One house one obsession

2 years ago

Målmedvetenheten har lönat sig. Min besatthet av mitt egna hem har uppenbart smittat av sig på andra.

Och en rätt glassig start på året, med stort reportage i Rum Hemma. Rolig men aningen genant, en intervju där jag babblar på som vanligt i oändlighet. Allt om 70 tals drömmar och nostalgiska fantasier. Upprymd över uppmärksamheten, stolt som en tupp.

Här kan ni läsa om ni vill.

Eller bara titta på bilderna som Patric Johansson tagit tillsammans med stylist Myrica Bergqvist. Kul det var den där dagen när ni var här! Och tack för det fina porträttet ni skapat.

One house one obsession

Länge sedan jag gjorde en grundlig house tour väl. Vardagsrummet från sina vinklar. 

One house one obsession

Kanske att jag har några nya läsare här som är intresserade av att se! Kan man få nog av denna öppna spis? Inte jag i alla fall. 

One house one obsession

Och så hyllan, utan Bills alla leksaker. Såhär rent och snyggt är det alltså aldrig. Ni vet väl att jag bara städar den vinkeln som syns i min lins. 

One house one obsession

Matplatsen innan nya stolarna. Många gillade ju Alvar Aalto men jag kan säga att de ej är speciellt sköna att sitta på. Inte för långa middagar i alla fall. Nu har vi Y-stolar i bok på dess plats. Mycket bättre. 

One house one obsession
One house one obsession

Längtar tills altandörren åter står sådär på glänt. Passagen mellan köket och uteplatsen. Brickan väl förberedd på köksbänken, med något svalt gott att dricka. Och tillsammans möts vi där ute, för det är sommar och det är varmt. Fast inte än! Men snart. 

One house one obsession

Har jag sagt att inget har förändrats i min hall sedan 1970?! Kanske jag har, men då säger jag det nu igen. För här ser det alltså ut som det alltid har gjort. En kittlande tanke på något sätt. Som att tiden stått stilla, och här är vi så nu. 

One house one obsession

Retroromantik i sovrum, det blev tydligen min stil. Snällt och mödosamt ombonat. Men jag ångrar att vi målade om väggarna från brunt till grönt. Fan, skulle behållt det som det var. Så fint med brunt ju!

One house one obsession
One house one obsession

En glimts genom de gultonade glasdörrarna. Nu är vi så nere vid källarplan. En liten titt in till den mest klassiska gillestugan. Här är det rysligt mysigt kan jag berätta. 

One house one obsession

En vinkel till höger, och så möts vi i mitt så kallade kontor, för detta är ju trots allt ett hemma hos reportage. Mitt kontor som jag trodde jag skulle göra klart och i ordning någon gång under detta år.

One house one obsession

Men jag gillar det på något sätt. Insett att det nog inte behövs sättas i i ordning. Ett kontor, en studio eller en ateljé. Välkomna in till mitt creative space. 

Foto: Patric Johansson Stylist: Myrica Bergqvist

Camilla · 2 years ago
Jättefint reportage och hus! Så kul att se!