Hot by winter

6 months ago

Fick frågan om “vinterstilen”… hur man bäst klär sig varmt, men ändå lyckas hålla någon slags känsla av modegrad. Hur vidhåller man inspirationen?! Har jag tolkat frågan rätt då!? Eventuellt.

Problemet är bara det, att även jag brottas med detta dilemma. Brukar ju tala om att jag har två personligheter! Sommarpersonen som älskar färg och medelhavs-kaftan typ. Höst och vår människan, som är en fena på styling… men så blir det november. Pang. Död. Okej det blev tre personligheter det, well well… så är det i alla fall.

Men låt oss ändå försök. Klämma fram några tips. Jag får ju bara skärpa till mig. Winter lookbook here we go!

 

Hot by winter

Låt oss börja snacka stickat! Härligt stickade tröjor och koftor, att hålla värmen i. Lager på lager. Ordentliga materialval av ull och alpacka. Kolla alltid innehållsförteckningen, obs, obs! Mycket viktigt. Vill råda om att satsa på stickade plagg med minst 50% ull i blenden. Inget annat är värt. Ett plus i kanten gärna responsible wool dessutom. 

Hot by winter

Varje år investerar jag i minst en ny stickad tröja. I år blev det denna otroliga Alpaca blend. I den mörkaste av antracit. Lyxigt. Och varmt. Från &Otherstories, som ni hittar här!

Hot by winter

Fint också med det vintervita. Världens finaste kofta, också i en blend av naturmaterial. Jag har ju designat den själv hehe, från Savoir fall kollektionen som ni hittar här!

Hot by winter

Vinterskor i all mening. Men glöm inte inomhusglamouren! Det piggar upp vill jag mena. Dessa guldklackar stylat med strumpor. Också de från &Otherstories. Och de hittar ni här! Tips tips. 

Hot by winter

Love the gold.

Hot by winter

Oktober november är också månaderna för härlig helgbrunch! Sätta på en fin sko och dricka champagne på en söndag! Hur härligt. Kan pigga upp när allt bara känns grått och kallt. 

Hot by winter

Apropå fina skor. Dessa kom också precis ut! Även de från min och mitt teams kollektion, &Otherstories. Här får ni länk till dem med, satin pump med rosett Enjoy!

Hot by winter
Hot by winter

Men nu var det ju vintermodet vi skulle tala om. Tips nummer två, efter härligt stickat i naturmaterial. Shearlingjackan! Hett tips no.2. Går aldrig ur modet vill jag påstå. Och man ser alltid sådär liksom “tuff” ut. Varm och tuff, det är bra. Det gillar man ju. Varm, tuff, varm, tuff.

Hot by winter

Och ingen vinter utan en riktigt bra transport-dojja. Tretorn, inhandlat hos Arket. Sedan klacken i väskan, och man svirar snabbt och smidigt om på plats. Så smart. Men jag vet att ni inte är så många som pallar. Därför jag försöker inspirera. Blir ni inspirerade? Eller bara matta av tanken?! Skor är ju livets krydda, eller vad är det man brukar säga! Kanske bara jag som säger så. Jaja vem orkar med mig. Förlåt. 

Hot by winter

Var det nog med tips för nu? Lovar att ta upp ämnet igen om jag kommer på nått smart. Vinterstilen. 

Hot by winter

Lite inredning då. Fick en så fin gåva från Byondesign. Kolla pläden! Typ den härligast jag gossat med. Ett till värmande tips i vinterkylan. Från höst till vinter. Tack Byon. 

Hot by winter

Någon som undrar hur det går med the beadroom of our dreams? Den där walk-in-closet!! Well det går inte alls. Sjukt segt med det. Pga. radon (strålning från väggar och grund om ni inte vet vad det är) och annat som förhalar. Sänker inspirationen så att säga. Hoppas vi får kraft någonsin. Annars får de väl se ut såhär. För alltid kanske. Deppigt. 

Hot by winter

Hej hej. Vinterstilen i stickad tröja och rolig scrunchie. Så kan man ju också se ut. Never ending försöker se coolt dansk ut. Ja ni vet. 

Hot by winter

Skorna. Latest treasure. Ser fram emot en vinter tillsammans med dem. Guldet. 

Hot by winter

Kan ju visa lite finare bilder från eventet i förra veckan. När Stories firade 10 år och bjöd in lite internationell press ni vet. Snodde bilderna från Caroline Borg som var där och fota. Snyggt värre. 

Hot by winter

Love the diamond dress. Kallt dock. 

Hot by winter
Hot by winter

Såhär härligt var det. Men kallt! Gu så vi frös där inne i växthuset, Rosedals trädgård. Ingen vinterstil här inte. Var inte redo för det i förra veckan kan jag säga. Mentalt fortfarande i tanken om ljuvlig höst. En höstkväll iklädd liten skinnjacka. 

Hot by winter

Skulle tagit shearlingen redan här tänker jag nu! Hade ju funkat. Och basker kanske är nått nytt för denna vinter! En snygg vinter-basker istället för beanie-mössan. Och stor härlig halsduk till det. Mysigt och varmt. 

Foto: Caroline Borg. Tack för bilden. 

Hot by winter

Tillbaka till hemma-myset. Gillestugan. 

Hot by winter

Lite andra vyer ni sällan ser. Vid trappan på källarplan. Radon-nästet. Måste göra något åt det här. Fan. 

Hot by winter

Bill lite febrig. Men nu är han frisk. 

Hot by winter

Vas Byondesign. Love.  

Hot by winter

Nicole. Så fin. Gonatt imorgon Halloween. 

Jess · 6 months ago
Så fin kofta! Älskar såna här härliga inlägg av en skön blandning! Om man får önska, mer sånt! Har du länk till skorna från arket? Tänkte vilken av modellen de var.. /jess

Frida Billegren · 6 months ago
Kul att du gillar inlägget! Ska försöka leverera mer liknande. Nu har jag lagt in länken till bootsen på mitt Instagram stories! Kolla där. Puss //frida

Emma · 6 months ago
Tusen tack för inspirationen! Piggar upp i dyster tid. Älskar vita koftan och shearlingjackan. Kanske vågar mig på en liten guldklack med. Kram

Ellinor · 6 months ago
Kul inlägg! Jag är dock så udda att jag inte ens äger en stickad tröja eller cardigan, trots att jag är bosatt i ett riktigt vinter län (fantastiska Norrbotten) . Orsak: mitt lockiga hår. Det blir liksom för mycket "friss" både på huvudet och kroppen. Önskar så att jag hade kunnat bära det. Hade varit så snyggt till en skinnbyxa eller skinnkjol. Men tyvärr..

Åsa · 6 months ago
Du inspirerar så med inredning och stil men att prata om att investera i en tröja som är 50% ull och 50% plast? Från ett fast fashion företag? känns ju halv bra i magen, eller är det bara jag som känner så?