Mixed summer

2 months ago

Nu är man väl i peaken av semestern eller!! Sommarmånadens höjdpunkt det är väl nu!! En blandning av förtjusning samt en krypandes känsla av panik. Neeej, snart är ju allt förbi!

Här och nu, här och nu… så lyder mantrat jag ständigt intalar mig själv.

Det är ju bara så, att jag älskar den här årstiden så otroligt mycket. Sommaren är mitt allt! För när semesterveckorna väl är här och solbrännan hunnit lägga sig fint som guld… då kan jag inte förstå hur man orkar leva mellan oktober och april?? Hur klarar vi av alla dessa månader av mörker och grå slaskig vinter-tristess?? Makes no sense.

Ser i statestiken att ni inte går in och läser lika mycket under sommaren. Alltså jag fattar, ni är ute och njuter av livet. Och det ska ni fortsätta göra såklart. Så här kommer en liten sommar mix. Bilder från mitt Instagram som ni förövrigt gärna får gå in och följa. Då blir jag glad.

Instagram: frida_billegren

Mixed summer

Här har ni mitt lilla tempel. Altanen under pergolan. Älskar att bara få sitta här. 

Mixed summer

En av årets Dahlia-blomster! Som en dröm. 

Mixed summer

Här hänger vi bara runt. 

Mixed summer

Och titt som tätt en tripp ner till badbryggan och klippan. Härligt när man kan gå dit i bara bikini. 

Mixed summer

Summer in the city! En gång hitintills har jag tagit mig in till människobyn.

Mixed summer

Då såg jag ut såhär!

Mixed summer

Plockade många gå-bort buketter från Jasminbusken innan den hann blommade över. Se så vackert och doftar otroligt. 

Mixed summer

Stella mot badbryggan. Minst två tre gånger om dagen. 

Mixed summer

Här har jag precis varit och gjort ett brow-lift. Ni vet när man får bryna att stå upp och inte ner. Visst blev det fint. Färgade ögonfransarna också för lite mer klös i blicken. Dock tar jag gärna emot tips för solfläckarna som jag fått som ett kluster i pannan. Och jag lovar jag har alltid solfaktor 50 i ansiktet. Hjälp what to do??

Mixed summer

Stella älskar också altanen. Lika mycket som jag tror jag minsann. 

Mixed summer

Bad igen vid klippan och badbryggan. Det är alltså det vi gör. 

Mixed summer

Livet på en pinne. 

Mixed summer

Sedan tog vi bilen och bilade upp till Luleå skärgård och våra föräldrar i stugorna. 

Mixed summer

Långgrunda stränder på baksidan av Sandön. Kolla så vackert!

Mixed summer

Brygghäng hos mormor och morfar. 

Mixed summer

Bill och Stella. 

Mixed summer

Som en idyll. 

Mixed summer

Och såklart tog vi oss till Jonas och Erica och spanade in årets planteringar. 

Mixed summer

Här odlas purjolök i tegel-rör. Intressant!

Mixed summer

Och närodlade snittblommor för försäljning. Bor du i trakten är det bara att slänga iväg en beställning! Se mer på Ericas Instagram skogsbryneststradgard. Och är du intresserad av odling rent allmänt kan jag verkligen rekommendera att följa henne där.

Mixed summer

Solrosor alltså. Kan inte få nog!

Mixed summer

Blir bortskämd med granbarrs drink vid ute soffan. 

Mixed summer

Gin och Tonic a la norrland. Mums!

Mixed summer
Mixed summer

Okej nu kanske ni inte orkar läsa om vem jag har hängt med men jag bara måste få berätta om dessa två. Carro och Hanna. Mina gamla polare från förr. Ett kärt återseende då Hanna bosatt sig i Rio de Janeiro, gifte sig med en man från Argentina och fick två söta barn. Och blev framgångsrik keramiker på köpet. Henne hittar ni som hannaenglundceramics om ni blir intresserade.

Här ses vi i alla fall för första gången på över två år!! För oss lite overkligt att vi är fångade alla tre i bild. Var nästan lite nervös över detta magiska möte.

Mixed summer

Väl hemma hos Carro och Isak så kan vi ju spana på nästa influenser garden. Jag har alltså två trädgårds masters till vänner. Lucky me! 

Mixed summer

Här har vi honom. Carros man och min nummer två av inspiration. Hej Isak även kallad ortensodlare på insta om ni vill ha en till att följa. Gu vad jag tipsar hit och dit. Inte meningen att bli tjatig men är bara så stolt över mina kreativa vänner. 

Mixed summer

En härlig dag tillsammans i trädgården. Och Niklas var också med inte att förglömma. 

Mixed summer

Det var det. Hoppas ni gillade mitt pick och plock från Instragram-flödet. Ha det fint nu i värmen så hörs vi strax igen. 

Hej hej!

M · 2 months ago
Hej! Får jag fråga vad ni har för 'tak' över pergolan. Är det textil, och i sådana fall något som är regntåligt...?

Frida Billegren · 2 months ago
Hej och ledsen för sent svar. Ibland hamnar era svar i spam så jag inte kan se dem. Men här kommer svaret i alla fall, vi har glastak över hela pergolan. Och under glastaket har vi byggt en markis som solskydd. Varma hälsningar /Frida

Frida Billegren

Frida Billegren

Designer för &otherstories. Bloggar om livet i 70´s villan med tre kids. Interiör, mode och family life. Välkommen till mig!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com