Bathroom fantasies

1 month ago

Vi går alltså i tankarna att dra igång en större renovering här hemma. Frågan är bara när man ska våga trycka på startknappen?? Plus den där lilla detaljen med pengar!! Dödsångest blandat med, shit vad det kommer bli kul! Alla som renoverat ni vet kanske vad jag menar eller hur. Att renovera kan nog vara nått av det jobbigaste man kan dra på sig här i livet. Förutom att sälja och köpa bostad då!! Det är kanske ännu mer jobbigt… och kul… jobbigt, kul, jobbigt, kul… ja ni fattar. Helt vanliga i landsproblem det vill säga. Suck!

Men skit samma, nu bara kollar vi badrums inspiration så får ni säga vad ni tycker. Låter det som en plan? Så kan jag bestämma sedan när vi kan vara redo att dra igång det här himla projektet. Vi ska även göra sovrum och byta plats på alla människor i det här hemmet… bara en liten parentes. Alla ska få nytt rum! Inklusive lille Bill. För han får ju sitt allra första. Fint!

 

Bathroom fantasies

Idag har vi alltså ett grönt kakel i vårt duschrum. (Bild på det längre ner i det här inlägget). Original från när huset byggdes 1970. Superfint så hade gärna behållt det precis som det är… men känns som det kan vara bra att göra om allt från grunden med alla fuktspärrar och sånt. Så det gamla gröna kaklet måste nog tyvärr ryka.

Bathroom fantasies

Dock kan man ju kanske ersätta det med ett nytt grönt kakel som det här! Eller nått annat. Men gillar tonen av grönt i det här. Fint! Mörkt burrigt och lite 70´s.

Bathroom fantasies

Kul med den här bilden då den här exakt samma layout så som vårt badrum ser ut idag. Där bakom väggen ligger det därför en bastu. (Bild på den längre ner i det här inlägget). Fint att ställa dit ett badkar längs just den där väggen tänker jag nu. Idag har vi inget där. Helt tomt efter den där väggen. 

Bathroom fantasies

Och om vi inte går på det gröna spåret tycker jag det också kunde passa med dessa toner. Bilden från Frida Fahrmans vackra och varma badrum. Älskar mixen av trä och kalksten eller vad det nu är för en sten. Snyggt i varje fall! Men kanske kan man ha båda?? Grönt kakel bara inne i duschen och så såhär i resten. Mixat med lite trä. 

Bathroom fantasies

Men det är ju något som får mig att dras till sådana här grafiska mönster. Kan inte det vara lite retro det också kanske?? Dekadent lyx 70s retro. Det gillar jag verkligen. Mix med mörkt trä. Mums!

Bathroom fantasies

Men ändå fint med bara såhär rent, enkelt och elegant. Kalksten och så trä. Det kan jag faktiskt tänka mig!! Även om det såklart vore superkul om vi hittade ett grönt kakel precis som det som sitter där nu… men kan inte också denna stil vara ganska tidlös?? Eller? Förlåt många frågor här. Ni hör hur jag velar. 

"Men nu kollar vi lite på badrum så får ni säga vad ni tycker. Låter det som en plan? Så kan jag bestämma sedan när vi kan vara redo att dra igång det här himla projektet."

Bathroom fantasies

Titta här hittade jag en bild som mixar grönt kakel, någon slags neutral sten och så trät. Kan det vara nått?

Alla bilder från Pinterest!

Bathroom fantasies

För såhär ser alltså badrummet ut idag. Ser ju superfint ut på håll kan tyckas, men när man kollar mer nära så kan man verkligen se alla dess små skavanker. 

Bathroom fantasies

Men kolla in det här gamla kaklet! Visst är det fint. Jag älskar det verkligen. 

