The season finally

1 month ago

I helgen bar vi in det sista från trädgården.

Perennerna i krukor för vinterförvaring, och dynor och alla textilier från altanen. Och så avvecklingen av de sista sommarblommorna, och tomatplantorna inifrån i väggskåpet. Sådär, nu är vi helt och fullt redo. Nu kan vintern få komma! Eller förresten vi måste kratta upp löven också… det får bli nästa helgs projekt då helt enkelt.

Någon som undrar om det finns utrymme för någon annan hobby än trädgård när man är villaägare?? Ja, ni kanske kan gissa er fram till det svaret.

Alltså missförstå mig inte, jag tycker faktist om att pyssla runt här på tomten. Men jag var nog inte helt förberedd på hur mycket tid ett hus faktiskt kräver, då när vi flyttar in för snart fem år sedan.

The season finally

Sparar en mysig plats under pergolan för kaffekoppen i vintersolen.

The season finally

Frisörtid bokad. Torrt och gult hår efter sommarsäsongen. Ska bli så skönt att få fixa till detta barr. Samt min egenklippta lugg som uppenbart inte blev så lyckad…

The season finally

Nytt och fräscht i krukorna! det blev väl tjusigt ändå.  

The season finally

Och tömt i tomatskåpet längs väggen. Överallt nu helt redo för vintern. 

The season finally
The season finally

Mini-lekstugan under äppelträdet. Köpte denna till Nicole när hon fyllde tre ungefär, redan då fick hon ducka för att ens komma in genom dörren. Insåg ganska snabbt att jag nog gjort ett felköp. Men för Bill är nu i alla fall det lilla huset helt perfekt i storlek! Vi kan väl låtsas att det var menat då eller… Jag vill ju alltid tro det i alla fall, att allt har en mening på något sätt. 

The season finally

Dreamy Höstaster!

"Någon som undrar om det finns utrymme för någon annan hobby än trädgård när man är villaägare? Ja, ni kanske kan gissa er fram till det svaret."

The season finally

Det bästa med en gammal naturtomt. Älskar den stora stenen full av vacker mossa.

The season finally

Och denna fetbladiga växt, ett minne från min egna barndom i norr. Kommer inte ihåg vad just denna växten heter nu. Kanske någon som vet?? Busken bredvid är i alla fall en gammal Rhododendron. Men mörkröda blommor i juni. Så otroligt fin!

 

 

 

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com