Summer throwback

1 month ago

Ni fick ju aldrig höra om när jag och min syster bokade in oss hemma hos Nina Medicina för ett avkopplande sister retreat!

Tog mig en liten blogg-paus där i somras, så blev aldrig av att jag skrev och berättade om detta event. Men tänker att nu är det ju dags att börja drömma om nästa sommar!! Och kanske att jag kan inspirera någon att också boka upp sig för en spirituell helg hos Nina i vackra äppelskogen och vid magiska Österlen.

Eller om någon skulle vara intresserad av att boka in sig för det kanske sista retreatet för säsongen, nu i slutet på oktober. Mer om det kan ni läsa här

Summer throwback

Det var alltså juli månad. Mitt i sommaren, och mitt uppe i den mest intensiva barn-familje-semestern. Och jag bara drog, lämnade hela gänget (familjen alltså) och åkte ner till Nina och min syster Hanna för ett magiskt meditationsretreat. 

Summer throwback

Välkomstdrink a la Nina Medicina. Någon megagod hallondrink (utan alkohol såklart) detta är ju ett hälsoretreat vi bokat oss på!

Summer throwback

Vyn över trädgården och glampingtältet där jag och syrran sov. Så mysigt att bara skrida ut här på morgonen och lägga sig och chilla i en av alla hängmattor. Många Tulum-hängmattor här runt omkring… det kan jag lova er. Nina har då inte hållit igen på den fronten haha! Så himla ljuvligt, för finns det nått härligare än att ligga och dröna i en vacker hängmatta långt in på förmiddagen!!

Summer throwback

Men jag ska förklara lite mer vad detta är för ett ställe. Nina är alltså min kompis som också bloggar här för thewayweplay. Och i våras startade hon upp ett retreat för meditation, sound healing, breath works. Och så de magiska cacao ceremonierna, inte att förglömma. På en liten gård som hon precis köpt, omringad av äppellundar och vackra majsfält. En vy som tagen från Italien och Toscana. Ja precis så ser det faktiskt ut här när man kör omkring här på de små slingeri-krokvägarna. Summa sumarum, en helt otroligt vacker plats som Nina hittat till sig, och till oss också för den delen. 

Summer throwback

När två influenser möts… haha… Såfort stackars syrran Hanna vände blicken till kom telefonerna fram. Och vi passade vi på att köra photo shoots för fulla muggar!! Jag ska förklara, för man liksom skäms inför andra när man hela tiden ska hålla på så här. Men tillsammans, jag och Nina, kör vi såklart all in på modellandet. No limits här inte haha!

Summer throwback

Och välkommen in i glampingtältet. Två sådan tält finns att hyra på gården. Och här inne finner ni tre sköna sängplatser bäddat med både lakan, täcke och kudde. På riktiga och bekväma resårmadrasser som Nina lagt uppe på lastpallar. Så det var precis som att sova i riktiga sängar. Nina får fem plus för det fina sovtältet. 

Summer throwback

"Det var alltså juli månad. Mitt i sommaren, och mitt uppe i den mest intensiva barn-familje-semestern. Och jag bara drog, lämnade hela gänget (familjen alltså) och åkte ner till Nina och min syster Hanna för ett magiskt meditationsretreat."

Summer throwback

Godmorgon från hängmattan. Nina bjuder på chiapudding till frukosten. Och en kopp cacao såklart! På schemat stod morgon i tystnad. Vi fick skriva lite dagbok med fokus på vad vi är tacksamma för och vad vi känner att vi behöver släppa taget om i livet. Fint! Väckte många tankeställare för den stressade trebarnsmorsan. 

Summer throwback

Få se nu, det var ju länge sedan, men tror det var jordnätsmör, cocoskuber och lite vinbär från trädgården. Som toppade den goda chiapuddingen. Super gott!

Summer throwback

Inte ofta man får chans att bara vara. Koppla bort allt och på riktigt bara andas ut. Så väl behövt när man annars är helt uppslukad av alla måsten och rushen som småbarnslivet såklart innehåller. Viktigt att ta sig den tiden ibland, eller hur! Och Nina är på riktigt den snällaste människan på denna jord. Så himla bra på att ta hand om en och få en att känna sig fantastiskt. 

Summer throwback

Så blir det dags för vår första breathwork. En intensiv andningsövning som hjälper en att släppa upp blockeringar i kroppen. Många känslor som kommer upp under denna övning. Mitt tips är att bara släppa taget, en otrolig känsla efteråt. Som att man svävar och plötsligt får tillbaka sin röst. Som att man inser att man inte riktigt kunde tala ut innan och nu bara känns halsen helt öppnad för ljud. Låter flummigt men ungefär så är det faktiskt!!

Summer throwback

Den renoverade ladan och platsen för Ninas alla meditations och soundhealing workshops. 

Summer throwback

Så himla fint här inne. Och nu vet jag även att det har hunnits installeras ett kök, och att denna ladan också går att hyra. Ser ni loftet och sängerna där uppe. Där kan man också sova!

Summer throwback

Alla Ninas grejer. Fjädrar, kristaller och drömmiga rökelser. Doftar underbart här inne!

Summer throwback

Många fina badplatser runt om. Och denna vackra lilla strand, efter en liten stroll genom skogen. 

Summer throwback

Hej Nina, vad mysigt vi hade det här!

Summer throwback

Så blir det kväll och vi chillar på den lilla täppan med utsikt över äppellunden och tälten. Och här har ni min syster Hanna och hennes hund Bella. Lite mer skygga för kameran, men en liten bild fick jag ändå till på henne. Tack syrran, så glad över att vi fick till detta möte. Låt oss göra precis samma sak nästa år! 

Summer throwback

Och i den vackra kvällssolen äter vi vår middag. 

Tusen tack Nina för att vi fick komma till dig. Tänk att vi fick oss en så otrolig härlig helg tillsammans! 

 

Frida Billegren

Frida Billegren

Designer för &otherstories. Bloggar om livet i 70´s villan med tre kids. Interiör, mode och family life. Välkommen till mig!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com