Vernissage o’clock

2 months ago

Nu måste jag ju snabbt som attans blogga om min kompis Helenas vernissage med sista öppna dagen idag söndag! Så skynda skynda om ni vill hinna se! Obs, Stockholm!

Vi jobbade ihop på H&M i hur många år som helst. Jag som mode designer och Helena som print designer. Det var alltså hon som skapade alla vackra blommor och andra slags mönster för plaggen. Sådan lyx att fått jobba med en så duktig konstnär i alla år, som skapat otroliga konstverk för alla plagg som jag satt och kreerade. Kan tänka mig att man inte riktigt reflekterar över det, när man snabbt plockar upp ett plagg på exempelvis H&M, att mönstret på tyget faktiskt ritats av någon för hand. Ett konstverk i sig!

Vernissage o’clock

Här står jag nu i regnet redo för vernissage! Helena och hennes två konstkollegor som ställer ut. Och det är alltså inte ett fång jättelånga rabarber jag har med mig i ett omslag. Utan plockade upp tio långa vackra Gladiol-stänger från blomsterhandeln vid Mariatorget precis innan. Såg ut som de skulle slå ut i en nästintill svart färg. Kände för lite dramatik där i mörkret. 

Vernissage o’clock

Det var så fuktigt och kallt så linsen på min iPhone immade igen. Så här kommer lite immiga bilder från eventet. Värdinnan mötte upp i vacker gnistrande outfit som vanligt. Vi drack bubblig dryck åt glass, och Helena visade oss sina konstverk i glas och keramik. 

Vernissage o’clock

Immigt immigt!

Vernissage o’clock

Vyn över minglet. Länge sedan jag var i en så liten lokal med så många människor. Känns verkligen som pandemin är över nu eller!? Hoppas det.

Vernissage o’clock

En stor glass i keramik. Härligt ändå! Bestämmer mig för att komma tillbaka hit i helgen när man kan se allting mer i dagligt ljus. Så sugen på att köpa någonting. Ska visa mer i detalj vad Helena gör för någon slags konst. 

"Nu måste jag ju snabbt som attans blogga om min kompis Helenas vernissage med sista öppna dagen idag! Söndag. Så skynda skynda om ni vill hinna se! Obs, Stockholm!"

Vernissage o’clock

Family in the city. Det är lördag och vi tar oss in till Södermalm för en brunch. Vi vill till Greasy spoon men det är fullt så istället går vi ner till Urban Deli. 

Vernissage o’clock

Inte ofta numera att det bara är vi såhär en helg. Nästintill alltid någon kompis till Stella som sovit över. Känner nu att det är så skönt att bara få vara vi!

Vernissage o’clock

Urban Deli levererar. Maffig avokadomacka till Stella och elegant ägg Florentin till mig. Och så pannkakor och croissant till småbarnen. Så smaskigt!

Vernissage o’clock

Och alla sköter sig faktiskt riktigt bra. Alltid en risk att ta med sig tre barn på en restaurang. Man håller liksom andan och tänker är vi galna som kom på den här idén. 

Vernissage o’clock

En skön och nästan förlösande känsla, när alla blivit nöjda och alla är glada. Även om de egentligen ville ha American pancakes från Greasy spoon. Vi får väl gå dit nästa gång då istället. Nästa gång vi lyckas ta oss till stan. Om ett år då det vill säga haha… 

Vernissage o’clock

Tips från hobby fotografen. Är det mörkt i lokalen. Kör blixt i svart vitt!! Kolla så snygga vi blev. Hej hej!

Vernissage o’clock

Gulltrollet Bill! 

Vernissage o’clock

Avslutade alltså lördagen med ett återbesök hos Helena i konstlokalen. Nu ska ni få se mer av vad hon gör för någon konst. Lite lättare nu utan immig lins och massa folk i vägen. 

Vernissage o’clock

Helena göra alltså konstverk i materialen glas och keramik. Detta hörn kallar hon Party animal. Älskar det! Vill ha denna men den är inte till salu. Och skulle nog vara så dyr så jag inte hade råd. 

Vernissage o’clock

Här har ni utställningen i sin helhet. Tre konstnärer som ställer ut tillsammans. Allting väver sig så fint ihop tillsammans. Alla tre jobbar i glas och keramik och de påminner lite om varandra fast i helt olika uttryck.

Vernissage o’clock

Ett syskon till Party animal. En blubb som droppar över en kant. Denna tänker jag skulle vara ganska fin uppe på min öppna spis. Älskar den giftgröna färgen! Som min nya favvo brallor ni vet.  

Vernissage o’clock

Men jag landar i ett konstverk av glas. Denna  otroliga serie av vågor. Glasvåg tillverkad av spillror från krossat glas. Älskar Helenas sätt att komponera ihop färger. 

Vernissage o’clock

Här får ni all info om utställningen. Skynda er så kanske ni även hinner få er en gratis glass!