Under a february sun

2 months ago

Nämen vi lunkar på här då… haha som vanligt alltså. Och så otroligt glada och tacksamma över en endaste strimma sol.

Det är åter söndag och här är jag igen med några bilder på oss när vi gör absolut ingenting. När kommer ni tröttna på detta kan tänkas? Jag vet ju att det i alla fall kanske finns tio stycken kvinno-folk som eventuellt fortfarande läser här inne, alltså som jag inte redan känner. Kanske att min svärmor och min egna mamma fortfarande går in här ibland. Fast de har säkert också  tröttnat… helt klart är det så.

Men om jag ska försöka skryta och imponera på er med nånting, så kan jag berätta att jag avancerat mig inom &otherstories koncernen. Numera kan en titulera sig som head of design för Stories alla accessoarer. Det ni! Alltså nu är det inte bara mössor jag kommer skapa utan hela balunsen från skor och väskor, till smycken och soliga glajjor. Så himla kul!

Och lugn lugn… jag kommer berätta när allt finns tillgängligt i er närmaste butik (eller online rättare sagt). Så sitt bara lugnt kvar i båten. För det kommer ju ta nästan ett år innan ni ens kommer till att se något från min kollektion. Slow fashion it is!

Under a february sun

Här är det lördag och plötsligt värmer solens strålar på baksidan i vårt hörn. Vi glider ut och har vår första ute-fika. Här ute på altanen under taket av glas. 

Under a february sun

Ica-semlor och kaffe i 70-tals koppar. Mums!

Under a february sun

Look at this! Så härligt. 

Under a february sun

Och så måste jag försöka ha någon bild på mig själv så ni vet vem som skriver här på denna blogg. Så jag tar en selfie och poserar med min invanda “kolla in mig så härlig och naturlig jag ser ut”. Är det så ni tänker om mig nu? Jag blundar och bestämmer att det är precis det ni tänker. 

Under a february sun

Här sitter vi på rad. Jonas med mobilen och så jag, mammafotografen. Och stackars Nicole som får stå som ofrivillig modell. Förlåt Nicole, kommer nu hata mig när du blir stor nu?

Under a february sun

Men du är ju så gullig så jag dör! Mitt älskade lilla mellanbarn. 

Under a february sun

Och Bill. Vinter-sovaren där ute i sin vagn. 

Ibland tänker jag att jag ska våga ha ett sånt där frågeinlägg. Ser ju att andra bloggare gör så… både här och på Instagram frågar de sina läsare om de har några frågor till en själv! Varje gång jag ser detta fenomen snörper det sig i magen. I skräck för den andra bloggaren att ingen ska komma med någon fråga. Men sedan så verkar det som att det alltid kommer in några frågor i alla fall. Och jag pustar ut! Tur, skönt för henne tänker jag då.

Och tur för mig att jag aldrig skulle få för mig att ens fråga någonting sånt. Fastän så klart jag vill! För man älskar ju när ni kommenterar och skriver till en. Men så kom jag på den geniala idén att jag bara kunde tving någon eller några att komma med en massa fake frågor. Alltså så himla smart!

Alltså kommer ni fråga mig någonting nu efter denna text? Jag har ju faktiskt inte sagt det helt rakt ut. Att jag skulle ha öppnat upp för någon slags frågestund. Eller hur! Det har jag ju faktiskt inte. Så om ni inte frågar mig något nu så kan vi ju bara glömma att den text någonsin existerat. Låt oss alla enas om det.

Under a february sun

Så till en liten bildserie på Bill som tultar omkring i ett soligt vardagsrum. Och jag får jag chans att visa lite mer från huset samt att vi faktiskt städat! Alltså inte bara fake städat för bilderna, utan det är helt super fint på riktigt. Rent alltså. 

Under a february sun

Shadow play!

Under a february sun

Soldränkt litet bebisansikte. Med mjuka gossiga kinder. Det är sådana här bilder som får mig att aldrig vilja sluta föda nya liv till denna sorgliga värld. Någon som känner igen sig i det?? Eller är det bara jag som visst är beroende av att befolka denna planet med mina avkommor. 

Under a february sun
Under a february sun

Här vill jag bara visa upp att jag har saker på mitt vardagsrumsbord. Mödosamt utvalda saker i ett vackert slumpmässigt stilleben. Fast det är ju såklart inte slumpmässigt alls, men det förstår såklart redan ni. 

Under a february sun

Till sist lite konst från min vän Jennie. art_by_jenniepetersen på Instagram. 

Under a february sun

En fin samling kvinnor i olje pastell. Och nu bor en av dem hemma hos mig.

