Mixed garden

3 weeks ago

Mixed garden and mixed life. Så var trädgårdssäsongen åter igång.

Alltså detta är verkligen ingen trädgårdsblogg, men vill bara visa lite vad vi håller på med här runt huset. Och visa er lite från mina fröer som jag nu  är i full gång att driva upp. Och så de avancerade planerna av vår östra sida. Ett stycke berg som behövde sprängas bort. Där är nu tanken att bygga en redskapsbod med smart förvaring för ved bakom dess knut. Och rabatten vid brevlådan har vi helt och hållet rivit upp. Där börjar vi nu om från noll. Tanken på en japan-inspirerad skuggig liten oas. Det kan säkerligen bli fint just där.

Och för er som inte bryr er ett skvatt om trädgård så lovar jag att detta inlägg kommer inflikas med annat smått och gott. Så häng bara med! Hoppas ni kommer bli nöjda.

 

Mixed garden

Idag drog jag alltså på mig arbetar-looken och startade en av vårens många små projekt. Dagens arbete blev omplantering av diverse plantor till större kärl. Här en Zuccini. Tror jag det var!! Eller var det en Eggplant?? Nu blir jag faktiskt lite osäker

Mixed garden

Grey garden with a blue and cloudy sky. Och luften är som förbytt. En fin tid vi befinner oss i. En tid full av önskningar och förväntan. En oändlig längtan, och nu snart är vi där. 

Mixed garden

Helgdagsmorgon och lyxen att få snusa fram tills klockan tio minst. Alltså inte jag. Nej för jag går upp 05.30 oavsett dag. Hoppas Bill lär sig sova läänge läänge som tjejerna snart. 

Mixed garden

Och för några veckor sedan besökte jag Ortensodlare och dealade till mig lite fröer. De bästa och mest spännande tomatsorterna. De hittar man helt klart här hos superodlaren Isak.

Mixed garden

Fick frågan om min stil och hur jag tänker kring den. En person hade noterat mitt val av praktiska skjortor. Kanske ingen som missat att jag ofta vandrar runt i min nötta hemmauniform i denim här hemma. 

Överlag kan jag väl säga att jag föredrar större plagg. Alltså oversize i alla lägen. Och jag vill aldrig ta på mig någonting som känns fult bara för att jag endast går här hemma. Men låt oss djupdyka i detta spännande ämne vid ett senare tillfälle. Alltså ämnet, min stil. Planen var att försöka genomföra något slags modeinlägg nu snarast… Ser framför mig hur jag står där vid garderoben och visar upp diverse looks. Någon snygg bild på mig och en öppen garderob. Visst kan ni se det framför er?!

Mixed garden

Hej Bill va gullig du är. Spanar ut mot det kala äppelträdet och små fåglarna där i. 

Mixed garden

Nu ska jag berätta om min frö-dealer no.2. Erika med Skogsbrynetsträdgård från Luleå. Hon skickade mig dessa små fröer. Någon slags blomma tror jag det var. Kan det ha varit den där speciella Jättetagetes mån tro??

Mixed garden

Så till det högst avancerade landscapingen projektet. Ett berg som sprängts bort. Nu en perfekt plan yta redo för dess bod. 

Mixed garden

Altanvinklar. Älskar skuggspelet som blir i detta hörn. Summer vibes.

Mixed garden

Och nu har jag även vattenglas som matchar stora mattan där i vardagsrummet. Men kanske att jag  får tagga ner en aning med allt det blåa. Eller vad säger ni? Typsikt mig att överdriva varendaste liten trend. 

Mixed garden

But I just love the blue!

Mixed garden

När jag fått på mig lite smink passar jag på att ta en bild. Dagens look helt i vitt. 

Mixed garden

Fattar att ni ser ju ingenting här nu. Men dessa är mina nya favvo jeans i Barrel fit!! Perfekt för den vackra päronformade mamma kroppen. Magen får rymlig plats nedanför byxlinningen. Helt i min smak. Skönt, praktiskt och snyggt! Ska försöka få till någon bättre bild på dem i mitt nästa inlägg. Vi tar det i mode-inlägget. Det kommer ju passa bra.

Mixed garden

Så tillbaka till tomaterna. Se nu har första lilla grodden kommit upp! 

Mixed garden

Till rabatten vid brevlådan. Dagens Jonas projekt var hyra jordfräs och jordförbättra. Och om några veckor kommer detta förvandlas till en japansk trädgårds-oas i vacker skugga. Vänta bara så ska ni få se! 

Mixed garden

Trädgårdsvy mot östsidan och berget. Där bakom blir den där redskapsboden ni vet.

Mixed garden

En bild från idag lördag. Bill i skitig tröja och Stella som utforskar contouring. 

Mixed garden

“Snyggt Stella, det gjorde du verkligen bra!”

Tack säger Stella! supernöjd!! Hon förklarar för mig vad contouring är och jag lyssnar fascinerat. Mest hypnotiserad av Stella i sig, men låstas att jag tar till mig informationen som en svamp. 

Tänk att man föder ett barn och sedan blir de sådär stora. Helt otroligt. 

Nina Medicina · 3 weeks ago
Så otroligt peppad på att gå på frö-kurs hos dig i sommar och träffa alla dealers!! Och wow Stella..SÅ stor!! Saknar dig min fina vän

Frida Billegren · 3 weeks ago
Tänkt på dig Nina gällande det här. Att du nog i år bara får ta lite plantor av mig. Kommer bli försent för dig att hinna driva upp från frö. Men lugn vi löser det, så ska jag presentera alla mina dealers sen!! Nästa år ska jag lära dig allt jag kan. Puss

Paulina · 3 weeks ago
Underbart inlägg! Läääängtar till nästa!

Frida Billegren · 3 weeks ago
Hej Paulina, Tack för att du skriver ett litet meddelande till mig. Blir så glad över att få höra att du gillar. Stor varm kram /Frida

Ina · 3 weeks ago
Hur kan de bli så stora och kompetenta?! Underbart fräsigt Stella!!! Min stora trettonåring höll ett tal, ämnat för skolan, för mig i går. Om lika lön för lika arbete. Jag hulkade av gråt. Hur blev hon så vansinnigt vass??? Coolt med stora barn- och mer krävande for my brain...

Emelie · 3 weeks ago
Blir så peppad varje gång du uppdaterar! Perfekt kombo mellan bilder och text. Den här mammakroppen undrar var jeansen kommer ifrån?

Frida Billegren · 3 weeks ago
Hej Emelie, Vad roligt att du gillar mina inlägg. Jeansen kommer från &otehrstories och när jag tittade senast fans i tre färger. Ljusblått, mörkblått och denna offwhite. Funderar själv på att beställa ett par blå också! Stor varm kram /Frida

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com