Bathroom fantasies

För det är väl mest mattorna på golven som gives me the creeps. (Sorry nu måste ni se en bild på mina tofflor igen, alltså jag blir trött på mig själv här nu). Men det är ju liksom heltäckningsmattan som både kamouflerar silverfiskar och annat eventuellt lurk. Samt den här plastmattan som bubblar sig lite misstänksamt. Dock ingen doft här inne!! Känns verkligen inte som det är fuktskadat eller så… fast om vi får fortsätta i vår takt av dushandet kommer det garanterat vara det snart. Bara en tidsfråga om vi frågar mig! Våtrumsexperten eller common sense.

Bathroom fantasies

Och här har vi så bastun. Den är då verkligen superfin!! Denna tänker jag att vi behåller om det går? Vill egentligen bara byta ut golvet och fixa en avloppsbrunn så man kan plaska och spilla lite mer. Nu är det liksom spånskivor som inte kan bli blöta… vad är det egentligen?? Varför sätter man in spånskivor i en bastu?? Norrlänningen fattar ingenting??

Jaha vad tror ni nu om allt dethär? Vilken stil tycker ni vi ska köra på? Frågor frågor frågor!! Haha har nog aldrig haft så många frågor i ett inlägg. Samt utropstecken!! Så nu ger ni mig riktigt kloka svar. Lova mig det.

Hej på er!

Lisa · 1 month ago
Hej! När vi renoverade vårt nedgångna kök från 1968 lyckades vi spara lite (ca. hälften) av kaklet, tog ned det så varsamt så varsamt..och har nu de fina plattorna i vårt kök på landet. (obs jag var inte med och tog bort kaklet så har inga tips om det, men hör med nån plattsättare vetja!) Tänker att det kanske kan va nåt, om ni lyckas, och återanvända några av de fina gröna ni har där nu. Och blanda med nåt nyare i liknande nyans....? Tror det blir fint att blanda kalksten och grönt när rummet har lite vinklar och hörn, det ger känsla av "olika avdelningar"... Och för guds skull: BEHÅLL SAUNA!!!!!!!!!!!! Hälsar Lisa och hennes finska gener.

kim · 1 month ago
åh jag har själv sparat exakt samma bilder inför framtida renovering. Men vi har landat i ett billigare och enklare alternativ för just oss, microcement. För vi har kakel överallt så det är bara att bre ut över. haha "bara". Jag undrar vad mer ni har i det där badrummet? finns det handfat, toalett? eller är det bara liksom ett omklädningsrum och sen dusch och bastu? tycker ABSOLUT ni kan ha grönt, sten och trä. det är ju den bästa trion alla kategorier. och mycket belysning. men det är ju SKITSVÅRT så säg gärna till om du hittar nått fint.

Andrea · 1 month ago
Kör på nån typ av grön kakel, det är superfint och nåt jag drömmer om själv! Jag undrar hur ni tänker med inredd källare? Jag tittar på radhus/hus nu och om källaren är inredd är det ju alltid anmärkning på besiktningen pga kan dra till sig fukt och mögel. Kan man göra nåt smart åt det?

josefin · 1 month ago
Självklart ska ni köra på grönt! Så fint! De andra inspobilderna är väldigt trendiga, fina och så men det kommer man tröttna på! ;)

Limpan · 1 month ago
Jag tycker ert badrum var bästa inspirationsbilden :) Hehe nä men jag gillar nog det spartanska mer än det superlyxiga. Behåll kakel (om möjligt) och bastu tycker jag! Gillar att det är lite mörkt och murrigt, det brukar vara smickrande ljus haha, så ser man inte sina skavanker. Jag är ett fan av plastmatta också, skönt att gå på, känns tidsenligt med ert 70talshus och är billigare. Plus mycket bättre ur fuktsynpunkt. Tipsar om Forbo Thermastars plastmattekollektion, med glitter insprängt. https://www.bygghemma.se/golv-och-vagg/golv/plastgolv/vatrumsmatta/vatrumsgolv-forbo-termastar-glow-shbronze/p-849690?gclid=EAIaIQobChMIoLHG4ffV8wIVHAB7Ch1_PQe-EAQYAiABEgKCjPD_BwE