Frågestund

1 month ago

Fick frågan om hur vi tänkte kring familjeplanering? Hur funkar det att jobba heltid med tre barn? Och hur såg vår bostadsresa ut?

Vår familjeplanering såg ut så att vi inte hade någon planering alls. Jag var 27 år när jag och Jonas träffades och Stella föddes när jag hunnit fylla 28. Stella var alltså en impulsiv handling mellan två vilsna själar som bara råkade möttes där i novembernatten. Vid rökrutan klockan 03.00 utanför nattklubben och restaurangen Marie Laveau. “Tjenare är du från Lule eller?” “Jamen ja me, vilket sammanträffande alltså!”

Båda längtade nog efter lite trygghet och stabilitet i livet och så bara råkade vi springa in i varann.”Ska vi skaffa barn?” Det var det första vi sa när vi sedan sågs några dagar senare på vår dejt där på någon restaurang. “Ja jag vill ha barn!”, svarade den andra och så skrattade vi generat.

Fint men också lite dystert och sorgligt kan jag tycka nu i efterhand.

Frågestund

Men fint att det blev som det blev för här är hon. Stella! Miraklet för att hennes mor och far råkade ha exakt samma läggning av extrem impulsivitet.

Frågestund

Alltså vi var ju såklart upp över öronen förälskade också, för det tillhör ju såklart också historien. Stella är och förblir ett äkta kärleksbarn!

Frågestund

Stop filming me! Förlåt Stella men du är ju bara så otroligt vacker. Kan inte slita min blick från dig.

Alltså hur fortsatte historen då?

Jag bodde i min etta på 24 kvadrat vid Nytorget och Jonas hade en ansvarsfull stor och luftig tvåa högt uppe på Hägerstensåsens högsta höjd. Genast hyrde jag ut mitt lilla skyffe, och flyttade in hos Jonas i vuxenlägenheten snabbare än illa kvickt. För Jonas hade både bil och ansvarsfullt sparkonto. Amortering och avbetalning till bästa räntan. Och jag pank som en lus. Kapitalet bränt innan lönen ens hunnit nudda kontot, bränt på festande och dyra skor från Acne som jag verkligen inte hade råd med. Ett mind set som en tonåring det var jag.

Okej en lång historia kort. Att skaffa barn med någon man inte känner är inget jag rekommenderar. Nu gick ju allt bra men nog mest för att både jag och Jonas är så envisa. Det var en hel del missförstånd och tandagnissel där på vägen kan jag då säga er.

Jaha hur tar jag det här vidare nu. Efter tvåan i Hägersten avancerade vi upp oss till en hundrakvadratare med fyra rum och kök. En sådan lyx. Där föddes Nicole helt planerat för två barn ska man väl åtminstone ha! Klar Stella skulle få ett syskon det var vi båda överens om.

Efter några år där och vi mognade till oss lite till och blev ännu mer vuxna och ansvarsfulla, och så plötsligt bara en dag kom vi på att vi nog ville bo i hus. Jaha, det var bostadsresan det! Snabbt och kompakt. Från ettan över 7-Eleven butiken vid Nytorget till huset från 1970 i Trångsund. Och här bor vi nu och influenser-wannabe kvinnan var född! Ja resten av historien känner ni ju till.

Men nu glömde jag ju Bill. Honom tjatade jag till mig för att jag fick hippie feeling där sommaren 2017. Ni minns den där super varma torra sommaren när alla skogar brann. Då satt jag i min trädgård och sipprade på ett krispigt glas vitt och bara blundade för världen omkring. Och plötsligt slog det mig som en blixt! Men guuu jag bara måste ju ett barn till!! Och så klart ska jag föda här hemma i huset. Och äta sin moderkaka det känns bara sååå rätt. Ja ni fattar typen! Ser ni nu också Jonas vid sidan av. Med stora uppspärrade ögon i chock. Haha! Vem är ens den här människan.

End off story.

Tycker ni jag är helt galen nu eller!? Haha, äsch nu tar vi helg så ska jag berätta allt om min stil och hudvårdsrutin i nästa avsnitt. Och en house tour ska ni också få.

Puss fina ni.

Rebecka · 1 month ago
Så roligt att du delar med dig!! Det är fantastiskt kul att få följa ❤️

Hanna · 1 month ago
Underbart skrivet Frida, vilken nostalgitripp! Och tank sa bra det blev allting. Ahh herre vad jag saknar dig! Love you.

Sofia · 1 month ago
Så roligt att du delar med dig av detta. Väldigt fint tycker jag.

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com