Entrance retouch

3 weeks ago

Entrance retouch

Äntligen har vi fått till vår framsida av huset!

När vi flyttade in för fyra år sedan började vi med att dränera grunden. Vilket betyder att vi grävde upp en vallgrav runt hela kåken och därav förstörde allt som var gammalt och fint. Länge har vi bara haft jord och gräs direkt upp mot fasadgrunden, vilket gett ett ganska stökigt och smutsigt intryck. Så fort det regnat eller att vi klippt gräset har det stänkt upp på källarfönstren.

Men i år fixade vi till detta med grus och en gjuten stenkant. Kolla här! Blev så himla fint tycker jag.

 

Entrance retouch

Tidigare stod en enbuske här men den blev förstörd när vi grävde upp allt. Tanken var att vi skulle hitta en ny barrbuske för att ersätta den gamla, men istället blev det denna fina bladbuske. En slags spirea med mörka blad som blommar med vit-rosa små buketter.

Entrance retouch

Från starten kunde jag absolut ingenting om trädgård. Men under årens lopp har jag hittat några vackra trotjänare. Några vackra och tåliga växter med fina blad. Mina favoriter har helt klart blivit jättedaggkåpa, horsta och alunrot. Kan verkligen rekommendera dessa växter. Både i rabatten samt i kruka.

Entrance retouch

Jag och Bill på förmiddagspromenad runt huset.

Entrance retouch

I krukorna vid dörren, horsta och alumrot. Så, nu kan gästerna få komma. Äntligen känner jag mig stolt och nöjd över vår entre!

Följ mig gärna på Instagram om ni vill se mer av vårt hus från 1970.

Instagram: frida_billegren

 

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com