Ready for spring

3 months ago

Har egentligen ingenting att säga. Det är helg och vi är hemma. Och vi gör absolut ingenting.

Men idag kom solen och lyste på ett lite annorlunda sätt. Och mina tankar vandrar genast mot en vår. Det går upp för mig att vi har hela denna fantastiska säsong framför oss. En säsong full av fröer, odling och trädgård. Härliga dagar ute på altanen, i skuggan under ett parasoll. Kanske med en svalkande bubblande drink i vår hand. Och så plötsligt är tiden inne, och vi står där nere på bryggan. Redo för för årets första dopp.

Ready for spring

Det är lördag och solen lyser. Vi tar oss ut på en promenad, en klassisk barnvagnspromenad. 

Ready for spring

Shades on! 

Ready for spring

Nicole cyklar och vi går. Alla glada och nöjda denna soliga fina dag. 

Ready for spring

Jonas gräver fram ett par gamla glasögon from the snowboard 90´s. Coolaste märket från en annan tid. Och jag blir påmind om att han faktiskt är en av de där snowboards-killarna som jag i tonåren stod och dreglade över. Vid liften i skidbacken där uppe i Luleå. Trånades över att de plötsligt skulle slänga en en liten blick.  

Ready for spring

"Men idag kom solen och lyste på ett lite annorlunda sätt. Och mina tankar vandrar genast mot vår. Det går upp för mig att vi har hela denna fantastiskt härliga säsongen framför oss".

Ready for spring

Samtidigt som jag också tänker att om det bara får vara lite minusgrader några nätter till så kanske vi kan dra på skridskorna!

Ready for spring

Vi uppskattar isen till 2 cm tjock. 

Ready for spring

Tillräckligt tjock för att bära Nicole. Hon är bara på den grunda delen så ni behöver inte oroa er.

Ready for spring

The winter skin. 

Ready for spring

Sladdar in runt knuten och ser att snön nästan helt smält bort. Undrar hur länge det kommer dröja innan pooldrömmarna åter är igång. Den här plana perfekta ytan får mig att bara vilja börja gräva. Ett stort rektangulärt hål. 

Ready for spring

Sorgliga små barrkransar. Minnen från en jul som plötsligt känns så väldigt avlägsen. 

Ready for spring

För snart är det här vi hänger. Bara några veckor till nu så är det dags. Dags för de första värmande solstrålarna, att tinar ett blåvitt ansikte. 

Ready for spring

Till sist en leverans fröer från norr! Erika som driver Skogbrynetsträdgård i Luleå har skickat mig dessa. En variation av härliga blommor som hon tyckte kunde passa mig. Har en tanke att satsa på en blomsterträdgård i år. Drömmen att kunna plocka sina egenodlade snittblommor. En tjusig bukett till fredagsbordet, det får blir årets ambition det!

Garden season 2021 nu är vi officially started. 

Nina Medicina · 3 months ago
Åh du måste lära mig allt om svenska fröer! Och jag längtar efter soligt häng på er altan!! Puss

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com