Miniature hotel guests

1 month ago

I veckan hyrde vi ut huset för en plåtning. Och vi fick checka in på hotell. Hela familjen!

När jag lovade bort huset tänkte jag inte på att det skulle vara sportlov just denna vecka. Min plan hade nog varit att lämna barnen som vanligt på skola och dagis för att sedan hänga själv här på hotellet. Och jobba på precis vanligt. Men istället blev det jag och skolbarn kvar på rummet. Plus lite spontan familje spa där mitt på blanka dan!

Inser hur lite tid jag faktiskt har för girlsen sedan Bill kom med i gänget. För vi fick det så himla trevligt där på hotellet hela denna dag. Bara jag Stella och Nicole. Till och med att de nästan lekte lite tillsammans. Även att det skrattades och tjoades vid något tillfälle… och jag spetsade öronen som en hök! Och log milt där inombords. En strimma av värme långt där innanför mitt platta amningsbröst. Den nya miljön kanske får dem att se på varandra med nya ögon tänker jag då. Hoppet om att de kommer bli vänner som stora känns nu plötsligt som en högst trolig möjlighet. Blir nästan tårögd av bara tanken.

Miniature hotel guests

Nicole började dagen med spa inne på rummet. 

Miniature hotel guests

För att sedan lägga sig i sängen och glo på tecknat. Fatta va najs! 

Miniature hotel guests

Jag lade mig bredvid för en stund medan Stella sprang ner till Kina affären två kvarter bort. För er som vet, den med hundra saker på Ringvägen vid Skanstull. Pots and pans och allt möjligt annat av krims krams. Som en turist i sin egna stad kom hon  tillbaka med nått konstigt godis. Nått äckligt gelé, förpackat i färgglad plast. Så sjukt nöjd över sitt lilla äventyr. 

Miniature hotel guests

Dagens office view! Eller hur nu får jag sluta skryta. 

Miniature hotel guests

För alla som frågat på Insagram. Vi bodde alltså på Clarion vid skanstull. Och spa:et hade öppet för barn just bara denna vecka för att det är sportlov. Egentligen var det såklart fullbokat men vi lyckades norpa en sen avbokning. Ibland har man tur! 

Miniature hotel guests

Nästan som att vara utomlands. Bara nästan!

Miniature hotel guests

Mys med Nicole. 

Miniature hotel guests

Ketchup, pompa och Pepsi Max. Allt som behövs och livet är som en dröm. 

Miniature hotel guests

“Stella ta en bild på mig!” Känner mig så härlig här där jag sitter! Men alltid att man blir lika besviken varje gång, när man sedan får se resultatet. Aldrig att det gör sig särskilt bra på bild att kisa rätt in i solen sådär. Men benen ser lite bruna ut ändå. Fast de är de inte, bara tro mig. Det är mars månad liksom, vem har bruna ben då mitt i en pandemi. No one såklart!

Miniature hotel guests

En trevlig bonus med att hyra ut huset ibland är att det ofta lämnas kvar blommor. Alltså har bara hyrt ut ett par gånger innan men ändå. Denna blomsterprakt slog nog alla rekord. Jag nästa svimmade när jag kom hem till detta där vid min köksvask!

Miniature hotel guests

Alltså all in pure spring! Men det ända jag kunde tänka på var vad detta måste ha kostat!! Räknar hundra lapp efter hundra lapp. Herre guuu så dyrt. Men det var nog avdragsgillt. Men ändå de kommer ju snart vissna och då är alla pengarna förlorade. Fostrad som en äkta Norrlänning. Vem tro jag att jag är som står här med alla dyra blommor!

Miniature hotel guests

Alanis Morisette säger thanks and good bye. Blommorna gjorde mig så glad så jag fick helt plötsligt feeling för denna Escada blus från säkerligen 1989. 

Tjoho nu bestämmer vi bara att det är vår. Eller hur visst gör vi det!

Och till helgen ska jag till OrtensOdlare och införskaffa tomatfröer. Och det kommer det bli mer om, det kan jag då säga. 

Petra · 1 month ago
Ah vad jag gillar din blogg. Trevlig helg!

Frida Billegren · 1 month ago
Gulliga dig! Tack. Trevlig helg

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com