The wardrobe care!

1 month ago

Dags att släppa ut party-garderoben för vår-vädring.

Har ju lovat er lite mer mode här på bloggen, så låt oss kolla in alla plaggen som allt för länge fått hänga inklämt och ovärdigt där längst inne i garderoben. Nu längtar man ju tills sommaren och alla eventuella garden partys som man kanske kan bli bjuden på. Eller som jag kommer styra upp själv då tänker jag. Någon som vill komma kanske?!

Häng med här så ska jag visa er mina finaste guldkorn. Alla de där plaggen som man sällan får chans att ha på men som man älskar år ut och år in.

The wardrobe care!

Dammiga och sunkiga till doften. Kände att nu var det minsann dags, för lite wardrobe care!

The wardrobe care!

Att dra ut hela garderoben såhär, man liksom ser alla plaggen i nytt ljus. 

The wardrobe care!

Stellas kompis Lilly får vara dagens fotograf. Tack Lilly 11 år, tur man har små hjälpredor som springer runt. 

The wardrobe care!
The wardrobe care!

Så till skorna. Min favorit är helt klart heeled mules i alla dess former. Och detta är min absoluta middags-bästa all year round. Från The Attico. 

The wardrobe care!

Och mina bröllopsskor. Väl nötta som ni kan se! Några tips hur man kan restaurera detta missöde!? 

The wardrobe care!

"Dags att släppa ut party-garderoben för vår-vädring. Har ju lovat er lite mer mode här på bloggen, så låt oss kolla in alla plaggen som allt för länge fått hänga inklämt och ovärdigt där längst inne i garderoben."

The wardrobe care!

Ny i samlingen. Den perfekta kavajen från HOPE. Fick hänga med ut för lite rollning. 

The wardrobe care!

Har använts flitigt kan jag meddela er, sedan inköpet och födelsedagen där i februari. Fått följa med till alla de tre möten som jag fått lov att gå på. IRL alltså! Deppigt. 

The wardrobe care!

En galen Escada blus i siden! I ett färgsprakandes 80/90-tals mönster. Man blir väl glad, eller vad säger ni!

Perfekt till de vita jeansen från Stories i sommar, lite Miami Vice sådär. Skulle ju visa de där vita barrel fit jeansen hade jag ju lovat, men nu låg de precis i tvätten. Kom på att det visst inte var så värst praktiskt med vita brallor när man har tre barn. Haha alltså hur kunde jag ens tro nått sånt. Ibland undrar jag vilken fantasivärld jag lever i alltså. 

The wardrobe care!

Volangkjolen från Rodebjer har i alla fall hängt med ett tag nu. Älskar denna skönhet i alla lägen, både till vardags och till fest! Sommarens räddare. Snygg till en ekel T-shirt. 

The wardrobe care!

Och måste ju visa bröllopsklänningen. Ni får inte se nacken för den var så skitig så klipper bilden på hälften. Skulle nog behöva ett besök på kem. 

The wardrobe care!

Så ett vintage fynd, från soptippen i Skogås. En liten proppad loppisbutik med allt möjligt blandat. Allt från porslin till böcker och gamla textilier. Och så denna!

The wardrobe care!

En ormskins-brokad-mönstrad klänning, med lurextråd av guld. A 70´s dream. Tänk denna ihop med några stora bruna och fyrkantiga brillor a la 70-talet. Det fantiserar jag om

The wardrobe care!

Och den perfekta mockakjolen som är alldeles för liten i midjan. Förmodligen kommer den aldrig passa mig igen, men kan inte förmå mig att let it go. 

The wardrobe care!

Som ny fast den är från typ 70/80-talet. Så fin i sin mocka. Som guld i solen. 

The wardrobe care!

Den här 60´s klänningen köpte jag i London för typ hundra år sedan. En sån där fin vintagebutik med bara klänningar från 60/70-talet ni vet. 

The wardrobe care!

Den har jag burit kanske 5-6 gånger över tio år. Alltså inte det mest praktiska plagg men ändå. 

The wardrobe care!

Så lite nutida. En klänning från &otherstories. Kanske tre år gammal eller nått. 

The wardrobe care!

Perfekta tunikan både för vardags som till fest. Love it still!

The wardrobe care!

Så blev det en drös med galgar över. Var ska jag sätta dem nu tänker jag!

Men så himla skönt att få rensat ut i garderoben ändå. Fyra fyllda papperskassar lyckades jag sortera bort! Och en hel påse med bara jeans i någon mini size, fattar inte hur jag kunnat få på mig dessa en gång i tiden!! Och så en drös gamla blusar som jag verkligen inte behöver. Phuu, så otroligt skönt att bli av med dem!

 

 

Jessica · 1 month ago
Så mycket fina plagg!! Dem vita Skorna du har på dig på bilden, är de från Other stories? Kram jess

Jess · 1 month ago
Såå fina plagg! Dem vita skorna du har på dig, kommer de ifrån? Kram jess

Frida Billegren · 1 month ago
Hej Jess. Skorna är Adidas och modellen heter ozweego! Och kul att du gillar mina plagg. Ha det fint! /Frida

Lisa · 1 month ago
Apropå den förkrympta midjan på din fina mockakjol. Hade samma dilemma efter jag blev mamma med en kjol från 70-talet (utan stretch. Det hade inte uppfunnits ännu hehe..) Jag använder den som en klänning istället. Sydde på breda sidenband som jag knyter till stora rosetter på axlarna, eller viker innanför linningen om jag vill köra utan axelband. Perfekt a-linje; bästa formen på klänning om du frågar mig. Kan ha på mig den eftersom jag härmed bjöd in mig själv på ditt gardenparty ;) // Lisa

Frida Billegren · 1 month ago
Hej Lisa, vilket fantastiskt och festligt tips!! Men jag testade kjolen nu och kunde faktiskt få på den!! Helt otroligt!! Dock kan jag inte knäppa knappen i linningen men men... och kul att du vill komma på mitt garden party!! Får se om jag lyckas styra upp nått härligt i trädgården. Min dröm är ju att anordna vernissage. Då är alla mina trogna läsare hjärtligt välkomna. Stor varm kram /Frida

Lisa · 1 month ago
MEEEEEER MODE på bloggen!!!!!!!!!

Frida Billegren · 1 month ago
Haha okej jag lovar!

Frida Billegren

Frida Billegren

Designer för &otherstories. Bloggar om livet i 70´s villan med tre kids. Interiör, mode och family life. Välkommen till mig!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com