Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Weekend and the autumn garden | September 13, 2021 | The Way We Play

Weekend and the autumn garden

11 months ago

Bästa tiden att besöka Zetas handelsträdgård är helt klart i september månad! Det kom jag på nu… efter helgens besök. Ett lugnt och avkopplat stros, utan en millioner människor och långa mitt-i-sommaren-köer. Att återigen få lunka runt där i trädgården, och bara inspireras. Gu så fint det är på Zetas alltså!!

Jag och kidsen mötte upp en annan mamma med tillhörande barn för en fikalunch och lite random garden shopping. Så himla mysigt det blev.

Weekend and the autumn garden

Jamen jag tänkte att nu passar det nog med ett litet trädgårdsinlägg. Försöker ju få till en variation här på bloggen. För jag vet ju att jag har ett gäng trädgårsintresserade läsare här också. Och jag bara älskar ju att vi delar det intresset!

Weekend and the autumn garden

Min besatthet av japansk lönn!! Någon som snappat upp på den lilla detaljen!? Planterade ju mitt första exemplar i den japanska rabatten om ni minns. Som förövrigt inte ser mycket ut för världen. Men jag hoppas ju fortfarande att den ska ta sig. 

Weekend and the autumn garden

Hej hej här har ni mig bakom tallbarren. 

Weekend and the autumn garden

Och här står jag igen och dreglar över stora stora vackra terrakottakrukor. Sååå fina de är. 

Weekend and the autumn garden

Hemma igen, utan jättekruka men med lite fina höstväxter!! Radar genast upp inköpen vid entrén. Skådar belåtet! Det blev tre plantor Höstanemon som ska till rabatten på baksidan. Sedan lite Alunrot och en Vinterbär i lime för krukan på altanbordet. 

Weekend and the autumn garden

Och det blev även tre sorters tulpanlökar, som jag planerar att gräva ner just där i den där japanska rabatten som jag talar om. Kommer bli så fint när de sticker upp lite utspritt och spretigt över den karga täppen av barkbädd och stenbumlingar. Längtar!! Och i år kommer jag vara på min vakt för rådjuren och spraya på med tricogarden så snart tulpanerna börjar till att titta fram. Lärde mig min läxa efter årets besvikelse. Fick inte en enda tulpan denna vår. 

Weekend and the autumn garden

Sladdar runt till baksidan och börjar greja. Älskar sånt här pyssel.

Weekend and the autumn garden

Och småbarnen hänger på! Kallar dem så nu när Stella plötsligt känns som en tonåring och aldrig är i närheten. 

Weekend and the autumn garden

Hej Nicole, vad gör du? 

Weekend and the autumn garden

Nicole pysslar med någon slags ståltråd och jag och Bill plockar in tomater och avverkar lite plantor som gjort sitt för i år. 

Weekend and the autumn garden

För här ska nu alltså planteras en höstanemonhäck!! Planerat för det här länge och nu äntligen händer det. Sedan till våren kommer jag köpa mig vackra pioner att ha i raden framför. Vad tror ni om det? Så har man blommor tidigt på sommaren och sedan med anemonerna mot hösten!! Hur smart! Jag börjar då bli ett riktigt trädgårdproffs. Skoja bara det var nått riktigt proffs som föreslog detta. Alltså inte jag som kommit på men men…

Weekend and the autumn garden

Titta här har vi krukan på bordet. Så trevlig att ha nått höstgrönt där ute när man spanar ut genom fönstret där senare i kylan.

Weekend and the autumn garden

Och äntligen har Klättervildvinen tagit sig. Det gjorde verkligen susen att gräva bort Höstastern som stod framför och stal näring. Så nu har jag min prunkande vägg och nu dessutom strax alldeles röd. 

Weekend and the autumn garden

Dagens trädgårdsarbete avklarat så nu blir det lördagsdrinken under pergolan. 

Weekend and the autumn garden

Och jag svirar om för aftonen. 

Weekend and the autumn garden

Alltså egentligen bara myskläder men visst gjorde skorna susen till looken. Älskar dessa loafters med diamanter från & Other Stories. Alltså mitt egna brand! Jag och mitt team som gjort dessa skor. Pearls and Champange så flott!!

Weekend and the autumn garden

Sjukt att alla sitter med telefonerna (inklusive jag) fotar ju bara hela tiden som en galning. Men vi är nära och vi umgås, alltid nått. Och det var en fin helg minsann. 

Trevlig vecka vackra ni.

Linnéa · 11 months ago
Vilken härligt helg!! Blir sugen på att åka till Zetas, men ännu mer sugen på att flytta från lägenhet i stan till hus eller radhus med lite trädgård. Aaah! Men alltså jackan!!! Den gröna kviltade jackan som du har (och sedan din man?) - vaaaar hittar jag den? Så himla snygg!!!

Frida Billegren · 11 months ago
Hej Linnea! Härligt att min helg och hus kan inspirera dig. Jackan är ett foder från en antik militär parkas. Har sett fler som har denna jackan så tror inte den är så svår att få tag på. Alltid värt en googling. Varma hälsningar Frida