Slow motion weekend

2 years ago

Ni vet en sån där riktigt slow motion weekend. Så otroligt skön… helt enkelt okomplicerad!

Förväntningarna är noll, förutom att man vill mysa och komma i kapp med det vardagliga lilla livet. Typ bara tvätta och handla lite mat. Fylla på lite vin i vinstället, och så känns livet bara så otroligt komplett.

Slow motion weekend

Och vi äter frukost vid bordet i köket för att Nicole önskar det. Egentligen orkar jag aldrig duka fram, eftersom alla vaknar så himla olika tider. Så barnen är sedan alltid vana vid att de får en macka i handen, framför barnkanalen på gammel TV:n.  

Slow motion weekend

TV:n som står där bakom på bara golvet. Rätt upp och ner utan självklar plats. Superfult att ha den där, men det är praktiskt och det funkar, så där får den allt fortsätta att stå. 

“Bill du är allt bra tokig! Croissant på huvudet liksom. Var får du allt ifrån??”

Slow motion weekend

Som vanligt en helg dricker vi kaffe i säkerligen fyra timmar. Och sen säger mamman plötsligt. “Nä nu går jag ner i tvättstugan!” Ursäkta vad handlar detta inlägg om egentligen??!! Ni kan sluta läsa nu… lovar det är helt okej. 

Slow motion weekend

Men jag vill kanske bara få chans att visa mitt fina fina tvättrum. Min woman cave! Helt i original, en tvättstugan från 1970. Där till och med gardinerna har fått hänga kvar! Vikandes och sorterandes med podcast i hörlurarna, och krattar högt åt Isabelle Monfrini och Karin Bastin med sin otroliga podd, This is 40! Har ni hört den eller? Dom är då för roliga, kan inte få nog! Issa och Karin ni får mig alltid att må så mycket bättre var vecka. 

Slow motion weekend

Från att gå runt typ, och klanka ner på mig själv. Över att inte vara tillräcklig som mamma bland annat till att ba, vafan jag är ju grym ju. Tänk allt jag gör ändå!! Hela dagarna… Då är det dessa två kvinnor som är med och peppar. Några år äldre än mig och aningen mer visa. Och lite mer jag skiter i allt attityd! Jag vill vara precis som ni, och nu är jag det, precis här och nu. This is 40 podd, skynda in och lyssna!

Slow motion weekend

"Ni vet en sån där riktigt slow motion weekend. Så otroligt skön... helt enkelt okomplicerad! Förväntningarna är noll, förutom att man vill mysa och komma i kapp med det vardagliga lilla livet typ."

Slow motion weekend

Next mission! Let pick up a paket! Ett litet litet paket från Arket med bara två små saker där i. Båda två till mig!

Slow motion weekend

Den ena saken en liten rakapparat för att ta bort noppor på alla stickade plagg. Och jag som egentligen hatar elektriska prylar!! Har haft så svårt att ta mig för att skaffa en sådan. Och den här lilla testbilden visar alltså noppor på ena sidan av koftan. Och så voilá, noppor borta på den andra sidan koftan!! Ni fattar ju att jag blev helt vild och galen av excitement. 

Slow motion weekend

Så efter fem minuter var jag alltså såld. Äntligen kan mina stickade plagg se fräscha och nya ut igen. Hur har jag ens klarat mig utan en sådan mojäng innan?? Ja ni märker väl ett rätt så tydligt tema i detta inlägg. Men tvätt och klädvårt är ju faktist en rätt stor del av livet. Gudars vad tid man lägger på detta, gör man inte!

Slow motion weekend

Mer i paketet ligger också en galet grön stickad mössa!! Också till mig, inte till något barn om ni nu trodde det. På gränsen till galenskap eller blir man bara glad?? Och så handen bakom huvet. Bästa selfie tipset om ni inte visste!

Slow motion weekend

Och vi hämtade faktist också ett jätte jätte paket. Konstverket i glas från Helena hade också hunnit anlända. Invirat i säkerligen en meter tjock vägg av skyddande förpackning. Och som vanligt får jag miljöångest och slänger ner stoppningen och förpackningar i garaget för att snabbt glömma. Jag stänger dörren och tänker usch nu får jag allt sluta shoppa online. Glaskonstverket får i alla fall bo på lilla vardagsrumshyllan under antika spegeln. 

Slow motion weekend

Hej kompis kul att du ville flytta in här! Visst är den himla fin, denna blir man ju också bara glad för. 

Konstverk av Helena Malm inköpt hos The ode to!

Tack och hej tvättstuge-pastej! Nä fy vad töntigt men nu får det ändå stå kvar… tar bort texten sen imorgon när jag vaknar. Skriv gärna nått i kommentarsfältet och förlåt igen om att jag bara skrev om tvätt. Hej hej!

 

Anna · 2 years ago
Älskar tvättstugan!

Frida Billegren · 2 years ago
Haha åååå tack ja visst är den härlig!! Trevlig vecka /Frida

Caroline · 2 years ago
Fint å se at det er andre som har det akkurat likt en selv :) Dere har et nydelig hjem!

Frida Billegren · 2 years ago
Eller hur! Ibland kan det bara vara så befriande att se andra i enkel vardag. Jag uppskattar också det när jag läser andras bloggar! Tusen tack för ditt meddelande. Varma hälsningar Frida

Jenny · 2 years ago
Haha ja jag med! Jag har sagt tidigare hur fäst jag är vid innerstan och vår lgh men du får mig att vilja flytta till hus!! Mysig helg! Älskart. När man är 40 plus är det så man vill ha det. Ska testa podden!

Rebecka · 2 years ago
Så roligt att läsa din blogg! Blir glad varje gång jag ser att det finns ett nytt inlägg :) Önskar dig en fin vecka!

Frida Billegren · 2 years ago
Vad glad jag blir att höra! Tack för ditt fina meddelande. Varma hälsningar Frida

Frida Billegren · 2 years ago
Såklart ni ska flytta till hus!! Det bästa jag gjort!! Hoppas du gillar podden lika mycket som jag. Kram /Frida

Lina · 2 years ago
Älskar din blogg! Vi renoverar i ett 60-talshus och hittar mycket inspiration i ert hus!