Jag 'e4r tillbaka!

16 years ago


Det finns f’e5 saker som ‘e4r s’e5 tr’e5kiga som att h’f6ra folk ing’e5ende ber’e4tta/blogga om sina jobb. Det enda undantaget verkar vara ifall de jobbar som prostituerade. Och tyv’e4rr (= som tur) har mitt jobb ingenting med att s’e4lja sex att g’f6ra. D’e4rav besparar jag er detaljerna. Vi s’e4ger s’e5 h’e4r: jag har vallat runt ett tjugotal journalister p’e5 den finl’e4ndska landsbyggden (= vi har befunnit oss utanf’f6r Helsingfors) i dagarna tre f’f6r att f’f6r ett par timmar ‘e5terv’e4nda hem p’e5 l’f6rdag f’f6rmiddag och avrunda insomnian med ett br’f6llop i Ing’e5 p’e5 kv’e4llen. Jag var beyond tr’f6tt, men som tur var hade jag f’f6rberett mej v’e4l inf’f6r br’f6llopsfesten genom det som Niklas kallar suojak’e4nnit* ( ungef’e4r “skyddsfylla”) och klarade d’e4rf’f6r kv’e4llen med glans. I motsats till andra br’f6llopsg’e4ster h’f6ll jag t.ex. inte tal d’e4r jag kallade brudgummen Niklas f’f6r Patrik.

Nu ‘e4r jag iallafall tillbaka i Finlands vackra huvudstad. ‘c5tminstone fram till torsdagen d’e5 jag ‘e5ker p’e5 rekreation till Rom.

‘c5terkommer med ett inl’e4gg d’e5 jag ‘e4r lite roligare.

*inf’f6r en viktig tillst’e4llning d’e4r man helst inte skall upptr’e4da pisamt full l’f6nar det sig alltid att vara berusad kv’e4llen (kv’e4llarna) innan. P’e5 det h’e4r viset ‘e4r det om’f6jligt att bli riktigt full p’e5 dagen D.

D'e5cktor Erik · 16 years ago
Skyddsfylla l'e5ter s'e5 typiskt finskt p'e5 n'e5got vis. En svensk skulle kalla det 'trygghetsberusning' eller n'e5t.Hakka pell'e4!

Peppe · 16 years ago
Hahaha! Fr'e5n och med nu ska jag bara anv'e4nda ordet "trygghetsberusning".

Penny Lane · 16 years ago
Jag var k'e4r i en Niklas fr'e5n Ing'e5 mellan elva och femton 'e5rs 'e5lder. Men vi var alltf'f6r blyga (och 'f6vervakade) f'f6r att inleda n'e5got och s'e5gs ju bara n'e5gra dagar om 'e5ret. Men jag t'e4nker faktiskt p'e5 honom 'e4n ibland och hur det skulle ha varit att bli bondmora i Ing'e5. I synnerhet nu n'e4r SVT visar "Bonde s'f6ker fru". De tre br'f6derna Wasstr'f6m fr'e5n Ing'e5 hade gjort succ'e9 d'e4r. Men de 'e4r v'e4l gifta nu kan jag tro.

Peppe · 16 years ago
Penny, du vill egentligen inte bli bondmora i Ing'e5. Nej. Veterin'e4r i Sthlm l'e5ter mycket, mycket b'e4ttre.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.