Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
La Dolce Vita | July 27, 2006 | The Way We Play

La dolce vita

16 years ago


F’f6rl’e5t, jag borde ha meddelat att jag blir borta s’e5 l’e4nge. Hoppas att ni inte blev oroliga.

Nu ‘e4r jag iallafall tillbaka. Tackar som fr’e5gar, det var en v’e4ldigt lyckad resa. Visserligen bodde vi i v’e4rldens r’e5tth’e5l; m’f6rkt, kvavt, femte v’e5ningen utan hiss, v’e4ggar tunna som toapapper och d’e5 termostaten slickade 40 graders strecket k’e4ndes det lite varmt eftersom vi inte hade luftkonditionering. Men f’f6r ‘f6vigt var vi n’f6jda (f’f6rsta natten f’f6rs’f6kte jag f’f6rresten anv’e4nda mej av det gamla goda fuktigt-t’e4cke-tricket, men eftersom jag var f’f6r s’f6mning f’f6r att krama ur vattnet efter att ha duschat lakanet k’e4ndes det ungef’e4r som att sova i ett dike. “Det h’e4r ‘e4r inte s’e5 sk’f6nt” konstaterade jag h’f6gt och valde att sova utan n’e5got lakan alls – i en liten p’f6l av vatten).

Pyret och jag f’f6ljde en del strikta regler under v’e5r minisemester. Absoluta M’e5sten var: pasta minst tv’e5 g’e5nger om dagen, fotografering av roliga amerikanska turister (mind you sir, NORDamerikanska. De ‘e4r n’e4mligen de roligaste), massa Chianti, ‘e4nnu mer glass, inget br’e5k och traditionesenlig siesta n’e4r det beh’f6vdes. When i Rome. Ni vet. Trots att vi ju var i Florens.

Italienarna verkade f’f6rresten v’e4ldigt glada ‘f6ver Syrrans och mitt bes’f6k och m’e5nga visade ‘f6ppet sin uppskattning att vi just valt deras land. Ibland var v’e4lkomsth’e4lsningarna n’e4stan F’d6R intensiva. Jag ‘e4r ju inte taleskvinna f’f6r hela v’e4rldens tjejer, men uppriktigt sagt blir ‘e5tminstone inte jag pirrig i magen av att folk lutar sig ‘f6ver mej och med het andedr’e4kt viskar hest i mitt ‘f6ra “Bellissima!”.

I samband med che bella-utropen slog mej ocks’e5 att jag av n’e5gon orsak alltid reser med blondiner. Inget fel i sig med nordisk sk’f6nhet, men ett ostridbart faktum ‘e4r att ljust h’e5r drar till sig ov’e4lkommen uppm’e4rksamhet vare sig man ‘e4r i Peru och Italien. Man kan liksom inte vara inkognito d’e5 man promenerar omkring med ett blont h’e5rsvall bredvid sig.

Pyret, du ‘e4r v’e4l medveten om att ditt h’e5ret kommer att f’e4rgas svart inf’f6r n’e4sta uppt’e4cktsresa?

Nu ska jag g’e5 hem och hoppas p’e5 att Air France ‘e5terl’e4mnar mitt bagage. ‘c4nnu ig’e5r befann sig min lilla v’e4ska n’e4mligen n’e5nstans p’e5 Paris-Bangladesh-axeln.

Mickey X · 16 years ago
V'e4lkommen tillbaka.

kinky · 16 years ago
Hej s'f6tnos! Fint att h'f6ra att du 'e4r tryggt hemma igen. Man vet ju Italien - och italienarna.. Varf'f6r skulle man (=kvinna) 'f6verhuvudtaget l'e4mna ett s'e5nt land?! F'f6r att komma hem? Sounds lame, l'e5t mig s'e4ga. N'e5 jo d'e5, man m'e5ste v'e4l komma hem ibland f'f6r att kunna resa igen.Saknar dej och v'e5ra mentalt givande morgonpromenader. Vi ses om en vecka. Ta hand om dej.

S-Man · 16 years ago
Jass'e5jahaja, s'e5 du har varit bortrest sa du? Vart d'e5'r'e5?Skojja bara =DV'e4lkommen hem igen!Kramsomfan

Peppe · 16 years ago
Darlings, jag s'e4ger som j'e4nkkaren:It's good to be back.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.