Let’s cocoon ourselves

9 months ago

Vad ska vi ha att bjuda på idag då! Vad vill ni höra? Vad vill ni inte höra.

Låter frågan hänga löst i luften, och börjar babbla. Barnrum! Vad har vi på det? Lätt, kul, svårt, jobbigt? Well så länge barnen är små och man får bestämma så är det väl fine. Alltså Bill ska få sitt första riktiga rum, och därför ska nu alla i familjen byta rum med varandra. Och jag och Jonas flyttar ner till källaren, make sense!? Det liksom sprätter i fingrarna. Guuuuu så kul. Jag är mega pepp!! För pepp. Nu ska här sorteras, och rensas. Den mest tillfredställande känslan. Att få riktigt gotta in sig i sitt hem. Hemmet att skapa. Något tryggt, snällt och varmt.

Beställde lite gulliga barnmöbler från H&M home. Vill ni se? Så pausar vi den grymma världen där ute, ett tag. Även jag har ju sett nyheterna och gråtit. Men nu vilar vi från den verkligheten. Det är väl det den här platsen är till för (bloggen), hoppas ni också tycker så.

 

Let’s cocoon ourselves

Alla ska alltså byta rum. Skön grej att fästa psyket vid. Hösten. Ett mysigt projekt med barnrum, tonårsrum, vuxenrum. Fixa till, byta plats. Nya kombinationer. Kanske köpa nått nytt. 

Let’s cocoon ourselves

Bill ska får sitt alldeles egna rum. Blir gråtig vid bara tanken. Ser hans glada min framför mig, när allt kommer vara färdigt. Beställde lite nytt gulligt från H&M home kids bara för Bill. Så mycket fint. Tänker smutsgula väggar, ljusblåa textilier och en liten dutt av rött! Glatt och fint. Som Bill. 

Let’s cocoon ourselves

Typ kanske världens finaste matta! Känns fint till ett barnrum väl. Fint med ljusblått. 

Let’s cocoon ourselves

En tur av rensning och en tur till Zetas och Ikea. En höst-klassiker. Skulle egentligen bara köpa klädstänger för min provisoriska garderob. Tills allt blir klart. Behöver någonstans att hänga allt som ska flyttas. 

Let’s cocoon ourselves

Helgens mest glamorösa moment. Ett glam camp på Ikea. Lunch brake! 

Let’s cocoon ourselves

Sista tomaterna plockas in. Nästa helg ska allt klippas ner och fraktas bort. Krukor ska tömmas och perenner förvaras. The life of a Gardener. 

Let’s cocoon ourselves

Grönkålen har dock aldrig varit finare. Frodas visst i kylan. Det hade jag glömt. 

Let’s cocoon ourselves

Sista Dhalia-plocket. Nu ska alla knölar grävas upp och förvaras. I år ska jag vara duktig och märka upp mina sorter hade jag tänkt. Någon som vill ha? Någon som vill byta? Vi kan väl höras i vår!

Let’s cocoon ourselves

Time to cocoon ourselves. Mysigt i mörkret. Tända ljus tröstar ett sorgset hjärta. 

Let’s cocoon ourselves

Så till den tillfälliga garderobsförvaringen i hobbyrummet. Helgens projekt. Delmål. Syskåpet och verkstadsboden, vipps till ett accessoar-skåp. Tänk så perfekt, av rena slumpen. 

Let’s cocoon ourselves

Passar på att sortera bort och bara välja ut det jag tror mig vilja använda i höst. Bara det får lov att hänga på stången. Resten göms undan tills senare, tills varmare dagar. Nån gång, långt borta. 

Let’s cocoon ourselves

"Barnrum! Vad har vi på det? Lätt, kul, svårt, jobbigt? Well så länge barnen är små och man får bestämma så är det väl fine."

Let’s cocoon ourselves

Typ det bästa jag vet, arbetande kvinnor i en kreativ miljö. Okej killar är väl ok de med. Men just denna dag är vi bara kvinnor uppe i tornrummet på &otherstories office. En av våra co-lab partners skymtar förbi där med sitt röda vackra hår. Än så länge hemligt vad vi ska hitta på och vem det är! Ni får se till våren/sommaren. Jag är full av hemligheter som ni vet. Alltid!

Let’s cocoon ourselves

Höstens bästa investering. Burgundy boots:en från Arket! Sålde slut på en sekund. Ibland har man tur. 

Let’s cocoon ourselves

A Friday suit moment. Och skitigt hår som blir en stil. 

Let’s cocoon ourselves

Så! Det var det. Godnatt så pratar vi snart igen. Vi fortsätter på inredning och mode väl! Bra teman att distrahera oss med kan jag känna. Får i alla fall mig på tröstande tankar. 

Let’s cocoon ourselves

Sweet dreams my darlings! Kvinnor. 

Aa · 9 months ago
Florence Welch?

Frida Billegren · 9 months ago
Haha säger inget!! Tyst som en mus. Men vacker är hon. Och ljuvlig som en dröm. Puss

Cecilia · 9 months ago
Är det Nite Blazer? Så snygg!

Frida Billegren · 9 months ago
Yes Nite blazer it is!