November kick off

6 months ago

Så har november månad startat! För er som missat.

Och jag vill bara njuta av allt det vackra innan slasket slår till. Färgerna, ljuset och de krispiga löven i sina högar. För här händer verkligen inte mycket, förutom att jag bytt ut mina barnvagns promenaderna mot att kratta löv var dag. Alltså inte så värst intressant egentligen… så nu slutar ni säkerligen att läsa detta inlägg. Jag fattar, ingen fara! Men ni kan ju skrolla ner och titta på bilderna i alla fall, för de är faktiskt ganska fina!

Saken är den att jag inte är på topp. Som jag skrev innan så är jag bara så fasligt trött. Jag är så trött så det känns som att ögonen bokstavligt talat ska rinna ut ur ögonhålorna där i skallen. Och on top of that har jag fått något slags utslag runt om ögon och mun. En reaktion på att kroppen är i obalans, I guess!

Såhär mår jag nog alltid när barnen närmar sig ett och ett halvt och man inte fått sova. Och sedan glömmer jag alltihop! Snart kommer jag inte minnas någonting av detta. Eller hur, visst är det verkligen så.

November kick off

Bergsknallen och allmänningen vid sidan av vårt hus. Färgskalan helt i min smak!

November kick off

Och de fallna löven vid entrétrappan, precis innan jag krattade bort dem. Så vackert när de precis blåst dit. Just innan de förvandlas till blöt geggig moss. 

November kick off
November kick off

Baby Bill som väcker mig säkerligen 5-6 gånger per natt… Fortfarande!! Kan ni förstå.

Min senaste taktik är att inte plocka upp honom. Han får stå där och skrika i sin säng, och tillslut ger han upp och somnar om. Alltså jag visar honom tydligt att jag finns där, går upp var femte minut och klappar på honom. Och säger lugnt och sansat att nu är det natt och alla ska sova.

Tänkte om ni kanske oroade er över att han ska känna sig övergiven eller så! Eller såklart, nog bara jag som oroar mig över det… att han skulle känna sig övergiven på något sätt. Men ni kan säkert förstå hur det måste skära i mammahjärtat var natt, när han står där och gastar. En sorgsen ton av uppgivet skrik. Vill bara gråta när jag tänker på det…

Men sedan vaknar vi på morgonen och allt är som vanligt. Han är glad och trall, och verkar inte känslomässigt skadad alls!

November kick off

Gömmer mina svullna eksem-ögon bakom håret. Så deppigt när man ska behöva ha det såhär. Någon annan som också får problem med huden i ansiktet på hösten? Tipsa mig gärna med någon trevlig kräm eller så. Får för mig att detta är återkommande just när hösten slår in. Hoppas det försvinner tills dess jag ska börja på mitt nya jobb, för då vill man såklart vara sitt bästa jag!

November kick off

Stella kan du ta en bild på mig som jag kan ha på bloggen? Snälla Stella! Mitt bästa försök att försöka se härlig ut. På baksidan av huset, den varmaste dagen i början på november. 

November kick off

"November har startat! Och jag vill bara njuta av allt det vackra innan slasket slår till. Färgerna, ljuset och de krispiga löven i sina högar."

November kick off

Nicole efter skolan. Håller mig sällskap uppe i äppelträdet medans jag krattar löv!

November kick off
November kick off

Nicole! Min vackra Nicole. Och nu blir jag blödig igen… En trött mamma som inte ens kan titta på bilder på sina egna barn, utan att börja gråta. Men visst är hon fin! Så, nu gråter jag igen. haha… 

November kick off

Hela denna vecka har Stella, Jonas och Bill varit hemma förkylda. Men Stella då helt marginellt. Alltså knappt sjuk alls! Hade det varit som vanligt hade hon helt klart fått gå till skolan ändå. 

November kick off

En familj i karantän. 

November kick off

Kan väl visa min uppdaterade hemma-mys-look då också! De nya mysbyxorna som jag nu drar runt i. Eller låt oss kalla det loungewear! Bruna eller mörklila!? Jag bestämmer mig för att de är bruna, för det var det jag ville ha. Dock står det lila på beskrivningen. Köpte dessa från H&M premium qualitys. Love them!

