A housewife confession

6 days ago

A housewife confession

Hur mycket tid lägger ni på städning egentligen? Jag skulle gissa att jag snittar på två timmar om dagen ungefär. Tvätt av kläder då ej inräknat. Alltså bara det vardagliga plocket. Är det galet mycket!? Vill tillägga att vi även har städerska var annan vecka.

Ibland får jag frågan. Är det alltid sådär städat hemma hos dig, så som det ser ut på bilderna? Och jag mörkar och säger att det är stökigt runtomkring. Att jag bara plockar undan för bilden. För jag vill inte erkänna hur mycket tid jag faktiskt lägger på just det, att städa. För alla fattar ju hur snabbt ett hem med stor familj förfaller. Eller så är det vi som totalt misslyckats att uppfostra våra barn till att plocka undan efter sig!! Vad vet jag…  Och så till den lilla detaljen som stör mig allra mest. Den detaljen att det garanterat mest är vi kvinnor som håller på så här. Tror inte så många män ligger och funderar över städning en fredagseftermiddag, såhär som jag uppenbart gör. Blir så otroligt irriterad när jag tänker på det. Både på mig själv samt alla dessa männen i världen…

Tankar man kan ha medans bebisen sover sin dagslur. Tänker också hur det ska bli nu när jag snart börjar jobba igen. Då finns inte två timmar om dagen för städnings-plock längre. Inser att jag  kommer behöva lära mig att leva med stöket. Gör jag inte det, kommer jag helt klart bli gaaalen!

Well… Men nu längtar jag ändå tills stökiga familjen kommer hem, och vi får kickstarta detta fredagsmyset. Ikväll blir det tacos, bubbel och så Idol på gammel TV:n. Gu så mysigt!

Trevlig fredag.

L · 6 days ago
Känner igen mig! Bor i lägenhet, så har inte lika stor yta att städa (och bara ett barn att städa efter :)) Men har svårt att finna lugn hemma om det är stökigt, inte bara ”på ytan” utan även om det är stök i garderober, förråd, kökslådor och skåp osv. Ibland blir jag så trött på mig själv. Visst att man väl bör ha det någorlunda städat och i ordning hemma, men det känns inte motiverat att lägga så mycket tid - eller kanske framförallt tankekraft - som jag gör på det.

Ina · 6 days ago
Ha, precis likadan. Blir typ retad av mina vänner ”nu när du får tre barn, så kommer du inte att kunna hålla det..” osv. Bara insett att jag gillar både att fixa ordning och att ha ordning, för det mesta ganska meditativt för mig. Det har varit lite skamligt, men va f-n det är självvalt. Typ. Ibland problematisk... städerskan var här idag, fick nys om att äldsta hade fem vänner hemma. Vill ju komma hem till såpadoft. Var tvungen att messa dottern, så när jag kom hem stod hon och fixade deras stök, kändes både bra och okey lite stört... well. Vi har våra slängar☺️. Take care!

Anna · 6 days ago
Jag är precis lika ”knäpp”:). Min man kan komma stolt och säga att han minsann städat/plockat och jag undrar, var då?! Min 5-åring är som jag och ställer till och med tillbaka boken hon tittat i på samma plats i hyllan (liiite extrem tolkning av min ”var sak har sin plats-filosofi). Vill ju inte föra över mitt behov av ordning på ett tvångsmässigt sätt på barnen. Tänker dock att min mans stök väger upp det och min 8-åring lägger aldrig samma sak på samma ställe:).

Paulina Prieto De La Fuente · 6 days ago
Underbart inlägg! Hälsningar en trebarnsmamma som också älskar att ha ordning. :) Men japp, ibland får det vara... man är ju ändå bara människa.

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com