Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
N'e4ra d'f6den | June 27, 2006 | The Way We Play

N'e4ra d'f6den

17 years ago

Imorse var den den f’f6rsta morgonen p’e5 v’e4ldigt l’e4nge d’e5 jag inte h’f6ll p’e5 att beg’e5 oavsiktligt sj’e4lvmord genom att stiga ut p’e5 gatan och bli ‘f6verk’f6rd. Fick med andra ord taxiskjuts till jobbet.

D’e5 vi kryssade mot s’f6dra Helsingfors slog det mej att folk borde k’f6ra lite f’f6rsiktigare. Sj’e4lv har jag aldrig k’f6rt ‘f6ver n’e5gon (varken m’e4nniskor eller djur), utan alltid siktat in mej p’e5 d’f6da f’f6rem’e5l d’e5 jag kraschat bilar. Eller om man ska vara exakt, har jag faktiskt bara krockat en g’e5ng. Det var dock traumatiskt enough.

F’f6rest’e4ll er detta:

En av de f’f6rsta riktiga vinterdagarna. Det sn’f6ar l’e4tt. Jag ‘e4r 18 ‘e5r och har precis f’e5tt k’f6rkort. Susar fram i mammas vita BMW 320i och har skruvat upp volymen p’e5 radion. Sjunger falskt med i Bon Jovis Living on a Prayer och k’e4nner mej ‘e4nligen vuxen (little did I know). S’e5 ‘e4r det dags att g’f6ra en 90 graders h’f6gersv’e4ng. Jag sv’e4nger p’e5 ratten, men bilen forts’e4tter rakt fram. Panik! Bon Jovi sjunger ober’f6rt vidare. Jag panikbromsar. Hjulen l’e5ser sig och l’e5ngsamt glider bilen ner i ett dike samtidigt som f’e4rgen p’e5 den v’e4nstra d’f6rren skrapas upp av en v’e4gskylt som befinner sig p’e5 fel plats vid fel tidpunkt. Sen stannar allting upp. Bon Jovi har slutat sjunga. Det sn’f6ar fortfarande lite. Jag kr’e4lar ut ur bilen. Jag ‘e4r visserligen uppskakad, men det ‘e4r ingeting emot den gastkramande skr’e4cken jag k’e4nner d’e5 jag sl’e5r numret till mammas jobb. Min mor ‘e4lskar BMW:n ungef’e4r lika mycket som hon ‘e4lskar Pyret och mej. Hela mitt liv blixtrar f’f6rbi framf’f6r mina ‘f6gon samtidigt som jag h’f6r henne svara i telefonen.

Jag ‘f6verlever visserligen, men det h’e4r fruktansv’e4rda upplevelsen (jag syftar p’e5 samtalet till min mor) ‘f6nskar jag inte ens min ‘e4rkefiende.

K’e4ra barn, k’f6r f’f6rsiktigt.

danne · 17 years ago
aj aj aj... och vad spelar du p'e5 bilstereon idag? ;-)

Peppe · 17 years ago
Haha... av s'e4kerhets sk'e4l promenerar jag till jobbet nuf'f6rtiden. ELLER 'e5ker taxi. Efter kraschen sa N faktiskt: "'e5k taxi -f'f6r helvete- resten av ditt liv!".

A. · 17 years ago
Och jag antar att din mor h'f6ll med om det... :-)

S-Man · 17 years ago
Huvvaligen!Har ox'e5 krockat s'e5d'e4r en g'e5ng f'f6r l'e4nge sedan d'e5 jag l'e5g i lumpen.Hade en j'e4ttefin SAAB 99, en kritvit, och n'e4r v'e4gen sv'e4ngde (det var p'e5 vintern det h'e4r) s'e5 sv'e4ngde fan inte bilen 'e5 jag.Pang! in i ett r'e4cke och bilen s'e5g ful ut fr'e5n och med d'e5.Buhuuu....D'e5 best'e4mde jag mig f'f6r aldrig krocka igen, och det har jag h'e5llt.Nu: K'f6ra hem f'f6rsiktigt...

Peppe · 17 years ago
A: det var mycket sv'e5rare att l'e5na bilen i forts'e4ttningen...Snubben: en 'f6desbroder!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.