The weekend

7 months ago

Vill ni veta vad vi gjorde i helgen? För oftast vet jag ju inte vad jag ska säga gällande våra helger. Oftast ser alla helger rätt så likadana ut…

Mestadels är vi ju bara här hemma. Jag som en parabol i mitten… roddandes med barn. Och då oftast med ett extra gäng diverse barn/playdates eller övernattande pre teens i omlopp. Ett gäng mini tonåringar som brölar omkring, som elefanter eller kalvar på grönbete… Elle så ligger de bara i en hög i sängen med mobilerna klistrade vid näsan. Och kanske så plötsligt, står där också någon grannes femåring, stirrandes in genom fönstret vid altandörren. Då ler man milt och moderligt, som den ybermodern man är. Snällt och vänligt släpper man då in den lilla varelsen… Kanske funkar det att leka, eller så funkar det inte alls. Leken får kanske ett abrupt slut och ett surmulet barn försvinner hemåt igenom häcken.

Mycket troligt är att jag plötsligt ropar ut, “Det blir tacos till middag”, och alla barn jublar.  Jag känner mig då som en drottning av min egna verklighet. Sedan är det såklart dags för det sedvanliga lördagsgodiset, och likt var helg instrueras de stora barnen hur lördagsgodispåsarna skall arrangeras. Rättvist fördelas från den stora “master bag” till de mindre och mer barnvänliga påsarna. Som sedan delas ut till alla barnen, som tacksamt och förväntansfullt står där på rad och tar emot.

Har man då riktigt tur kan det också bli en bilfärd ut till Bauhaus. Kan ju vara så att det plötsligt måste inhandlas ett nytt toalettlock eller liknande… eller så måste det återigen köpas jord. Fem stora säckar för ett paketpris. Och vanligtvis följer då också ett gäng barn med på färden, och kanske får de en korv med tillhörande festis.

Ja, vad säger ni. Vad tyckte ni om det? Låter det spännande kanske…

Men just denna helg tar vi oss utanför den inrutade ritualen.  Jonas är bortrest med bilen, så jag och barnen beslutar oss för att ta bussen till Farsta. Mot ett möjligt, och helt spännande nytt äventyr.

 

The weekend

Väl framme i Farsta händer nämligen någonting magiskt och helt oväntat. Istället för det sedvanliga besöket på H&M, fastnar vi påvägen vid en nyöppnad secondhand butik! Två våningar av himmelriket. Det är secondhand kedjan Busfrö Nytt & Bytt som har öppnat här i centrumet. 

The weekend

Det första jag ser är denna (enligt mig) helt fantastiska servisen!! Känner ni medelhavsbrisen! Jag kan då starkt förnimma de varma medelhavsvindarna susa genom mitt vintertorra hår. Drömmen om sommaren känns plötsligt inte lika distanserad. 

Jag ser mig nu omkring i butiken. Det står snabbt klart för mig, att här har någon med koll valt ut det bästa av det bästa. Ett urval av inredning, glas och porslin. Mattor och tavlor. Väl utvalt och noggrant arrangerat.

Jag bär nu min tunga lantliga medelhavsservis mot kassan. Där möts jag av en mycket spännande och färgstark kvinna. Jag  förstår ganska snart att det är hon som står bakom alltihop. Ett vintage-proffs ut i fingerspetsarna! 

 

The weekend

Plötsligt där vid kassan vänder jag mig om, och vad ser jag inte där! Vardagsrumsbordet från mina drömmar!!

Gissningsvis en kopia av den där Japanska designklassikern. Jag googlar mig fram till namnet, Isamu Noguchi.

Jag dör så fint! Precis ett sådan bord som jag så länge gått och fantiserat om. Och nu är det strax mitt! Vi paxar det och jag lovar damen i kassan att jag ska komma tillbaka med bilen och hämta det, så snart Jonas kommit hem igen. 

The weekend

Stella med godiset i högsta hugg! I väntan på bussen och den tio minuter långa resan hem. Ett sådan äventyr!! Nöjda och glada, men nu längtar vi alla hem. Hem till tryggheten och 70s villan. 

The weekend
The weekend

Stella och Nicole. Lilly, Stellas bästa kompis är också med. Hon står där utanför bild. 

The weekend

En grå och helt vanlig lördagseftermiddag i tristaste månaden februari. Och här går vi fram på vår gata. 

The weekend

Min syster Hanna väntar på oss där hemma. Hon kom på besök helt solo från Malmö. En paus från livet med fyra barn. 

The weekend

Så blir det söndag och min vän Carro kommer förbi vårt hus. Så där helt plötsligt och helt oanmält! Är det någon som vågar dyka upp oanmält numera? 

The weekend

Lille Acke! Typ den gulligste tvååringen jag känner. 

The weekend
The weekend

Ett virr varr av hundar och barn som surrar runt om varandra ut i vår hall. 

The weekend

Carro kommer med årets leverans av fröer. Nu är det hög tid att börja frö så sommarens grödor! Tomater, gurkor och chillisar. Carros man Isak jobbar nämligen med odling och är grundaren av Instakontot: Ortensodlare.

Kolla in ortensodlare på instagram om ni som jag har ett hobby-intresse utav odling. 

The weekend

Helgens barnahög. Plus minus ett gråtande grann-barn som sprang hem. 

The weekend

Medelhavsservisen hemma på min köksbänk. Jag är så kär i den! 

Det var den helgen det! Så vad tyckte ni? Var det okej. Ändå rätt intressant… eller ni kanske dör över detta innehåll!? Haha förlåt i sådana fall… 

Carro Sundqvist · 7 months ago
Vilken helg! Och tack för kaffet :-*

a · 7 months ago
Kul inlägg :)! och fina grejer du fick tag på. Bordet är verkligen wow!

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com