Drifting into june

1 year ago

Hello. Drifting into June.

Och tar mig an Monikas utmaning, från förra veckans Modesamtalet. Utmaning till mig att hitta tillbaka till secondhand, och min inre vintage passion, och det gick väl si sådär. Slutade med att jag köpte en klänning från Rodebjer revisited, och en ljuvligt krispigt vit sommartunika från Filippa K. Funnet på Arkivet i och för sig, secondhand absolut, fast hangtagen hängde kvar. Så alltså egentligen inte i andra hand alls. Well, får fortsätta utmana mig här känner jag. Mer secondhand in i sommaren. Vi säger väl så.

 

Drifting into June

Fredagen började till och från kontoret. Spanade in höstens Savoir, &otherstories uppe i studion. Nu helt redo och färdigt för plåtning. Bära eller brista, inge mer tid för ändringar. Spännande minst sagt! Hej hej. 

Drifting into June

Okej nu blir det fler spegelbilder här. Efter jobbet ett snabbt stop på Arkivet. Monikas uppgift till mig! Från förra veckans avsnitt, Modesamtalet. Vi snackade vintage och secondhand, och jag erkänner att jag fallit ur lite där. 

Drifting into June

Vita tunika-skjortan från Filippa K blev ett köp. Kändes som en bra layering piece till sommargarderoben.Stickad kjol från By Marlene Birger (mega fin men kände att jag redan hade något liknade) och stickad top från okänd leverantör, i polyesterstickat så där blev det inget köp. Annars väldigt bra på Arkivet. 

 

Drifting into June

Dras alltid till brokaderna. Här en top från Ganni och en kjol från H&M consious collection. Inspirerande men inget köp här heller. Men fint. 

Drifting into June

Sedan på väg mot Beyond retro på Drottninggatan. Min nästa uppgift från Monika. Går förbi Rodebjer revisited, och blir påmind om dess existens. 

Drifting into June

Hela vägen från Rodebjer hem till mig. Och köpte faktiskt med mig en klänning därifrån. Såg den redan förra året, och så bara hängde den där. Revisited. Bara måste bli min. 

Drifting into June

Jag vet, inte vintage men så ljuvlig. Med en vackert glittrande brokad, och stora gula solar. Så oväntat och så fin. Precis som en sann treasure piece ska vara, oväntad. 

Drifting into June

Resten av helgen spenderades sedan här. Begrundade mina fynd. Och tänker som vanligt, att det var helt klart sista köpet innan hösten!! Ska försöka hålla det nu bara. Om det inte är secondhand då det vill säga. Då är det okej väl. 

Drifting into June

Summer details. Pearl charm från Arket. 

Drifting into June

Cutest pool views. 

Drifting into June

Och garden börjar prunka. Begrundar mina köp, och begrundar trädgården som växer. Sakta men säkert förvandlas allt från vår till sommar. 

Drifting into June

Från vår till sommar, och så Bill och Nicole. 

Drifting into June

Och krukor som andas medelhav. Dekorationsgräset från Isak och Ortensodlare gror nu där. Förväntar mig en stor svajande tuva i vinden. En sakta sommarbris och ett högt högt vackert gräs. Värt att testa.

Drifting into June

Avslutningsvis en tur till fina Farsta centrum. Älskar detta retrodoftande torg. Fasader precis som det alltid varit och så vackra fontänerna där mitt i. 

Drifting into June

Vi äter en korv, köper med oss några jordgubbar från torghandlaren, och sedan hem igen. Var det intressant för någon, nja knappast. Eller kanske är helt vanlig helgvardag också okej. Får lov att vara det nu i alla fall.

Hej hej!

Lisa · 1 year ago
Asså jag är BESATT av dig!! Och nu också av rodebjerklänningen.. du vet möjligheten inte vad modellen heter?. Skulle typ vilja hyra in dig att gå igenom min garderob för att se vad man ska behålla eller kasta o lite tips framöver…

Lisa · 1 year ago
Och KAN INTE vänta på höstkollektionen!!!!!