Autumn updates

1 year ago

Lite gardening!? Hösten kom som om en chock eller…

Men ändå kul att få gräva ner lite lökar som jag inte kommer minnas färgen på, och våren som bara känns så otroligt långt bort. Men måste säga att september ändå är en rätt trevlig trädgårdsmånad. Man tänker och analyserar, gällande allt man lärt sig under säsongen. Vad kan man göra bättre till nästa år osv. Och hur kul med nya rabatterna!! Cortenstålslängorna. Förutsättningarna har ju förändrats så att säga. Nästa års gardening, bring it on!

Så tänker jag i och för sig varje år.

Autumn updates

2022 var sommaren som jag äntligen fick fart på Klättervildvinen. Så nu börjar pergolan faktiskt se ut som en pergola. Med grönt härligt tak som skuggar vackert i sommarsolen. Tricket var alltså rikligt med bra jord, samt vatten. Och att inte ha näringstjuvar allt för nära. Och att man måste gödsla!! Låter enkelt men tagit typ tio år för mig att fatta allt detta.

Autumn updates

Kolla in den där lådan. Och rabarbern där på hörnan. Se så glad den blev av lite frodig jord och vatten. Försökt få till rabarber sedan vi flyttade in här i huset. Se nu vad som händer när rätta förutsättningarna ges!

Autumn updates
Autumn updates

Har ju ingen som tar mina bilder, så kämpar vidare med mitt superdåliga stativ som inte fungerar. Här i mysig look, stickat och ulltoffla. Varsågod det var allt jag fick till för nu. 

Autumn updates

Tillbaka till rabatten. Och tulpanlökarna. Köpte på mig några sorter, och ville egentligen beställa hem fler men blev snål. Ser framför mig hundra  spretiga svajande där till våren. Skulle ju kunna vara så fint! 

Autumn updates

"Lite gardening!? Hösten kom som om en chock eller... Men ändå kul att få gräva ner lite lökar som jag inte kommer minnas färgen på, och våren som bara känns så otroligt långt bort. Men måste säga att september ändå är en rätt trevlig trädgårdsmånad."

Autumn updates

Kontra all det där med trädgård. Vill jag visa upp; Ett, att jag har varit hos frisören. Två, ibland är jag på restaurang. Härligt med kontraster!

Autumn updates

En kvinnodejt i vanlig ordning. Himla trevligt på Tyge&Sessil.

Autumn updates

Smårätter och vin. Sånt man gillar ju.

Autumn updates

"Kontra all det där med trädgård. Vill jag visa upp; Ett, att jag har varit hos frisören. Två, ibland är jag på restaurang. Härligt med kontraster!"

Autumn updates

Men nu blir det tillbaka till trädgård. Hehe ni som nu trodde city life och flärd skulle fortsätta väl… Men kan lova mer sånt nästa inlägg, för på måndag blir det Savoir launch i Paris. Då blir det flott minsann. (Mitt nya uppdrag för &otherstories för er som ej hängt med). Här i alla fall hemma hos Carro och Isak. Mina trädgårdsledsagare. Vad vore jag som trädgårdsnörd utan dem. Ortensodlare har då svar på allt.

Autumn updates

En bohemisk och lummig septemberträdgård i Råcksta. En sann inspiration för en bohemälskare som mig. 

Autumn updates

Alltid värt en tur inne i växthuset. Isak visar runt och berättar. Och jag lyssnar uppmärksammat. Drar åt mig som en svamp. 

Autumn updates

Nästa år blir det helt klart tomater igen. Saknat tomaterna faktiskt. Fast det är ju mycket jobb, det är det. 

Autumn updates

Fick med mig hem ett stort fång Anemonsticklingar. Kommer bli så fint om ett år. 

Autumn updates

En så länge får vi njuta av detta vackra på snitt. Tusen tack ortensodlare! Vad vore min trädgård utan dina goda råd och plantor. 

Autumn updates

Lite mera stickade tröjor inspo och så det nya uppfräschade håret. Bestämde mig att inte klippa av det alls, bara trimma till lite. Och ditox behandling. Fortsätter med hippie look lite till ändå. 

Men vi ses i Paris helt enkelt! För då blir det mode all in. Mode trädgård, mode trädgård. Hej hej! 

Jenny · 1 year ago
Mysigt med allt, september, trädgård, restaurang och håret!! Är på väg att bli husägare nu… behöver inspo… vi ska inte heller renovera massor utan låta känslan leva vidare med lite cool touch… så härligt..

Frida Billegren · 1 year ago
Hej Jenny och tack för din uppmuntrande hälsning. Lycka till med nya huset!! Så härligt att även ni vill behålla original känsla. Varma hälsningar Frida