Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Faux pas | July 28, 2006 | The Way We Play

Faux pas

16 years ago

Imorse d’e5 jag gick via Robert de Niro-greken f’f6r min frukostcappucchino kom jag att t’e4nka p’e5 hur irriterad Calle brukar bli p’e5 folk som p’e5pekar att man egentligen bara f’e5r dricka kaffe med mj’f6lk p’e5 morgnarna.

Ni vet besserwisser-typerna som himlar med ‘f6gonen och beskt p’e5pekar:

“‘c4hum. Efter lunch dricker riktiga Italienare endast espresso.”

Till samma fascistkategori h’f6r de som st’f6r sig p’e5 folk som ‘e4ter pasta med sked och gaffel.

“‘d6h, i Italien ‘e4r det en enorm faux pas att anv’e4nda sked till spagettin. Det g’f6r bara barn och b’f6nder.”

Samtidigt ‘e4r det lite coolt att det finns ett land med en s’e5 imponerande matkultur att folk av helt andra nationaliteter p’e5 fullaste allvar tagit det p’e5 sitt ansvar att f’f6rsvara det italienska gourmetarvet. Jag menar, det ‘e4r s’e4llan man ser italienare korrigera varandra d’e5 de dricker Lapin Kulta. Fast det vore ju ett roligt scenario.

(I ‘f6vers’e4tning)

“Alora! S’e4tt upp armb’e5garna p’e5 bordet, luta dej lite framm’e5t, se ledsnare ut och tala f’f6r Guds skull inte s’e5 mycket. Riktiga finl’e4ndare skulle aldrig se s’e5 d’e4r glada ut d’e5 de dricker sin frukost’f6l!”

Eller:

*Djup suck*

“Francesco, p’e5 den finska HK Bl’e5-korven anv’e4nder man B’c5DE senap och ketschup. I mycket st’f6rre m’e4ngder ‘e4n s’e5 d’e4r. I Finland skulle du kallas b’f6g om du ‘e5t din korv p’e5 ett s’e5 d’e4r omanligt s’e4tt!”

Eller:

“Du ska SKRIKA samtidigt som du kr’e4ks.”

Mickey X · 16 years ago
Det 'e4r faktiskt p'e5 tiden att vi sp'f6ar upp v'e5ra sydeuropeiska v'e4nner lite om de inte anammar v'e5ra goda seder.S'e5g en spahettigubbe h'e4romdagen som drack vatten till sin halva special (korv med br'f6d och mos) ist'e4llet f'f6r den utm'e4rkta chokladdrycken Pucko. Sicken pucko va!

S-Man · 16 years ago
Sicken h'e4dare!En halvspecial med en Pucko 'e4r ju faktiskt sveriges nationalr'e4tt.Fr'e5gan 'e4r om n'e4sta generation ens sett dagens ljus om inte den r'e4tten fanns, i kombination med j'e4nkare, folk'f6l och folkpark.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.