Tack Jennie för den!

Hej då så hörs vi kanske om en vecka eller två. Älskar er även om ni så läser eller ej. 

Puss

 

Jennie · 2 months ago
Vad roligt att bli omnämnd, tack! ❤️

Paulina · 2 months ago
Hej! Älskar denna blogg och är inte vän eller släkt! :) Jag undrar över din garderob, älskar din stil rakt igenom, har själv lagt ännu mer tid än jag brukar (ganska mycket) med att sortera bland mina kläder nu under pandemin. Jag gillar verkligen när du skriver om klädinköp osv och så himla nyfiken på hur du går tillväga när du t ex köper flera stycken likadana gina-skjortor. Förstår att det kanske känns som svårt ämne iom klimatkrisen osv och vet att du inte bad om frågor så kanske skall du bara ignorera denna kommentar... Tack i alla fall!

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Paulina, vad roligt att höra att du gillar min blogg. Värmer så i hjärtat att få höra, speciellt från någon som inte känner mig och tack för att du genomskådade min osäkra inbjudan till att öppna upp för frågestund så kul att du vill höra mer om hur jag tänker kring kläder. Kanske att jag ska våga på mig ett modeinlägg inom kort, där jag berättar mer om det!! Stor varm kram Frida

Eva · 2 months ago
Och här kommer en fråga till från ännu en "o-connectad" läsare. Det ska bli superkul att se vad du hittar på med Stories accessoarer. Nu tycker jag de oftast ser finare ut på bild än i verkligheten. När jag beställt på nätet och fått hem dem så är "guld"smyckena alltid lite för fejk-gula och lite för små och mesiga. Kanske för att gillar stora statement grejer, men jag tycker att man borde ta ut svängarna lite mer. Och när det väl kommer ngot riktigt schysst så är det slutsålt på nolltid. Vill också kunna se storlek gm att man visar på modell eller med ngt annat jämförelseobjekt och kunna spara favoriter för att köpa senare. Förstår att Du inte ansvarar för allt detta, men nu öste jag ur mig allt här. Tack för en väldigt fin och mysig blogg, den är härlig och bra som den är.

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Eva! Så bra att få höra om din köp upplevelse på Stories. Hoppas jag kommer kunna göra dig nöjd framöver. Varma hälsningar Frida

Margareta · 2 months ago
Hej! Läser alla dina inlägg med stor behållning utan att vara vän/släkt :-). Blir mkt inspirerad i allt från att göra trolldeg till att kopiera frisyr. Skulle gärna höra lite hur du tänker kring vilka färger du drar in i hemmet (filtar, tavlor osv), det ser så balanserat ut utan att vara tråkigt greige. Tack för mysig och rolig blogg!

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Margareta, Vad roligt att höra att jag kan inspirerar dig. När det kommer inredning så älskar jag färg och lite oväntade saker blandat med det beiga och naturliga som trä. Väljer med stor omsorg så ingenting är en slump här hemma... även om jag vill att det ska se ut så hehe! För mig är hemmet ett levande ting med ständig möjlighet till förändring. Älskar att flytta runt på saker och skapa små nya stilleben och nya kombination. Lite nördigt sådär och sedan fota för Instagram haha ja ni förstår. Sådant går jag igång på och älskar när ni också gillar. Varma hälsningar Frida

Madeleine · 2 months ago
Gillar din blogg skarpt! Läser med glädje men kommenterar extremt sällan (generellt för alla jag följer). Kul att se bilder från ditt hem! Här kommer en drös frågor/önskemål: 1. House tour! Älskar det man sett, men vill se mer - så snygg stil! 2. Garderobs tour! Din stil och smak är väldigt inspirerande och hade varit jätte kul att se både hur du planerat garderoben( suktar efter tips) och hur du planerar själva outfits 3. Vad har du för utbildning/karriär-resa? 4. Hur har er bostadsresa sett ut?

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Madeleine! Jag är precis som du. Tänker en massa men kommenterar sällan. Så tack för att du valde att skriva en liten hälsning till mig just den här gången. Så roliga frågor! Ska verkligen ta tid och besvara dem på bloggen. Ha det fint så hoppas jag vi hörs igen! Kram Frida

Anonym · 2 months ago
Hej! Jag undrar hur du får ihop det dagliga livet med karriär, trebarnsliv med aktiviteter och allt vad det innebär? Har du gått ner i tid? Hur ser en vardag ut för er? Hur mycket aktiviteter är det i veckorna/helgerna? Jag jobbar själv som kreatör på en byrå och är sugen på ett tredje barn men jag förstår inte hur man ska få ihop livspusslet. Tusen tack för en inspirerande blogg!

