Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

1 month ago

Kan jag ens blogga om Gotland? Känns som old news att Gotland är fantastiskt eller!? Först nu som jag inser, det som alla andra redan hajat. Att denna svenska ö helt klart är en magisk plats.

Summa summarum, jag är en nyfrälst Gotland-lover från och med nu. Var i och för sig här för kanske 20 år sedan men jag minns inget direkt. Tror det regnade och blåste. Och det fanns väl nästan inte något internet på den tiden, så man kunde nog inte googla sig fram till något direkt. Minns bara att jag satt i en liten liten stuga och frös. Såg kanske en strand. Och kanske doppade jag någon liten tå. Det är allt jag minns. Så ni kan ju förstå att mina förväntningar var inte stora.

Men ska vi börja med att spana in huset vi hyrde! En magisk gammal Gotlandsvilla i vit puts. Stort, mystiskt och lite läskigt… med en Alice in wonderland garden. Med mycket hög risk att ramla ner i ett Rabbit hole. Barnen var då till en början aningen tveksamma. “Mamma här kan vi väl ändå inte bo?” “Det här är ju ett spökhus!” Deras inställningen ändrades dock snabbt när de kom in i huset. För här är renoverat och inrett så vackert och elegant så ni kommer nog svimma. Kom så kollar vi in!

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Ska vi börja med att spana på denna otroliga entré! 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Godmorgon och välkommen in till en av Gotlands vackraste villor. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Och här sitter jag och sipprar på morgonkaffe i mega stor vacker kaffekopp. Ni fattar ju att jag bara njuter!

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Ser ni ljuset.

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Inte ofta man får sitta i ett sådant sceneri. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

En vägg av maffig murgröna. Undrar hur länge den har växt här? Nicole, “Mamma jag ser att du fotar!” 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Strax vaknar så också the big one. Stella! 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

"Känns som old news att Gotland är fantastiskt eller!? Först nu som jag inser, det som alla andra redan hajat. Att denna svenska ö helt klart är en magisk plats".

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Okej nu ska jag summera vad vi gjorde. Mycket strand blev det, och vackrast var helt klart denna vid Ljugarn. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Här var vattnet lika turkost som Bills toweling tröja. Säsongens material. Stylade visst hela familjen i denna kvalitet. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Konsten att pillra på stenar i timmar.

Vi var på Gotland tillsammans med en annan familj. Bästa sättet att resa på med barn tycker jag, när både barn och vuxna har kompisar med på resan. Och det här är vår bästis familj genom tiderna. Vi har rest ihop sedan våra förstfödda var små. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Ljugarn är för vackert. Spana in vattnet, och horisonten där borta. Som hypnos.

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Efter stranden hittade vi till den softaste restaurangen. Bruna dörren precis ett stenkast från beachen. Med lekhörna för barnen och bjuder in till quiz night på torsdagar. Precis då när vi råkade vara där. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Där mötte vi upp Elsa Billgren med familj för min kompis känner henne. Och jag blev starstruck och fotograferade med min Iphone rätt ner i bordet. Ville såklart ta bild på Elsa men vågade inte. Försökte spela cool och prata på som en vanlig människa. Tror jag klarade mig utan touretts-attack! Ville ju bara säga, “Elsa är det inte festligt att vi nästan har samma efternamn!! Alltså bara ett litet e som skiljer oss åt… det är väl ändå kul!! Tycker du inte, Elsaaaaaaa!! Men som tur var nämnde jag inget om det haha! Elsa var i alla fall precis så härlig som man kunde föreställa sig. Snäll, gullig och helt och hållet charmerande. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Fotade på barnen också. Men jag lovar, Elsa med man, hund och barn sitter precis där utanför bild. Okej nu lät jag som en riktigt galen person haha… orkar inte med mig själv ibland. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

I ljuset av den tidiga kvällen skrider vi hem. Blir inga sena kvällar för småbarnsfamiljen men men… trevligt ändå. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Tillbaka till villan.  Där ett av rummen blir till ett madrasshav. Där sover alla stora barnen. Mega mys.

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Bill vaknar först och äter numera yoghurt och flinger till frukost. Det är nytt. Moffar i sig. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Lite fler bilder från huset. En vinkel tagen i vardagsrummet. Den där dagbädden skulle jag gärna ta med mig hem om jag fick! Inget vanligt sommarhus-möblemang det här inte… otroligt!

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Värdinnan lämnade kvar lite blommor i en antik vas. Vackra ljusgula solisar. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

En och annan middag i Alice i wonderland trädgården fick vi också till. Här sitter Bea och Instagrammar, eller jobbar. Hon är då alltid så busy den där kvinnan.

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Pre dinner drinks. Slurp!

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Med björnbär i klasar som ridå. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

The dinner settings. 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

"Vi var på Gotland tillsammans med en annan familj. Bästa sättet att resa på med barn tycker jag, när både barn och vuxna har kompisar med på resan".

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Ska vi avsluta det här inlägget med lite raukar? Som en riktig turist för det är ju det vi är. Klart man vill se en rauk!

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Försöker mig på en lite tuffare look med batik tisha och för liten keps. Lånad av Nicole men jag kanske ska köpa mig en i vuxen size. Sjukt praktiskt ändå! 

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Och Bea kör scout ledar looken med liten scarf. Också coolt det måste jag kopiera. Äsch kom nu så går vi hem. Nu har vi väl ändå sett det här!

Gotlandsrapporten från nyfrälst rookie

Godnatt! Så slog klockan åter midnatt och imorgon börjar jag jobba!! Fem veckor semester har så alltså kommit till sitt slut.

Men kul, för nu ska nästa års kollektion av vår och sommar kreeras. För &other stories om ni minns. Nästa års kollektion av accessoarer och skor. Så jag får fortsätta leva i fashion-sommaren ett litet tag till. 

Så hej på er!

Karolina · 1 month ago
Hahha älskar detta inlägg!!

Camilla · 1 month ago
Men så megafint hus!

Frida Billegren

Frida Billegren

Designer för &otherstories. Bloggar om livet i 70´s villan med tre kids. Interiör, mode och family life. Välkommen till mig!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com