Mitt liv som hund

14 years ago

Mamma skulle iv’e4g p’e5 arbetsresa och eftersom syrran (samt uppenbarligen ALLA andra m’e4nniskor mamma k’e4nner) hade n’e5got annat f’f6r sig just den h’e4r helgen blev jag tillfr’e5gad om jag kunde babysitta hunden Boca (s’e5 h’e4r efter’e5t k’e4nns det som ett v’e4ldigt konstigt sammantr’e4ffade att precis alla andra var upptagna…). Boca ‘e4r en mycket ‘e4lskv’e4rd hund av storlek medium och av ren modersk’e4rlek (kvinnan har trots allt genomg’e5tt en f’f6rlossning f’f6r min skull) sade jag ja, utan att vidare fundera p’e5 vad mitt l’f6fte egentligen innebar.

Den f’f6rsta skeptismen v’e4cktes hos mej d’e5 Boca h’e4lsade mej v’e4lkommen genom att kr’e4kas tv’e5 medelstora p’f6lar odefinierbar magsubstans p’e5 k’f6kmattan.

Senare tog vi en l’e5ng promenad genom stan. I ‘f6sregn. Bocas p’e4ls s’f6g som en dammsugare upp 100% av den smuts vi passerade och n’e4r vi ‘e5terv’e4nde hem till Eriksgatan var hon noga med att allra f’f6rst kasta sig upp i den vita soffan. Jag lekte en stund med tanken att raka bort all p’e4ls nertill p’e5 hunden, en sk Brasilian Dog Vax,inf’f6r n’e4sta promenad, men eftersom jag inte vill att min mamma ska sitta i f’e4ngelse ‘e5talad f’f6r mord p’e5 sin egen dotter besl’f6t jag mej f’f6r att bara duscha hundskr’e4llet. Och soffan.

Till slut tog jag sj’e4lv en l’e5ng och v’e4lf’f6rtj’e4nt dusch. Utan att jag m’e4rkte det sm’f6g Boca in i badrummet, satte sig p’e5 badrumsmattan och iaktog mej med stort intresse, samtidigt som hon tankspritt tuggade p’e5 mina trosor. Det fick mej att k’e4nna mej lite utnyttjad och hur jag ‘e4n skrubbade min kropp l’e4mnade den smutsiga k’e4nslan mej inte.

Nu v’e4djar jag till er hundm’e4nniskor: ‘e4r detta normalt beteende?

Henke · 14 years ago
Haha, underbar vovve :) Tycker nog du kan vaxa skr'e4llet som h'e4mnd.

alis · 14 years ago
Hmm, person/hundkemin verkar inte st'e4mma riktigt....

sandra · 14 years ago
Ett klart problem i hierarkin h'e4r. Precis som hemma hos mina p'e4ron. V'e5r yngsta hund tror att hon 'e4r env'e5ldsh'e4rskare 'f6ver v'e4rlden och att det ger henne r'e4tt att traska f'f6rbi fikabordet och plocka 'e5t sig ostmackor, dessertostar och kex. Kampen g'e5 vidare.F'f6rdelen med din lilla vovve 'e4r att han verkar vara portabel och det underl'e4ttar alltid. ;)

Peppe · 14 years ago
Henke: jag h'f6ll mej och l'e4t jycken beh'e5lla sin beh'e5ring. Men n'e4sta g'e5ng...Alis: du har s'e4kert r'e4tt, vi passade helt enkelt inte ihop. Det var ingens fel, ibland 'e4r det bara inte meningen att det ska bli ngt.Sandra: Haha! "V'e5r yngsta hund tror att hon 'e4r env'e5ldsh'e4rskare 'f6ver v'e4rlden". Jag returnerade vovven till min mor och f'f6rsker nu reng'f6ra soffan.

Penny Lane · 14 years ago
Ha ha! Jag har delad v'e5rdnad om min egen hund och hennes syster och denna syster r'e5kar vara ett riktigt trosmonster. Efter hennes tredje vistelse hos mig l'e4rde jag mig att g'f6mma otv'e4ttade trosor allra l'e4ngst ner i tv'e4ttkorgen. Annars 'f6ppnar hon bara locket och plockar ur dem. S'e5, ja, det 'e4r ett relativt vanligt beteende hos hundar. Och tyv'e4rr mer vanligt 'e4n man kan tro hos m'e4nniskor. Har en granne som stalkar mig och ig'e5r hittade jag inte bara en blomsterkvast i brevinkastet utan ocks'e5 ett par av mina trosor prydligt upph'e4ngda p'e5 trappr'e4cket. Scary...

Peppe · 14 years ago
penny lane: damn, grannar 'e4r definitivt v'e4rre 'e4n hundar. f'f6rresten, hittade din blogg idag och tyckte j'e4ttemycket om den (s'e5 om du pl'f6tsligt och ov'e4ntat slutar skriva polisanm'e4ler jag din granne. f'e5r lite silence of the lambs-vibbar...).

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.