Lately

7 months ago

Vi har ätit, sovit och bara drällt runt. I solglimtar, gråmulet och hällregn. Mest regn då kanske…. eeee

Bör man känna sig otacksam, för att man känner tristess? Ibland kan jag känna så. Att man alltid måste hålla sig så tacksam. Men trots det letar rastlösheten ändå sig in. Paniken att lyckas underhålla mobilskadade barn. Frustrationen över att laga mat som ingen äter. Känns som andan sitter högt upp i halsen. Att vara mamma 2023. Nä nå var det bättre förr! Kanske någon unge strök med för att ingen hade riktigt koll, men tänk så mycket frihet man hade. Barnens hjärnor som bubblar av kreativitet. Fast man hade ju rätt tråkigt då med. Som barn, men det var ju också det som skapade alla fantasier. Hur kan vi någonsin hitta tillbaka till den känslan? Kreativiteten av att känna tristess. För även jag skrollar ju på telefonen i ren frustration. Och samtidigt stressad, att något barn ska se mig. Ständigt med mobilen gömd bakom ryggen för att de aldrig ska upptäcka den i min hand.

Fast det är klart att de ser. De vet allt. Eventuellt har vi haft semester för länge nu. Otacksam så otacksam. Skyller allt på väder.

 

Lately

I solglimtar då njuter vi. Men blickar stressat ner i telefonen. SMHI tiodygnsprognos. 

Lately

Fortsätter gotta mig i “Savoir” skorna från &otherstories. Hoppas de säljer så jag får skapa många fler för oss alla att njuta av. Har några nya på g FYI to know. Treasure shoes att fylla våra garderober. Som juveler att spara i många år framöver. Thats my goal!

Lately

Tur att man kan titta på dessa bilder när det är storm och tre grader ute, andra veckan i augusti. Förlåt, men det är faktiskt inte okej det här. Vädret. Ja ja jag vet att jag är som besatt. 

Lately

Grabbar tag i alla små ljusglimtar.  Som en fin bok. Läste Ett Hem, en alldeles ny upplaga. En berättelse om Carl och Karin Larsson. Deras liv, hem och livsverk. Skapad av mina vänner. Grafisk form Bea Hellman, foto Mira Wickman, styling Elsa Billgren. Så stolt.

Lately

Fick ett infall och testade Karin Larssons namnsdags-scones. Recept ur boken, Ett hem. Kändes fint att hylla henne med lite bak en mulen och kylig sommardag. Känns som vi hade haft mycket gemensamt hon och jag, om vi levt tillsammans nu idag.  

Lately

Nästa gång ska jag få till Elsas goda och snabba jordgubbssylt med vanilj också, för att bjuda till. Blev så sugen på det nu. Scones och hemgjort jordgubbssylt. Gissar att det var Elsas recept och inte fru Larssons??

Lately

I regn och rusk möttes vi upp och firade vänskapen. Hej Erica så roligt att se dig. Så vacker som en älva i skogen. Det är du! 

Lately

Carro var värdinnan. Välkomnar oss på gatan och jag tar med ett plock från trädgården. Men ångrade mig snabbt när jag möts av baksidan. Prunkandes av Dahlior och annat. Plötsligt så fånigt med min lilla bukett. 

Lately

Och jag fick varma kramar av min långa fina vän Hanna som bor i Rio. Med sin argentinske man Daniel och deras två pojkar. Ett till två tillfällen om året då ses vi. Alltid med så mycket hjärta och känsla. Saknaden. Önskar vi kunde ses mer. Förlåt blev detta för personligt nu? Se det som mitt fotoalbum för framtiden. Ibland får det bli personligt. Bestämmer det nu. Att det är okej. 

Lately

Tänk att  vi fick pojkar i samma ålder!! Jag i Trångsund och du i Brasilien. Så fina de är ihop. Buhuuu… gråter nu. Fortsätter vara för personlig.

Lately

Kanske min snyggaste kompis! Hej Niklas du är så härlig. Finns ingen som får mig att skratta så mycket som du. All about love bombing.

Lately

Vi glider runt i trädgården och inspireras.Här inne hittar vi tomaterna. Vill också ha ett växthus. 

Lately

Och vi tittar på trädgården. Ortensodlare bor här. Snart kändis på TV i programmet trädgårdsdrömmar. Längtar. 

Lately

Hej en bild på mig! Tjoho. 

Lately

Och en fin bild på Isak. En till person i mitt liv att uppskatta så mycket. Tack Isak för vänskapen och alla växter och tips du givit mig. 

Lately

Ingen fest utan ostron, som jag brukar säga. Och Champagne. Fast Cava går lika bra. 

Lately

"I regn och rusk möttes vi upp och firade vänskapen. Från Rio, Råcksta och Trångsund. Så fint!"

Lately

Men mest har vi ju varit hemma. Det är där ni hittar oss i regnet. Med Ortensodlares Dahlior på bänken. Tacksam mellan känslor av rastlöshet.

Lately

Semester. Ledigt från skolan vecka sex. Men nu längtar vi (jag) efter rutinerna. Orka med ungar som vänder på dygnet, och bara äter godis typ. Ingen äter någon mat och mamman är som vansinnig. Alltså jag. Vansinnig. 

Lately

En bild från ett restaurangbesök. Mysigt. Kolla det är sol! Och det ser nästan varmt ut. 

Lately

Tur att elen är så billig nu. Så man kan ha 32 grader i poolen. Lyx alltså. Simmar varje dag trots väder. Skryt.

Lately

Och mina tomater står efter väggen. Önskar mig ett växthus. Aldrig är man då nöjd. Gapar girigt efter mer. Rastlösheten. 

Lately

Barn som såsar. Drösar. Vaknar klockan tio och det är fortfarande semester.  Snälla kan jag få skicka dem till dagis och sommarfritids nu. Så kan jag låtsas att de äter något där! Och jag lyxar runt på jobbet.

Over and out. Vi hörs i tidiga hösten. Sensommaren på kontoret. Min bästa tid bestämmer jag nu.