Slow weekend with wild cacao collective

5 months ago

Varning för hemmamys big time!

Dricker ceremoniel kakao från Wild cacao collective, grubblar med slöa tankar, för när exakt julstjärnorna får lov att hängs upp… bestämmer att det nog är tills nästa helg ändå. Ja då är det faktiskt okej att börja! Mmmm det blir nog bra. Skönt att det är mitt största problem. Kanske orkar jag inte tänka på annat…

Okej ska vi snacka om det här med kakao då. Vad är grejen?? Alltså, det är ju inte vilken kakao som helst, utan sådan där ceremoniel kakao. Den sorten som ej är processad och upphettad som vanlig kommersiell variant. Nä för detta är något helt annat för dem som inte vet! Råmaterialet så att säga. The real thing av kakao. Gå in här hos Wild cacao collective så kan ni läsa mer!

Och jag har ett erbjudande till er. Är ju polare med kollektivet så att säga, hehe… så om ni också vill testa och joina klubben av kakaodrickande kvinns (och män), besök Wild cacao collective och slå in koden FRIDASFRIENDS och få 10% rabatt på ett kakaoblock eller kakao malt till pulverformat. Varsågoda!

Slow weekend with Wild cacao collective

Och här kommer min morgonritual och my best blend, 1-2 cups (Obs, mixat i en blender!):

2-3 mjuka dadlar (de som säljs i fruktdisken i en liten låda ni vet), 2-3 msk hackad ceremoniel kakao (jag kör hela block ej pulver, tycker det är bäst), 2-3 msk MCT-olja för krämig fluffig konsistens (en neutral variant kokosolja, köper på nätet men kanske finns i butik nånstans??), så kryddar jag med lite flingsalt och Cayenne peppar för härlig smak och lite hetta, och så vatten såklart (precis innan det kokar så man inte dödar alla näringsämnen). Voila! Där har ni det. My best blend.

Slow weekend with Wild cacao collective

Alla grejer ner i blender, och så är det bara att köra. Inte jobbigt alls när du väl gjort det till din alldeles egna lilla ritual. Och efter ett tag kan man inte leva utan. Jag lovar! Dricker alltså inte kaffe på morgonen, tar en kopp kakao istället. Samma effekt fast utan känslan av stissighet i kroppen. Energi men samtidigt lugn och harmonisk. Så upplever jag det i alla fall. 

 

Slow weekend with Wild cacao collective

Söndagar at its best. Slutat fotografera i veckorna nu. November liksom. Vad ska man ta bild på ens? Tar några slöa bilder här hemma istället. Bara för att det ska bli någon blogg. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Och så vill jag berätta om kakaon såklart. Ett fint budskap. Och så rabatten! FRIDASFREINDS och få 10% hos Wild cacao collective. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Ett barn med telefon. Jaha, vad säger man om det. Well mamman fick en lugn stund. Även om Bill inte ens är speciellt jobbig. Hur många har dagligen dåligt samvete över sina barns skärmtid??… räck upp en hand typ nu. Orkar man ens prata om det här? Blir så trött. “-Kolla på den där jävla telefonen då”, mummlar mamman. Så dricker jag min kakao. Deal!

Slow weekend with Wild cacao collective

Så man uppskattar ju kreativiteten. När det väl sker. Nicole ville göra amerikanska pannkakor och jag fick inte hjälpa. Gulligt. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Typ här ni hittar mig. Bastun. Hela November ut. Om jag inte står i köket i fluffig morgonrock och dricker kakao då det vill säga. Alla handdukar och mysiga rocken från Byondesign. Bästa med att vara micro-influ. Man får grejer! Så najs. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Tack Byondesign, älskar min robe! Jag tog storlek L för extra rymd. Tips tips, gå upp en size eller två. Önska av någon i julklapp kanske? 

Slow weekend with Wild cacao collective

Saksamlarhyllan! Här förvarar jag allt jag tycker är fint. Ska man måla den hyllan kanske? En annan grej jag slött kan gå och fnula på. Passar ju med trä här faktiskt. Men man gillar ju förändringar. Well. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Gullig tröja på Bill. Mobilen. Säger inget mer. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Soligt men kyligt. Doften av en brasa. Fjällstuga. Lovar mer party nästa vecka. Puss. 

Elisabeth · 5 months ago
Så mysigt inlägg! Var kommer den fina muggen ifrån? :)

Frida Billegren · 5 months ago
Kul att du gillar inlägget. Muggen är köpt hos Gina Tricot för ett år sedan ungefär.