A mini vacation

4 weeks ago

Hej nu var det länge sedan. Hur mår ni?

Vill ni hänga med ner till Malmö och Köpenhamn en sväng?? För nu har jag faktist lite härliga bilder att visa er. Höstigt vackra och krispigt soliga city life bilder. Där löven fortfarande hänger sig kvar i buskar och träd. Som att resa tillbaka i tiden, tiden av årstid i jämförelse med home around, Stockholmo.

Kan säga er att de senaste par veckorna rätt slätt bara känts som en stor tung vägg. Ni vet när man bara kämpar på med sitt lilla föräldra-vardagsliv. Kämpar på med vabben, lång och utdragen. Och så att man har ett jobb dessutom on top of it all! Och så det här att hela hemmet inte totalt ska kollapsa var tionde minut när man vänder blicken till… okej förlåt ni ska inte behöver höra på mitt gnäll.

Övar på min mentala stabilitet, att försöka acceptera att allt inte kan vara helt perfekt jämt. Suck suck suck… orkar inte ens tänka på det faktiskt. Men nu vet ni i alla fall status. Här är jag.

A mini vacation

Kanske att ni även ser att jag uppgraderat mig till en proffsigare Iphone med lyxigare kamera. Tänkte att jag var värd den lilla investeringen och att få till bättre bilder. Om jag nu ska hålla på med det här att fotograferandet hela tiden. Hoppas ni kan se någon skillnad nu bara! 

A mini vacation

Så här står vi alltså nu, mitt på Lilla torg i Malmö en vacker solig höstdag. Och sist vi var här låg faktiskt Bill i magen och skvalpade runt, som ett litet frö. Hade kissat på stickan bara dagarna innan minns jag nu. Och om ni undrar så är min koppling till Malmö att båda mina syrror bor här nere, trots att vi alla är från Luleå från första början. Och så barnens alla skånska kusiner såklart. Rätt så kul med den här dialektmixen vi har on going.  Och så jag med min svengelska, ja vi är då ett lustigt gäng. 

A mini vacation

Vi bokade upp oss på ett superhärligt hotell. MJ´s hette det, på en av de mysigaste små gatorna, i närheten av Lilla Torg. Hej hej här spanar vi in det stora härliga badrummet!

A mini vacation
A mini vacation

Frukosten var ju mer än najs. Precis så härlig som jag hade önskat mig. Och jag maxade med allt såklart… kaffe, croissant, scrambled eggs and you name it. 

A mini vacation

Och att få sitta i detta otroligt vackra rum. Kolla in vyn upp mot glastaket. Wow säger jag bara!

A mini vacation

Cosy family big time! I typ tio minuter för sen drog dom. 

A mini vacation

Nicole och Bill åt kanske mest sylt och choklad mousse… men de var då så nöjda så med det! Och Stella ville mest ligga kvar uppe på rummet och sova. Well, allt blir inte som man tänker… men men!

A mini vacation

Men bling loafterserna de var minsann på! Så jag fick känna mig lite lyxig och elegant sådär. Älskar verkligen dessa skor, finns fortfarande kvar att köpa på &otherstories om ni också vill ha. Har jag sagt att jag och mitt team som designat dem?? Säkerligen men nu säger jag det igen så ni inte missat!!

A mini vacation

"Vill ni hänga med ner till Malmö och Köpenhamn en sväng?? För nu har jag faktist lite härliga bilder att visa er. Höstigt vackra och krispigt soliga city life bilder. Där löven fortfarande hänger sig kvar i buskar och träd. Så fint!"

A mini vacation

Hallå hallå! Kolla här för nu är vi i Köpenhamn och turistar oss. Tvingade alla till Nyhavn bara för att jag ville ta lite fina bilder vid båtarna. 

A mini vacation

Titta så fint! Båtar, sol och gulliga hus på rad. Allt står kvar precis som det alltid varit. Gu så mysigt det är i Köpenhamn alltså!!!! Måste komma hit själv igen snart, fast utan barn då tänker jag såklart nu. Surprise surprise såklart jag ska komma på just den briljanta idén!! Men nu spanar jag i alla fall på alla fashion människor där efter vår lilla promenad. Och det bara vimlar av coola danskor i spännande outfits. Jag stirrar så att ögonen nästan håller på att falla ut! Åååå vad härligt!

A mini vacation

Kom igen familjen då tar vi en promenad mot Tivoli, för jag fattar ju att det är dit ni egentligen vill. 

A mini vacation

Bill somnar i vagnen efter lite knöl och bök…

A mini vacation

Bill somnar och då passar vi på och firar med lite danska grejer. Mums filibabba! Känslan när toddlern precis somnat in, oslagbart!

A mini vacation

Nämen kolla här, på vägen ramlar vi in i en antik loppis ute på det lilla torget. Lyckoträff! 

A mini vacation

Slänger mig över dessa otroliga kristallglas i en grön ton precis som min gamla foderjacka!! 1200 danska kroner skulle damen vid bordet ha för dem och jag blev snål och svarade artigt, “Tack jag får fundera på saken”. Vilket egentligen betyder, nej det tänker jag inte betala. Speciellt inte efter att ha pungat ut över 500 kronor bara för att få åka över den här jäkla bron!! Och sedan 500 spänn tillbaka igen… va fan! Borde inte det här bygget vara avbetalad för länge sedan nu eller?? Inte okej.

A mini vacation

Wohoo så kommer vi fram till Tivoli!! Äntligen. Och jag tänker att jag nog allt ser ut som en sån där härligt dansk mamma ändå. Helt klart dansk mamma ute med sina danska barn! Håll nu bara med mig så blir jag glad. Säg bara, ja du ser så himla dansk ut alltså!! Tack nämen tycker ni verkligen det!!

A mini vacation

Älskar Halloween deco. Kolla så stora pumpor de lyckats vaska fram. Otroligt! Danska mamman är upp över öronen imponerad. 

A mini vacation

Sedan flyr vi tillbaka till Malmö, för tydligen är en solig lördag en halloween-helg inte en superbra idé att åka över bron. Vi betalar artigt de 500 spännen igen och brummar åter över sundet. Skit samma allt är väl glömt imorgon väl. 

A mini vacation

Noir kaffekultur heter i alla fall det här lilla stället som vi sätter oss vid nu, med en uteservering som ser ut som hämtat från Paris. 

A mini vacation

Hur fint med alla löv som bara fått dingla ner, och lägga sig som ett täcke runt alla de små franska stolarna och de runda små borden. Här tar vi oss ett glas naturvin och avslutar så dagen. 

A mini vacation

Noir kaffekultur! Alltså mitt nästa heta tips om ni planerar att besöka Malmö inom kort. Med gulliga Alexandra min nya kompis som driver det!! 

A mini vacation

Hej då kära ni. Då får ni en sista bild på mig i den gröna jackan och så vandrar vi bort i parken för en sista liten parklek. Det var trevligt, tusen tack Malmö för denna gång. Ses snart igen!

Alex · 4 weeks ago
Vilket härligt inlägg! Och visst är du som en dansk inspiration. Jag har ju t.o.m gått och köpt mig en grön mössa från Arket bara för att du har en ;)

Billegren Frida · 4 weeks ago
Haha å vad härligt! Tack då har jag rätt att känna mig lite dansk ändå. Kul att du också kör på grön-mössan!! Som en vitamin-kick eller hur. Stor varm kram och hoppas kunna fortsätta inspirera dig. /Frida