Vacation dreamer

12 months ago

Längtar sååå mycket till semester nu!! Och det fina vädret som liksom tillåter oss alla öva var helg. Öva på vad som strax står för dörren, den ljuvliga känslan av att bara låta dagarna drifta förbi. Semester.

Om någon undrar vad vår familj ska göra denna ledighet så ska jag berätta. Satte ambitionen att lyckas bjuda hem så många som möjligt (bra start so far). Bjuda hem vänner och barnens gulliga kompisar, till poolen sommarvarma dagar. Med enkla luncher som jag faktiskt klarar av, utan att gå in i väggen på kuppen. Ibland göra små utflykter med picknick, köpekakor och saft. Kanske till något havsvattenstrand, inte allt för långt borta såklart. Ett bra ombyta och att lyckas distrahera mobilberoende barn (ni fattar vad jag menar va!). Att bara packa alla in i bilen. Spänna fast dem i sina stolar och så är man påväg. Friheten. Kanske bestämma tid och plats med någon kompisfamilj, åka till någon loppis eller antiklada? Guuu så mysigt. Även om alla barnen garanterat kommer klaga, men då bara muta vi dem med glass vid någon slottsrestaurangvariant.

Till och med att jag ser fram emot bilresan upp till Luleå. Stanna halvvägs för att bo på hotell, för resan blir annars allt för lång. Den norrländska skärgården med stugorna som väntar. Och barnens mor och farföräldrar som längtat och kärleksfullt välkomnar. Allt det fina som hemstaden faktiskt är, även om jag inbland glömmer att uppskatta.

Men i år känner jag mig peppad faktiskt. Peppad på allt.

 

Vacation dreamer

Sommarköket. Frukostbestyr som pågår fram till lunch. 

Vacation dreamer

Bill som denna sommar blir fyra år. Hur många minns när jag började denna blogg? Vore kul att höra om någon hängt med från start? Minns ni hemförlossningen som inte blev av? 

Vacation dreamer

Midsommarhelg och dukar med mixed pattern från Midnatt.official. Kan inte få nog av dessa fina rutor och ränder.  

Vacation dreamer

Hello. Jag på midsommarmorgon. Under skräpig Vildvin, livrädd att Jonas ska besluta att den måste bort. 

Vacation dreamer

Och drömmiga handdukar, även dem från Midnatt.official. Fick dem som present för ett samarbete. En av var färg ur kollektionen. Love!

Vacation dreamer

Rutor i inredning, rutor i detaljerna. Helgens scrunchie från Arket. Love this blue coloured check!

Vacation dreamer

Alltså nu blir det ju mycket bilder på den här poolen. Ett jäkla tjat. Förlåt. Men vi är faktiskt ingen annanstan. Så alla bilder blir ju från här! Hoppas ni förstår.

Vacation dreamer

Leker resortlunch med barnen. Jag är deras butler. Det beställs in isandes kall Cola. Sugrör och citronsslize. Mums. Och att få äta lunchen på en solbädd. Hur lyxigt!

Vacation dreamer

Sen får butlern lov att lyxa loss med hemmaspa. Fötterna i vinkylarkupolen. Blickar ner på nariga fötter och inser att något måste göras! Och det nu. 

Vacation dreamer

Minns att jag läst att Bikarbonat ska göra susen. Tips från Ekotipset på Insagram. Himla bra konto alltså. Bikarbonat och lite olivolja, sedan skrubb. Blev bra. 

Vacation dreamer

Från fötter till lite garden. De små minisolrosorna börjar blicka fram. Känns dock inte lika ljust gula som förra året?! Konstigt.

Vacation dreamer

Avancerat oss med poolrobot. Otroligt bekvämt. Och så mycket renare. 

Vacation dreamer

Blev någon slags kransbindning. Även om mamman inte hann vara med. Tur man har stora barn som kan styra upp för de små. Gulligt.

Vacation dreamer

Fint. Gulligt och fint. 

Vacation dreamer

Och midsommargäster i limonchellogula byxor och beige top. Så snyggt. 

Vacation dreamer

För ska vi snacka lite mode då. Hur blev min midsommar look after all? Ett jäkla tjat om det väl. Plockade fram den trogna volangkjolen från Rodebjer. Det sommarsvarta. Och en elegant draperad tubtop från Arket. Ny för i år. 

Vacation dreamer

Alla fina kvinnor på festen. Gulligt. 

Vacation dreamer

Under the apple tree. Sexy back och mysigt drinkmingel. 

Vacation dreamer

Så till skorna. Balanserade upp det dressade och eleganta i plaggen med en lite mer nedtonad rep-sandal. Dress upp dress down som jag brukar säga. Ja nu blev det så. Kändes rätt i värmen. Lite medelhav sådär. 

Vacation dreamer

Efter pool, promenad ner till bryggan. Ett måste på midsommar. Simma till lilla holmen 30 meter över. Mysigt. Minnen. En tradition helt enkelt. 

Vacation dreamer

Sist men inte minst. En lifehack macka. Gravad lax, färskost, tunt skivad citron, rödlök och härliga kaprisar där uppe på. Mums!

Vi ses på semestern väl. Godnatt och trevlig vecka. 

aa · 12 months ago
Har följt med från början! Tips tips för fötter i nöd: Lova Skin! Det absolut sjukaste och mest fantastiska mina fötter varit med om. Ha en fortsatt fin sommar!

Paulina · 12 months ago
Åh så jag mår av att läsa dina härliga inlägg, dom är så avslappnande och inspirerande! & så fin beskrivning av en "sverigesemester". Hoppas bloggen inte tar semester helt! :)