ha gjort en noggrann expedition genom hela nattklubben besl’f6t jag mej f’f6r att l’e4ra mej s’e5 mycket som m’f6jligt av upplevelsen, ist’e4llet f’f6r att kritisera den. S’e5 jag satte mej i en av de stora f’e5t’f6ljerna sm’e5pratade (=l’e4s lutade mej ‘f6ver armst’f6det och skrek in i ‘f6rat p’e5 min granne) drack r’f6da drinkar och l’e4t mej roas av showen.

Johnny K · 14 years ago
H'f6rseln 'e4r fortfarande intakt, tackar som fr'e5gar. :)

A. · 14 years ago
Det 'e4r hit gamla Big Brother-deltagare kommer f'f6r att d'e5 'e4r det roligaste jag h'f6rt... (l'e4st)

Peppe · 14 years ago
Johnny K: d'f6v eller ej, men visst var det roligt!?A. Hon e rolig, min syster.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.