Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
The project of our dreams – alternative lyxfällan | March 14, 2022 | The Way We Play

The project of our dreams – alternative lyxfällan

5 months ago

Nu är det officiellt. Vi ska bygga pool!! Våra drömmars projekt, nu blir det faktiskt av tillslut. Vill ni hänga med på bygget!? Ja för nu händer det faktiskt… hoppas vi i alla fall. Om det nu inte går jinx i alltihopa, bara för att jag väljer att berätta här och nu.

“NEEEJ du får inte bygga pool”. Mitt undermedvetna som talar till mig nu. “Det är för lyxigt!! Vem tror du att du är väl???” “Varför ska du ha pool!!”

Men så gör vi det ändå. Och jag slits mellan ångest och lycka… som en äkta svensk. Pool är verkligen inte lagom! Inte i mina mått mätta i alla fall. Ingen jag känner har någonsin haft pool. För det har man bara inte!

 

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Omöjligt att hitta de perfekta inspiraitonsbilderna för hur vi tänker det. Men jag börjar väl med en känsla. Tänker liksom Palm Spring 1969 möter svensk sommar i lite kargare toner. Vad tror ni? Är det ett bra utgångsläge för inspiration??

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Efter tusen vänder har vi äntligen landat i att helt perfekt kommer det bli med oregelbunden skiffer! Över hela baksidan typ. För bort med gräsmattan… tål inte se den väl. Ursh för gräsmatta för så typiskt svensk. Det var ju Palm Spring vi ville ha! I karg miljö. För yes ja precis så ska det va!

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Lite som dessa färger kommer det bli. Grå skiffer runt om och ett mörkare vatten. Insett att jag absolut inte vill ha en turkos rektangel. Mer deep dark water. Det är där det karga skandinaviska kommer in. Tänker jag som en arkitekt nu eller?!

Och så ska vi ha rabatter och odlingar runt om med sådan där rostig stålkant. Som här på bilden så fint!

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Steg nummer ett. Klippa ner häcken så grävskopan ska nå över. Steg nummer ett och så var bollen i rullning… känslan är obeskrivlig. 

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Och här har ni så Jonas fantastiska ritning!! Man blir ju stolt liksom. Fattar ni nått? Alltså rektangel och så skiffer runt om och odlinglådor i rostig kant. Höga stänger med Solrosor i varierande sort. Och så Dahlior i rader… man blickar över vattnet och så ser man allt fint som växer där på andra sidan! Visst kan ni se det framför er nu??

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Man steppar alltså ner här från träaltanen. Glider ner på varma skiffer plattor. Skrider fram med en lite slip in sko på tassen. 

The project of our dreams – alternative lyxfällan

I ridån av Rhododenrobusken som nu blommar i sitt mörkaste rosa. Och i skuggan av äppelträdet leker så barnen, och mamma hon vilar avslappnat på sin bädd. 

The project of our dreams – alternative lyxfällan

"Nu är det officiellt. Vi ska bygga pool!! Våra drömmars projekt, nu blir det faktiskt av tillslut. Vill ni hänga med på bygget!? Ja för nu händer det faktiskt... hoppas vi i alla fall. Om det nu inte går jinx i alltihopa, bara för att jag väljer att berätta här och nu."

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Helgens outfit! True American mum. Hollywood style enligt en av mina svenska LA baserade följare. Denne person sa nämligen att jag klädde mig precis som alla mammor i Hollywood. Så nu tänker jag på det hela tiden i mina tights!!

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Så nu är projektet officielly started! Delmoment ett, klippa ner syrenhäck. Så grävmaskinens arm ska kunna sträcka sig över och dumpa massorna på lastbilens släp. Make completely sense. Så bara måste det ju gå till!

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Nu Jonas, nu händer det. Kan fortfarande inte tro det är sant!

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Första helgen där värmen kryper in i vårt altan-hörn. Ni som varit här vet hur varmt det kan bli under glastaket. Så helt klart att vi behöver en till altan under äppelträdet och en pool att svalka oss i.

Blir ju inga utlandsresor för oss det hör ju ni. Och vi kommer garanterat nog inte ha råd med det heller haha…

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Tre barn liksom. Fattar ni vad det kostar med flyg. Och hotellrum som man aldrig får plats i. Måste boka två. Allt talar ju för att vi måste ha pool väl!

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Protect the planet. Yes please! Så fina print från Arket i detta barndropp. Köpte flera av plaggen men det var ju ett tag sedan nu ifall ni också ville ha… finns det nog ej kvar. 

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Peace to the world and blueberry pancakes. Njuter av vår lycka i allt elände i vår värld. Njuter och skäms på något sätt. Varför får vi ha det så bra och andra måste föda sina barn bland bomber och död. Kan inte sluta tänka på den där gravida kvinnan på båren där varken hon eller hennes baby i magen klarade sig. Finner inga ord. Och här är jag med min jävla pool. 

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Trygga bor vi här utan bomber och krig. Men än mer så tacksam… än mer tacksam än för bara tre veckor sen. För nu ser man på världen med nya skräckslagna ögon. 

The project of our dreams – alternative lyxfällan

Men jag fortsätter lulla runt och väljer att blunda var och annan stund. Skulle nog inte orka annars. 

Så är det okej att prata om den här jävla hyllan??!! Många som frågar om den nämligen, så jag tänkte att jag skulle ta och  berätta. Det är alltså ett ihopplock så som mycket annat i vårt hem. En utgående modell från Ikea, då med vita hyllplan av metall. Vi tyckte träsidorna var fina så vi bytte ut metallen mot trä. Som Jonas sågade till lite enkelt. Inget fancy alls men visst blev den fin!

Den jävla hyllan alltså. Helt meningslöst eller precis det vi behöver för att ibland koppla bort alla våra tankar. Eller!?

The project of our dreams – alternative lyxfällan

En weekend med franska tulpaner i en vas. Så ljuvligt! Återigen så tacksam för allt. Men också lite rädd. Var ska allt detta elände sluta?! När tar det slut. Snälla säg snart. Snart måste det ta slut. Det bara måste.

Peace. 

Petra · 5 months ago
Så är det, med tre barn får man antingen flytta utomlands för sol och bad eller bygga pool :)

Frida Billegren · 5 months ago
Skönt att höra! Ja visst är det så. Kram och tack för ditt meddelande.

Tess · 5 months ago
Du skriver så roligt, sitter och småskrattar när jag läser. Tack för det, behövs :)

Frida Billegren · 5 months ago
Tack! Så kul att höra. Tänker bara att alla nog tycker jag är knäpp typ haha

Eva-Lena · 5 months ago
Kul med pool! Vilken typ av pool ni ska ha och ska ni göra arbetet själva eller leja ut? Vi funderar också fram och tillbaka men så många beslut som ska fattas. Tack för en bra blogg förresten!

Frida Billegren · 5 months ago
Det kommer bli en pool med liner. Och vi bygger den av frigolitblock. Vi kommer leja bort vissa delar och försöka göra lite själva för att hålla nere kostnaderna. Finns bra youtube filmer How to osv. Men absolut mycket att tänka på med många beslut. Lycka till och hoppas ni kommer till beslut en dag. Vi har säker drömt och funderat i över fem år nu innan vi kom till skott.

Jenny · 5 months ago
Bra ju! Heja er! Jag tänker också att nu får vi stanna här pga omvärlden för ett i nästa stund känna sug efter en terrass i Marrakesh. Men allt har sin tid så kör hårt!

Lisa · 5 months ago
Nej men hallå det är klaaaaart att ni ska ha en pool!!!!! Älskar det!! Inge jante-fasoner här inte! Så pepp!!