Mommys new leather

1 week ago

Fortsätter på modetemat här!  För har ju helt glömt att visa upp läderbrallorna från Other stories jag fick hem för ett par veckor sedan.

Försöker tappert bara göra väl avvägda modeinköp numera. Faktum är att jag i stort sätt inte köpt ett enda plagg sedan den dagen jag plussade på stickan! Alltså ett och annat gravidplagg har jag såklart inhandlats… för det är väl ändå ett ont måste, eller!? Förlåt för min velande ton… känner av min inre osäkerhet och onda aning att jag sitter och ljuger för mig själv och er här nu. Men jag vill ändå påstå att jag lyckats detoxa mig själv, och mitt pinsamt destruktiva shoppingbeteende. Kanske har jag det, eller!? Ja ni hör, en skadad och osäker shoppoholic som fumlar med orden.

Fy fan vilket i landsproblem. Orkar knappt med detta här.

Mommys new leather

Vill ni ens se mina byxor nu efter denna textrad?? Jag känner för att cancellera hela denna post, haha…

Mommys new leather

Se så glad jag ser ut på bilderna!! Men på insidan, fylld av ångest och skam. Gör allt för att övertyga mig själv att detta var ett helt legitimt köp. Och T-shirten är också ny. Fy fan!

Mommys new leather

Det var det. Nu ska jag inte köpa ett endaste plagg till. Jag lovar. Och blazern här nere kan jag ju bara ta och glömma.

Hej då.

alex · 1 week ago
Snyggt! Både byxor och tisha =) Jag ska också försöka köpa lite mer väl valda plagg och satsa mer på kvalitet. Försöker få ihop en garderob som alltid funkar och där inget direkt svävar ut. Har en kompis som har en sån garderob och när jag hittar ngt jag vill köpa brukar jag fråga mig själv om den kompisen skulle köpa det. Svaret blir oftast Nej... så jag sparar mycket pengar på det ha hah

Frida · 1 week ago
Hej Alex! Vilket bra tips! Så ska jag också försöka tänka. Tack för att du dämpar mig ångest med ditt fina meddelande. Varma kramar /Frida

josefin · 1 week ago
Hahaha! Alltså jag känner så igen den veliga känslan... Själv är köper jag inget pga är velighet, först måste jag tänka om det verkligen är nödvändigt, sen måste jag kolla om det inte finns nåt bättre nån annanstans samt utreda om det är nåt annat jag behöver mer...när jag väl bestämt mig är det slut i min storlek alternativt har det blivit ny säsong och då börjar jag om på nytt...

Anna · 1 week ago
Tänker att man inte ska vara så hård mot sig själv. Det är ju en process att ändra ett beteende som dessutom länge uppmuntrats i samhället. Tänk hur det var för fem år sen? Hur mycket pratande man/reflekterade man kring det då? Det är väl superbra att du är medveten och vill genomföra en förändring! Har verkligen varit en resa för mig som inte har ett kreativt yrke (och små barn aka hallå noll fritid) utan haft kläder/min garderob som utlopp för min kreativitet. Det är det fortfarande men genom Tradera, Arkivet och köp/säljgrupper. Är man ute med lite framförhållning och tänker nästa säsong kan man hitta det allra mesta till barnen second hand. ”Unnar” mig fortfarande nytt ibland men det blir allt mer sällan. Dessutom är ju skinnbyxor verkligen ett plagg som du kan ha i en evighet- grämer mig att min mamma har en helt annan kroppstyp än jag så jag inte kan ha hennes röda skinnbrallor från typ -85 (ja, hon har sparat dem och de är som nya)! Inte ett orimligt köp om du frågar mig.

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com