House tour

4 weeks ago

Fortsätter och svarar på fina och snälla läsarfrågor.

Några gulliga personer önskade att få se lite mer från huset. Och då gick jag ju såklart igång. Med hundra hästar som ni kanske förstår!! För det är väl ingen som missat hur mycket denna självupptagna människan bara älskar att få visa upp diverse plädar och någon vas som klickats hem från typ H&M Home.

Ja då sätter vi igång. House tour of villa Trångsund, here we go!

House tour

Vi börjar kanske i köket. Matbordet med ett litet urplock från min senaste samling vaser! Hur många vaser har den här kvinnan egentligen, kanske ni tänker nu! Då svarar det egen-utnämnda inrednings-proffset. “Man kan aldrig ha för många vaser!!” En vas för var vrå. Med eller utan blomkvast. En vas pryder alltid sin plats. 

House tour

Stella min dotter utbrister plötsligt. “Är det inte lite väl mycket trä här omkring?” “Allt är ju typ… brunt!! Ja överallt faktist, brun, brunt, brunt!!” “Ni har inte tänkt på att ha det lite mer ljust och fräscht… typ vitt?”Jag bah vah!?? Vad menar du? Fattar ingenting av vad du säger till mig nu.

House tour

Köksbänken i granit. Här driver jag upp små fröer på rad. Tomater som vanligtvis men nytt för i år en massa blommor. Planerar för att anlägga nya rabatter nämligen. För er som är trädgårdsintresserade kan jag ju berätta det. Drömmer om höjder av svajande jättesolrosor ,blandat med annat smått och gott där i framkant. Ja ni kommer få se. 

House tour

Fler och fler vaser. Kolla in dessa små från danska Arhoj. 

House tour

Det finaste med huset är väl ända alla vinklar och vrår. Och det vackra innertaket av trä. 

House tour

Ja okej, ska vi börja snacka inredning nu då. Hur tänkte jag här egentligen?? Alltså allt började väl med den där mattan. Dyrgripen från Layered. Var lite osäker om vi verkligen skulle våga oss på så mycket färg i denna investering. Tänkte att jag kanske skulle tröttna. Men det har jag ju såklart inte gjort!! 

House tour

Lovely pläd från Arket. Designad av Linnea Andersson.

House tour

En och annan kudde kan ju aldrig bli fel. Jag gillar när det känns mysigt och lite ombonat. 

House tour

Då kan vi kanske titta lite på hyllan i vardagsrummet. Från Ikea som tyvärr inte finns kvar i sortimentet längre. Fått många frågor om den tidigare så lika bra att dra av plåstret på en gång. Här kan man ju förvara diverse fina saker men som numera anpassats efter Bill med förvaring för mera bebis lek-grejs. Hepp ja så här ser det i alla fall ut i hyllan nu. 

House tour

"Är det inte lite väl mycket trä här omkring? Allt är ju typ... brunt!! Ja överallt faktiskt. Brun, brunt, brunt. Ni har inte tänkt på att ha det lite mer ljust och fräscht... typ vitt? Jag bah vah!?? Vad menar du? Fattar ingenting av vad du säger till mig nu."

House tour

För just det där med trä. Huset är fullt av sådana här fantastiska garderobsdörrar av teak. Visst är de helt otroligt vackra! Men Stella håller ju såklart inte med haha… 

House tour

Utsikt mot vardagsrummet från trappan, ned mot källarplan. Här nere hittar ni både bastu, gillestuga och hobbyrum. Checklistan av ett klassiskt 70-tals hem. Ja allt hittar ni här. 

House tour

En liten titt in i badrummet. Toner av 80-talets cream. Älskar att porslinet matchar både vägg och golv. Och en klassisk bidé har vi såklart här inne med. 

House tour

Och klättrar man nu över slangen till centraldamsugaren, så kommer man till tre sovrum på rad. Var sitt rum till tjejerna och så jag, Jonas och Bill där i mitten. 

House tour

Vi tar en titt in i sovrummet. Vad ska man säga här då… Väggar i grönt som jag nu vill måla om. Men sängborden i furu bara älskar jag. De hittade jag på blocket för en endaste liten hunka. 

House tour

Och olje pastellen av Jennie Petersen råkade hamnade just där. Över spjälsängen för att det finnas en krok som var ledig. Fast det passade ju ganska fint ändå kan jag tycka. Inte helt fel eller hur!

House tour

Några lådhurtsar från Ikea som vi skruvat ihop. Skrammliga lådor på räls. Och en planka från Bauhaus bara lagt ovanpå. Jonas hatar denna hitte-på möbel men jag tycker det ser lite trevligt ut i alla fall. Fast skulle helst hitta något från kanske Bukowskis. Tänk er någon fin gedigen möbel. Designad av någon gammal dansk. Ja ni fattar vad jag menar!

House tour

Rings on all fingers. Det känner jag för nu. 

House tour

Men herre gu vad jag tjatar om allt. Phuuu okej hur många av er är fortfarande med här nu?! Anyway, nu är vi i alla fall äntligen nere i mys pysiga gillet. Alltså gillestugan! All in retro kör vi på här nere som ni ser. 

House tour

Och panelväggen den tog vi minsann inte bort. Nejdå den ska vara kvar! Hur mycket kan man älska trä egentligen?? Oändligt mycket, helt uppenbart.

House tour

Bisou poster! Från The way we play. I love you ni vet vem ni är. Bästa kvinnorna på redaktionen!

House tour

Oj nu åkte vi visst upp igen. Alltså jag kan ju inte visa allt där nere, det är för stökigt. Här är i alla fall hallen. Visst är den fin! Inget ändrat inget nytt. Allt som det alltid varit. 

House tour

Nä nu orkar vi inget mer. Låt oss gå ut ett slag och försöka avsluta det här inlägget. 

House tour

Nu tittar vi lite på altanen med glastaket. Jag säger inget ni får bara titta. 

House tour

Och här sitter jag.

House tour

Fortsätter öva på mina selfies. Svårt det här att försöka vara influenser… men kanske att jag börjar få till det. 

House tour

Och så har jag en man också. Han som byggde pergolan och nu dricker vi kaffe för det är rast. Tänk att det skulle bli så att min egna partner fick bli min närmsta kollega på arbetsplatsen. Ja ni vet, det här med pandemi! Suck suck orkar man ens prata om den eller!! Nej det gör vi verkligen inte.

Nu sätter vi väl punkt då.  För idag i alla fall. Det var det jag hade att bjuda på och hoppas ni gillade house touren.

Hej hej! 

Emma · 4 weeks ago
Älskar ert hem! Det är så otroligt inspirerande.

Maja · 4 weeks ago
Hej! Åh, vilken underbar hustur <3 Älskar allt trä och hur ni väljer att kombinera det med fina saker. Underbart!

Carolin · 4 weeks ago
Det är så ljuvligt, ett hus! Jag är helt betagen

Camilla · 4 weeks ago
Väldans fint!

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com