Into season

1 week ago

Nu är det väl ändå okej att börja jula sig lite, är det inte! Smyger sakta igång lite pynt här hemma. Vill liksom försiktigt känna in den där känslan, vilken jul önskas just för i år.

Årets besatthet handlar helt klart om små figurativa ornament av skirt glas! Aningen kitschiga kanske… men för övrigt vill jag fortfarande bara rulla runt i tio nyanser granbarr och mossa. Så ni behöver inte oroa er, kan lova en uppsjö av trygga toner från brunt till beige, precis så som säsong 1, 2 och 3. Kan dock hända att jag även önskar grotta ner mig i diverse pappersdekorationer. Hittade en fantastisk inspirationsbild, klippt av vitt papper, formad till en ringlande olivkvist-girlang. Bild från Pinterest kommer här i inlägget. Så himla fin!!

Men hur mycket pyssel kan man mäkta med egentligen?? För mig inte så mycket. Men helt klart ska den stora kransen hängandes på ytterdörren återskapas. Så kan ni i alla fall få tro att jag är en pysslare! Men det är jag alltså inte.

 

Into season

Smygstartar med en liten Amaryllis, i en antik terrakottakruka. Och några fina pappersgranar inköpta från Arket. Alltså helt och hållet factory made! Inget pyssel här inte.

Into season

November månad i avsaknad av ljus. Och blir helt eld och lågor över ett litet sken in över frukostbordet. En kort sekund och sedan är det så borta igen. Åter går vi tillbaka till ett grått obestämbart dis. 

Into season

Stella med sin gulliga sleepover friend över helgen. Och jag fascineras över dessa vackra hår! Färgen, glansen, fallet. The power of youth I guess!

Into season

Godmorgon min sköna böna. Vass i blicken som vanligt. Det är bra Stella, visa vart skåpet ska stå!

Into season

Hittade även denna fina kransbindar-inspon. Är det en mistel eller olivkvist kanske!? Fint i varje fall. Kanske bruna sidenband för i år!? Förra året körde jag ju lite mer traditionellt rött om ni minns. Nä ingen minns såklart, helt okej ändå haha.

Into season

I smyg har jag alltså samlat på mig dessa kitschiga ornament av figurer. Under några veckor har de välkomnats in, och varsamt gömts undan. Bläckfisken och krabban. Love love. Bara längtar att få komma upp i en närliggande innegran. Såklart vill de det!

Into season

Googlade runt lite och hittade några fina inspirationsbilder gestaltande sådant man kan äta. Hur fint med ett delat fikon! Jag är helt såld på allt det här som ni kanske märker. 

Into season

Här har vi då den omtalade pappersgirlangen, som jag får för mig ska föreställa en olivkvist-ranka. Men jag vill såklart köpa den färdig, har verkligen inte tålamod att sitta och klippa till det där i all evighet haha!! Någon som är sugen för uppdraget?? Jag betalar snålt bara så ni vet. 

Into season

Kanske även en olivkvist till dukningen!! Det kanske inte ens är av oliv men skit samma, nu leker vi att det är just det de är. Och den där duken har jag ju redan från förra året i trygga toner av no colours at all!! Och så Ton-stolarna i mörkbrunt böjträ som äntligen ska behaga att kommer under veckan. Väntat i tusen år sedan beställningen känns det som. Det jag vill ha sagt med det är att jag nog kan få till ett sådant enkelt basic table setting precis som denna bild!! Stolen ihop med duken och så den karga  kvisten i en vas. Done! 

Into season

Okej då, lite färg kan det väl få lov att vara. Gillade den här bilden. Papper igen, men kommer ju inte behaga göra dem… Men tanken är god.

Alla bilder från Pinterest. 

"Årets besatthet handlar helt klart om små figurativa ornament av skirt glas! Aningen kitschiga kanske... men för övrigt vill jag fortfarande bara rulla runt i tio nyanser granbarr och mossa. Så ni behöver inte oroa er, kan lova en uppsjö av trygga toner från brunt till beige, precis så som säsong 1, 2 och 3."

Into season

Vintern behagar ju också till vackra inneskor. Eller förresten jag älskar ju att alltid gå runt i inneskor, fast speciellt under vintern. Dessa från min och mitt teams kollektion för & Other stories. Finns nu äntligen att klicka hem online. Skynda skynda innan de tar slut! De är fantastiska, om jag får säga det själv hehe!

Into season

För har man ett par snygga skor till hemma-hos-middagen, kan man nästan ha på sig vad som helst vill jag mena. Tycker vi svenskar är alldeles för dåliga på att ha skor på oss innomhus. Själv står jag nästa inte ut i bara strumplästen halkandes omkring!! Och barfota kan ju känns lite märkligt mitt i vintern. Alltså alla får såklart göra som de vill. Men har man skor med sig hem till mig, blir jag så glad och hedrad. Ja hedrad, så känner jag faktiskt. 

Into season

Dessa pjucks, ett gammalt par från Stories innan jag börjat jobba där. Har älskat dessa mockamules med utställd klack i många säsonger nu

Into season

En härlig liten parentes under veckan som gått, var att min vän Nina kom på besök. Hon bodde hos oss i några dagar då hon hade events bokade för sina ceremonier och diverse breathworks inne i city. Nina bor ju på landet nere i Skåne för er som känner till, finns även här som bloggare för TWWP om ni blir intresserade! Nina Medicina is her alibi name.

Into season

Två av kvällarna hakade jag faktiskt på för lite ceremonier, och gästade som assistent. Lade ut mattor och delade ut kakao till deltagarna. Körde intensiv breath work med bara två dagar emellan, och kan verkligen känna att det gav stor effekt på mitt välmående. Mitt stressade liv med andan uppe i halsen hela tiden. Nu lyckades jag lugna ner mig lite, och känner mig mer grundad och öppen på nått sätt. Tack fina Nina för det!

Into season

Lunch walk by the lake. Twinning med vår härliga och sköna dunkappor. Och ytterligare en liten hund i mitt liv haha. Trots att jag inte är någon djurmänniska så kommer de allt närmare… alla dessa hundar. Och denna ras kunde jag inte känna ett uns av allergi ifrån. 

Into season

Blir ju liksom lite lättare att ta till sig det lilla livet, när man inte håller på att dö på kuppen. Dö av allergisk chock. Men kolla här på bilden, ser ju ut som att jag är en riktig dog lover gör det inte!! Men det är jag alltså inte haha its all fake. Och någon pysslare är jag alltså inte heller… kommer bara vara den där kransen. Sen är det over and done with!

Trevlig vecka då mina vackra. Önskar er alla en ljuvlig advent. I klackar, dont forget! Allt blir mycket roligare då. Köp mina, köp mina!!

Puss.

 

Lisa · 1 week ago
ÄLSKAR DIG , din stil och sätt att skriva!

Frida Billegren · 1 week ago
Tack fina du!!! Ditt meddelande gjorde min dag. Varma kramar /Frida