Maternity leave finally

5 months ago

Så tog även denna föräldraledighet slut. Min tredje och helt klart sista. (Fast än det tar emot att säga).

Och jag har ett nytt fräscht jobb som jag ska berätta om. På &OtherStories som designer för accessoarerna. Alltså inga coola skor eller cleana smycken. Nej inget sådant. Jag ska skapa era mössor och hattar för framtiden. Baskrar och eleganta handskar. Och så lite hårgrejer på det. Ni vet scrunchies och diadem och sådant. Mysigt eller hur! Så om ett år när ni plockar upp er nya stickad hatt från Stories och vandrar mot kassan, då kan ni ju tänka på mig. Den här stickade drömmen i säsongens perfekta kulör, den har minsann Frida kreerat.

Ja vi får i alla fall hoppas att jag lyckas få ihop en kollektion tills dess. Just nu känns mamma hjärnan lite väl out of office. Någon som känner igen sig i att man är helt off när man kommer tillbaka från en föräldraledighet? Som tur är så vet jag att det ganska snabbt brukar ordna sig.

Maternity leave finally

Men pandemin får tillbakagången att kännas lite som en tidsresa. En resa från det förflutna, och rätt in i framtiden. En framtid där möten över zoom blivit till vardagsmat. Kollegor som sitter hemma var för sig. Så sorgligt. Hur gör man ens en kollektion när man inte får vara inne på ett kontor? Old news för er jag fattar. Ni är såklart redan vana vid allt det här.

Börjar veckan fumlandes mellan programmen. Nya chattar med inbyggda video samtal. Hallå, hallå är det någon där? Är kameran på? Ser ni mig? Är jag på mute?

På fredagen klär jag upp mig för ett virtuellt jul-fredags-fika vid två, som jag tror jag blivit inbjuden till. Vill visa upp mig från min bästa sida till mina nya kolleger. Problemet är bara att jag lyckas krascha fel fredagsfika. Jag är egentligen inte ens bjuden. Av misstag har jag hamnat hos sko-gänget.”Hej hej… oj jag skulle visst inte vara med här”. “Hehe… det är jag som är den nya möss-tjejen”. “Okej, jag stänger av här nu. Nu lämnar jag er. Hejdå rå”.

Maternity leave finally

Så peppad över att äntligen ha en anledning för att sätta på en fin blus. Fredagsfin för julfikat som jag inte ens var bjuden till. 

Maternity leave finally

I kläder från &OtherStoreis, såklart! Kommer bli mycket av det från och med nu. 

Maternity leave finally

Det var den veckan det. Wohoo nu är jag igång! Working mom. Nu får hippie-föda-barn-hemma-kvinnan stå tillbaka ett slag. Men hon kommer nog fram igen till våren ska ni se. I kaftanen där ute på altanen, gu så härligt. 

Puss och hej.

Emilie · 5 months ago
Meeen gud va roligt, grattis! Hoppas du kommer fortsätta blogg så vi får följa din jobb-vardag också! :) God jul!

Frida · 5 months ago
Varje gång någon ber mig fortsätta blogga blir jag så glad så du anar inte... puss till dig och god jul! Kommer inte sluta blogga än på ett tag, så du kommer bjudas på massa härligt working life blandat med allt det andra vanliga

Caro · 5 months ago
Så fin stil! Varifrån kommer byxan o skorna? Ser fram emot att följa dig i det nya! Ha en fin ledighet!

Frida Billegren · 5 months ago
Tusen tack! Byxorna från &otherstories och skorna Tory Burch.

nina · 5 months ago
LOL på att krasha fel fredagsfika!! Lycka till min fina vän PUSS

Frida · 5 months ago
Haha så kul! Puss min vän saknar dig

Frida Billegren

Frida Billegren

Designer för &otherstories. Bloggar om livet i 70´s villan med tre kids. Interiör, mode och family life. Välkommen till mig!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com