November kick off

Stella gör lite läxor under protest och jag försöker få till detta osammanhängande blogginlägg! Inlägget om allt och ingenting…

November kick off

Eftersom detta inlägg helt saknar tema och aldrig verkar vilja ta slut. Kan jag väl lika gärna visa lite bilder ner ifrån vår helt autentiska gillestuga. Eftersom jag nu lyckats städa upp där lite fint! Oftast orkar jag inte ned hit på min dagliga två timmars städrunda… och oftast har ett gäng barn suttit här nere med sina kladdiga flingor och mjölkskålar… ja, ni fattar!

November kick off

Soffan i sammet som vi fick av det äldre paret när vi köpte huset. Och konst på väggen av Nicole, samt Bisou poster från TWWP! 

November kick off

Love the walls!

November kick off

Avslutningsvis, stunden precis innan novembersolen går ned och bort. Sakta försvinner den ned bakom grannens rabatt. 

November kick off
November kick off

A November sunset. Visst är det vackert! 

Så, då har detta inlägg faktiskt kommit till sitt slut. Tack till alla er som orkade läsa. Och glöm inte att tipsa mig om någon bra kräm för eksemögonen!! Mycket viktigt. För jag behöver verkligen er hjälp här nu. 

Puss och trevlig helg!

 

 

R · 6 months ago
https://www.apotekhjartat.se/produkt/la-roche-posay-cicaplast-balm/?code=74012&gclid=CjwKCAiAqJn9BRB0EiwAJ1SztfGYOJSsl5m2xnh-kYU7w2BG02GDPxKUbzz9NcOyEYYMpjm-fVC5ihoCsoAQAvD_BwE Testa den här mot eksem. (Gillar din blogg) /Rebecka

Hanna · 6 months ago
Ficortril eller hydrokortison (så länge det inte kommer in i ögonen) kan man köpa receptfritt på apoteket, och så helt oparfymerad mjukgörare typ barnens miniderm, inget smink eller hudprodukter i övrigt, inget uttorkande vatten/ läkare Och vad är det med 1,5 åringar. Jag hade också glömt bort det helt men nu när min yngsta är i den åldern minns jag plötsligt och jävla jobbigt det var även förra gången. Man är liksom helt slut, amningshormoner och lyckohormonerna är nere på minus, man ställde in sig på att första året kommer vara jobbigast men sen kommer man kunna leva ett normalt liv men det är ju fel, barnet är ju jobbigare än någonsin i den här åldern, mammigare och mindre sömn. Tur att man glömmer!

josefin · 6 months ago
När man är torr, fnasig, eksemig alt har snutit näsan ett antal för många gånger tycker jag att barnens inotyol, bepanthen eller liknande hjälper. Jag testade beauty drops från organic pharmacy som jag tyckte hjälpte lite mot min acne/pms irriterade hud...

Tina · 6 months ago
Om det är på grund av att huden blir torr/påverkad av höstvädret, så kan jag tipsa om Butter Drench från Bare Minerals. Den har sheasmör i sig vilket kanske låter lite flottigt att kleta på i ansiktet, men för mig funkar denna toppen för vinterhalvåret iallafall - och min hud känns inte fet, utan bara len & härlig som en 37 år gammal bebisrumpa ;) Lycka till!

Ina · 6 months ago
Perioral dermatit, får jag alltid vid stress. Och oftast höst. Svavelhalts är top! Köp receptfritt på Apoteken, ibland kan de blanda till om det inte finns. Vid Perioral hjälper inte kortison, utan stjälper. Om det inte är eksem(?) då ska du ta kortison. Simma lugnt och hoppas du får sova snart.

Lisa · 6 months ago
Var kommer er fina matta i vardagsrummet ifrån? Vore så tacksam för svar.

Frida · 6 months ago
Hej Lisa, mattan kommer från Layered. Älskar den så mycket. Ha det fint ✨ /Frida

Frida Billegren

Frida Billegren

Designer för &otherstories. Bloggar om livet i 70´s villan med tre kids. Interiör, mode och family life. Välkommen till mig!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com