Frida Billegren · 2 months ago
Hej! Nu har jag ju bara jobbat i tre månader ungefär så kanske lite tidigt att komma med en slutsats hur allt fungerar. Men jag har inte gått ner i tid utan både jag och min man jobbar heltid. Dock kan jag känna att detta nya med att jobba hemifrån verkligen passar mig. Att jag kan välja vilka tider jag jobbar själv, så nu har det blivit att jag jobbar 9-15 första pass och sedan några timmar efter nattning. Så kör vi familje liv all in mellan 15-19 med aktiviter och allt där emellan. Så försöker jag att inte bry mig så mycket om stök. Målen är att städa till det till fredagen. Här är alltid stökigt bara så du vet haha... även om bilderna visar något annat. Okej det var ett långt utlägg. Men vill alltid råda alla som går i tanker på ett till barn att bara köra. Det bästa är att få se syskonen ihop. Det gör allting värt. Så gulligt med tre liksom. Stor varm kram /Frida

Emma · 2 months ago
Din blogg är en av mina favoriter! Jag vill höra om hur du tänkte angående familj och barn, var det självklart att skaffa? Vilken ålder var du i? Hade ni allt ordnat för er när de kom eller var det oplanerat? Sedan vill jag gärna höra om dina sminkrutiner och hårvårdsrutiner!

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Emma! Blir så glad över att få höra att du gillar min blogg. Så till det här med barn och planering. Jag skulle precis fylla 29 när stella föddes. Jag och Jonas hade precis träffats när jag blev gravid med henne. Så nej haha ingen planering eller eftertanke alls i det beslutet. Sedan har allt bara rullat på och nu står vi här med tre barn helt plötsligt. Nicole nr 2 var helt planerad och minstingen Bill var mer en spontan önskan från min sida. Tjatade mig till honom. Ungefär så gick det till. Och så kul att du vill höra om smink och hår!! Det får bli ett saftigt inlägg på bloggen. Stor varm kram /Frida

Anna · 2 months ago
Hej! Jag älskar med din blogg! Vi har en snart treårig pojk och är ganska överens om att inte ha fler barn. Men 20 procent av mig vill, och jag tror 20 procent av pappan vill med. Jag tyckte bara det var så DÖTRÅKIGTJOBBIGTHEMSKT hela det första året. Ja nu när jag skriver ner det så ser jag.. det är ju bara ett år det rör sig om. Egentligen. Spädbarnstiden och när de lär sig gå. Men fan vad långt det kändes då. Hur har du upplevt spädbarnstiden fram till typ 6 månader med dina barn? Tack!

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Anna, Vad glad jag blir över att höra att du gillar min blogg. Förstår verkligen vad du menar att första året med bebis är tufft. Jag brukar säga att det är 50 % mys och härligt och 50 % super jobbigt. Dock har jag alltid väntat flera år mellan barnen så jag hinner alltid glömma bort det haha minns bara allt det som var bra. Och sedan blir jag åter påmind. Men efter 11 år som mamma har jag lärt mig att utmaningar och motgångar kommer i perioder. Allt som känns jobbigt nu kommer strax också gå över. Klart du ska ha ett till barn om du så vill, låter som du ändå vill! Just do it! Hälsningar trebarnsmamman

Petra · 2 months ago
Tänkte bara säga att jag har kommenterat tidigare, har inga fragor men tänker fortsätta läsa :) Sa snälla, fortsätt blogga!

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Petra! Tack för din pepp och stöd. Puss /F

Nina · 2 months ago
Hej! Läste din blogg imorse när jag inte kunde sova och fastnade främst för att du verkar liiite roligare än många som har stora bloggar, liksom inte så perfekt? Oj nu lät det ju inte som en komplimang men för mig är det det! Jag vet att jag har sett den där fina blå pläden tidigare men minns inte var... var är den ifrån? Ha en fin dag! / Nina

Frida Billegren · 2 months ago
Hej Nina, jag tar det verkligen som en komplimang kan jag då säga dig!! Tusen tack. Pläden kommer från Arket dock tror jag inte den blå färgen finns kvar. Puss & Kram och hoppas du fortsätter läsa. /Frida

Nina · 2 months ago
Uppskattar att din blogg inte är så jäkla perfekt! Och att du är kul! Och har det fint! Var är den fina blå filten ifrån? Vet att jag sett den men glömt varifrån? Trevlig kväll! / Nina

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com