Home alone with kids

2 years ago

Sportlovsvecka. Jonas jobbar och jag är här hemma själv med tre sportlovslediga barn. Och vi som inte ens vet hur man gör när man sportar!! Tre sjukt osportsliga individer samt en baby. Vad ska vi hitta pååååååå????

Jag:

-Jooonnnnaaassss, kan du inte ta lite semesteeeeerrrr!!!! Snääällllaaaa!!! Bara en ynka semesterdag. Kan du inte??? Jag dör här nu!!

Jonas:

-Det var ju det här du ville! Det var faktiskt din idé det här med att skaffa ett till barn. Du sa ju att du ville vara ledig och hemma så kom nu inte och gnäll.

Jag: (F**n, han har rätt!)

-Men jag tänkte inte på det…att det skulle bli en massa lovdagar… och att alla skulle vara hemma, SAMTIDIGT…. typ hela dagarna!

Veckan börjar med att Stella skriker rätt ut: Guuuuu sååååå trååååkigt!!! Jag har inget att göra!!!!! Bortskämda unge tänker jag då samtidigt som jag desperat slänger upp datorn och börjar googla. Jag skriver, “saker att göra med barn i Stockholm sportlovsvecka”.  Ååååhhh Artipelag!! Jag läser här att de tar emot sportlovslediga barn för måleri i deras ateljé, varje dag hela denna veckan. Perfekt! Dit åker vi.

-Ungar, in i bilen nu drar vi till Artipelag!

Stella:

-Neeeej, inte konstutställning nu igen!!! Jag dööör.

Jag:

Jag lovar, du behöver inte kolla på någon tråkigt konst. Bara skapa själv. Det blir väl kul!? Kom nu bara.

 

 

Home alone with kids

Vi hinner precis fram i tid och norpar de två sista platserna till ateljén. Det erbjuds endast tio platser den dagen, och det är först till kvarn som gäller.

Home alone with kids

På nedre plan precis utanför målerisalen finns en gratis utställning med Siri Elfhag.

Home alone with kids

Superhärliga målningar av Siri. Älskar dem! Mystiska, glada och ondskefulla på en och samma gång. Precis som en själv!

Home alone with kids

Inne i ateljén. Där inne sitter alla barnen nu med förklädena på. De tio barn som fick plats, samt en ung tjej som håller ledningen. Vi vuxna blir förvisade att dricka kaffe i kafét. Inte mig emot!

Home alone with kids

Efter en stund kommer jag tillbaka och tittar in. Ser att de gått igenom grunderna för färgläran. Alla har fått en pannå att måla på, och tre färger utklickade på en bricka. Blått, gult och rött. Nicole berättar att gult och blått blir grönt. Ja, det stämmer… mycket riktigt!

Home alone with kids

 

Så plötsligt när jag går där och vankar, med min babybjörn på magen. Knackar en äldre herre mig på axeln.

-Du har selen felaktigt inställd, säger han då till mig.

Jag inser snabbt att det är självaste herr Babybjörn som stoppat mig på vägen. Grundaren av Babybjörn samt ägaren till hela Artipelag.

-Är det “den” Björn? Frågar jag då lite finurligt.

-Ja det stämmer svarar då den äldre mannen tillbaka till mig. Men inte är väl det något märkvärdigt, säger han sedan i nästa mening.

Ändå en rolig historia att självaste herr Baby-Björn justerat just min bärsele!! För att nu sitta precis så som den är menat. Bill och Björn får ett fint möte och jag frågar om jag får ta en bild!

Tvingar Stella att vara fotografen. “Gu så pinsamt”, väser hon då åt mig. “Stella!! han är typ känd”, viskar jag då tillbaka. “Va! är han känd!?” svarar Stella. “Shit va coolt!!” Eller hur, super coolt.

 

Home alone with kids

Efter måleriet är alla glada och vi har så trevligt tillsammans plötsligt. Stella är glad för att hon sett en kändis och nu ska de få äta supergoda lyxiga Artipelag hamburgare. Kan det bli bättre?? Jag tar en nyttig vegansallad. För jag vet ju att jag ändå kommer få äta upp typ halva deras burgare. Så otroligt gott och trevligt. Och Bill sitter i Babybjörns fina matstolar som finns där i restaurangen. 

Home alone with kids

Måste ge Artipelag tio tummar upp för detta besök. Allt har varit toppen! Kände mig så välkommen och uppskattad. Och alla de bekvämligheter en småbarnsförälder kan tänkas behöva finns här. Allt från amningsrum som går att låsa, till superfina toaletter med skötbord i lyxklass. Kryllar av barnstolar från Babybjörn och dessutom läser jag mig till att de lånar ut bärselar om man så önskar. Nu hade jag med mig min egna… men ändå! Så himla bra. 

Home alone with kids

Efter lunchen tar vi vägen längs klipp-promenaden vid vattnet. Vägen tillbaka till parkeringen och bilen. Ett fint avslut på en mysig dag. 

Home alone with kids
Home alone with kids

Konsten fortsätter i naturen. Skulpturer finns att hitta längs vattnet, på klipporna och i skogen. Som dessa magiska gestalter på en höjd.

Home alone with kids

Och så veckans bukett från flowery.se!! Lovade ju att jag skulle visa er.

Tack Flowery för de fina blommorna. Vårt samarbete fortsätter månaden ut. 

 

Home alone with kids

Anna · 2 years ago
Åh, har inget vettigt att säga alls egentligen men vill bara säga att jag hittade din blogg nyligen och uppskattar verkligen att läsa den! Vardagssvärta med humor. Så skönt att veta att man inte är ensam med att få panik ibland:).

Frida · 2 years ago
Hej Anna och tusen tack för dina fina ord. Det gläder mig något enormt att få höra att du uppskattar att läsa min blogg. Jag kan säga dig att blogga är en balansgång mellan ren skär ångest och den största glädjen. Så en hälsning från någon som dig ger mig kraft och mod att fortsätta. Stor varm kram /Frida