Don’t freak out

6 months ago

Don’t freak out

Jaaa jag äter min moderkaka som är ett år gammal… kommer ni sluta läsa min blogg nu??

Ett år har alltså gått sedan Jaquei “the doula” torkade och förvandlade min moderkaka till små eleganta kapslar. Jag minns att jag fick ihop ungefär 170 kapslar vid tillfället och valde att spara några av dem tills mensens återkomst. Den dagen har alltså anlänt… bergodalbanan av PMS och hormonell acne är åter ett faktum. Jag tackar livet, tack för att jag föddes till kvinna. Eller nej!

Uppehållet på snart två år utan detta hormonella helvetet har varit så skönt… jag upplever det för en tredje gång som en välbehövd och befriande paus. Och förstår nu inte hur jag ska klara mig ända fram tills klimakteriet… för hur många menstruationscyklar har jag kvar där inne i min kropp? Är det verkligen bara jag som upplever detta med menstruation som så otroligt jobbigt!! Hör ju att ni andra också tycker det är besvärligt men känns inte som någon annan tycker det är lika vedervärdigt som jag.

Det är ju inte okej det här vi genomlider, varför måste det vara såhär!?

 

Don’t freak out

Bill, tänk att den här moderkakan en gång närt dig där inne i magen… och nu när den mig. Ett fint litet kretslopp, inte sant! 

Om det funkar det här att äta sin moderkaka vet jag ju såklart ej. Detta är ingen blogg av vetenskap, men jag upplever att jag mår lite bättre när jag äter dem. Kanske är det bara ren skär placebo effekt men det spelar inte så stor roll, för srax är alla kapslarna slut… och denna graviditetsresa ett vackert minne blott. 

Linda · 6 months ago
Vad roligt att se någon som gör sånt i Sverige med. Jag trodde det inte alls fanns. Och om det är placeboeffekt är ju väl saksamma om du upplever att det hjälper. Själv har jag få problem med min pms eller mens. Jag blir lite arg två dagar innan mens, men har testat homeopatiska piller som hjälper. Jag hoppas att du inte kommer uppleva problem ända till klimakteriet.

Frida · 6 months ago
Hej, ja det känns som fler och fler kapslar in även här i Sverige nu. Jag tyckte det var så härligt att jag faktiskt genomförde det, och inte bara tänkte det! Om du förstår vad jag menar... Önskar jag också hade milda symptom gällande pms som du, för mig är det mer tre veckor upp och ner typ för att sedan ha en vecka pause. En vecka när världen klarnar och jag förstår inte alla vad det var jag mådde så dåligt för.... och så börjar allt om igen. Eller så är jag bara galen, vad vet jag? Tack för att du ville skriva till mig. Varma kramar //F

Lisa · 6 months ago
Tips: preventivmedel typ hormonspiral/ p piller/p ring osv så du slipper mens och alltså pms. Du kan slippa mens! Livets hack. Kram

Frida · 6 months ago
Tro mig, jag har testat allt. Och jag är en av få som fortfarande har mens trots hormonspiral. Typiskt, inte sant!! Men tack fina du för att du vill hjälpa. Varma kramar //F

Jenny · 6 months ago
Har du testat akupunktur? Jag själv och många jag känner har fått hjälp med hormonella obalanser av akupunktur. Ha en fin sommar!

Frida · 6 months ago
Hej Jenny, nej det har jag inte testat!! Har du någon bra i Stocholm att rekommendera? Fin sommar till dig med!

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com