Narkolepsi

18 years ago


Steg upp 07.10 i morse. Det 'e4r okristligt tidigt 'e4ven f'f6r en agnostiker som jag. Promenerade mot jobbet redan vid 'e5ttasn'e5ret och kunde konstatera att de m'e4nniskor som r'f6r sig ute vid denna arla morgonstund 'c4R annorlunda. De 'e4r lite mer stressade, lite aggresivare i trafiken (flera near death situationer d'e5 jag gick mot r'f6tt ljus) och har lite mer av luthernanism i sig 'e4n vi renodlade hedonister.

Orsaken till att jag var tvungen att vakna i ottan, d'e5 b'f6nderna mj'f6lkar sina kor, minkfarmarna spejar efter r'e4vflickor och lyckligare m'e4nniskor 'e4n jag 'e4r p'e5 v'e4g HEM fr'e5n diverse kalas, var n'e5t slags rekreationsdag som min arbetgivare fixat. Hela organisationen tog en buss ut p'e5 landet, bes'f6kte ett stort oljef'f6retag, 'e5t lunch p'e5 en bondg'e5rd och drack sedan sprit resten av den ovanligt heta sommardagen. S'e5 h'e4r motiverar man uppenbarligen finl'e4ndare att jobba b'e4ttre tillsammans.

Jag tv'e4rsomnade innan vi passerat Skatudden, vaknade upp och steg ur bussen n'e4r vi en halv timme senare stannade vid det f'f6rsta f'f6retaget och somnade om s'e5 fort powerpoint-presentationerna snurrade ig'e5ng. S'e5 h'e4r 'e4r det varje g'e5ng jag inte f'e5tt sova mina 'e5tta timmar av sk'f6nhetss'f6mn; s'e4tter jag mej i ett fordon eller h'e5ller n'e5gon en monolog l'e4ngre 'e4n tre minuter somnar jag okontrollerat. Tid eller rum 'e4r oviktigt. Eftersom jag vet hur jag 'e4r f'f6rs'f6ker jag vanligtvis h'e5lla ett 'f6ga p'e5 mej sj'e4lv, nypa mej i armen och sparka mej p'e5 smalbenet d'e5 l'e4get 'e4r som mest kritiskt, men i praktiken fyller sm'e4rta ingen som helst funktion i dylika l'e4gen. Jag bara somnar. Utan att passera g'e5.

Narkolepsi.


P'e5 bilden k'e4mpar jag mot John Blund under ett av l'f6rdagens br'f6llopstal.
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.