Oförskämt bra

1 month ago

Oförskämt bra

Världen rasar för fullt där ute. Det är allt från pandemier, galna väldsledare som uttalar sig, mord, rasim samt brinnande upplopp… Glassplitter över hela gatan, från plundrade butiker. Jag stirrar förfärat på ett långt stories-inlägg postat på Instagram. En vän till mig befinner sig precis där i hetluften, på en gata någonstans i LA och rapporterar med sin telefon.

Och samtidigt sitter vi här under vår pergola med alla barnen, och bara njuter av livet. Priveligerade här hemma i vårt skyddade land. Vårt land med vår alldeles egna och helt unika coronapandemi. Jag ser på världen som igenom ett par tonade skyddsglasögon. Kan inte tro på någonting jag ser, vill nog inte tro på någonting jag ser. Mitt undermedvetna vill bara blunda och ignorera allt omkring.

Men samtidigt är det någonting som ligger där och gnager, en puttrande känsla av skuld finns ändå där.

Oförskämt bra

Dagar på stranden tillsammans men tjejerna. Förhoppningsvis kommer sommaren bjuda på många sådana här dagar, för nästa vecka börjar nämligen det tio veckors långa sommarlovet. 

Oförskämt bra

Strandlunchen. Och som vanligt är det bara jag som äter den. Tjejerna slåss om kakorna och tre minuter senare är ballerinapaketet helt tömt. Suck!

Oförskämt bra

Första dagen på just denna sommaren. Det är den första juni 2020 och välden rasar där ute…

Oförskämt bra
Oförskämt bra

"Och samtidigt sitter vi här under vår pergola med alla barnen och bara njuter av livet. Priveligerade här hemma i vårt skyddade land".

Oförskämt bra
Oförskämt bra

Men så helt plötsligt, mitt i säsongens första värmeböljan, kommer min blogg-kollega samt nyvunna vän Julia Brukroken på besök. Så otroligt härligt och mysigt. En kontrast till allt hemskt som sker runt omkring. För en stund glömmer vi omvärlden och vi går fullt upp i bebisar, graviditeter och amning. Livet leker och så fick jag träffa nyfödde Eli, bara fem veckor på dagen.

Just typiskt att det skulle bli typ etthundra grader just denna dagen!! Blir påmind om förra sommaren när Bill var helt nykläckt, och jag satt och ammade framför en fläkten helt nakna både han och jag. Snabbt springer jag nu ner till förrådet för att hitta just denna fläkt. Jag försöker ordna med en bra amninsstation utomhus för Julia och hennes lille bebis. Parasoll och fläkt tryckt upp i hörnan, för att skapa en härligt sval mamma-bebis station.

Dessa sommarbebisar asså, inte helt okomplicerat.

Oförskämt bra

Julia Brukroken och nykläckta lille bebisen Eli. Det blir en het mammalunch här under pergolan. 

Oförskämt bra

Försöker vara som en riktig “bloggerska” och bjuda på någonting ljuvligt och enkelt. Sånt där som man bara slänger ihop men ändå så perfekt gott. Det blir en pasta pesto och så lite svalkande gazpacho till det. Ingen Sofia Wood direkt men jag försöker så gott jag kan. Helt okej ändå. 

Oförskämt bra
Oförskämt bra

Amningshörnet ute med fläkten.

Trots all min effort blev det ej tillräckligt svalt för mamma/bebis i detta hörn. Vi fick gå in och amma helt enkelt. Sommarbebis, inte helt okomplicerat!! Tell me about it.  

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com