Preventivmedel??

5 years ago

Orkar knappt ta upp detta ämna… Detta osexiga samt tröttsamma ämnet, pre-ven-tiv-medel. Blir helt matt och lak i hela kroppen av bara tanken. Återigen står jag nu inför valet, vilket preventivmedel ska jag nu välja… efter min graviditet samt förlossning.

Var nu i veckan på återbesök hos mödravården, som man vanligtvis gör ca 2-3 månader efter att bebis kommit ut. Här pratar man om sin upplevelse av förlossningen samt tar blodprov, blodtryck och så en liten titt i snippis om man så önskar… för att se att allt står rätt till där nere. Jag gjorde så klart det! Och inget framfall än så länge… min stora skräck! Tror jämt och ständigt att jag står på gränsen till ett påbörjat framfall, men så var inte fallet trots tredje barnet och allt. Phuu… skönt! Klarar mig lite till då kanske innan det ska hända, tror ju fortfarande att det bara är en tidsfråga!

Preventivmedel??

Suger ur de sista soliga och varma dagarna, ute på altanen under vår nybyggda pergola. Älskar den så mycket!! Sjukt nöjd över att vi lyckades få till detta projekt samtidigt som barnafödande och annat. 

Preventivmedel??

Och i mellanrummen av vaken/sovandes bebis sitter jag här och skriver till er. 

Så var det ju det här med preventivmedel. Jag läser åter igen igenom menyn av alternativ som min barnmorska presenterar för mig, och än en gång så känns ingen av alternativen särskilt lockande. Jag har testat i stort sätt allt! P-piller, mini piller, hormonspiral, kopparspiral… ja till och med Natural cycles. Så vad finns kvar? Det skulle väl vara p-stav då kanske.

Så som många andra kvinnor och tjejer slutade jag med P-piller för sådär 15 år sedan. Minns att trenden startade omkring då, trenden eller uppvaknandet av att bojkotta hormoner till varje pris. Den ståndpunkten har jag propagerat ända sedan dess. Men nu har jag börjat vackla i mina anti-hormon-teorier. Jag har nu börjar fundera på om jag kanske ska gå tillbaka till de gamla mossiga P-pillerna igen?? Är jag galen som tänker så?

Jag tänker att kanske är det på grund av att jag slutade med P-pillerna som PMS:en på riktigt tog sin fart. Jag minns att jag som 20-åring periodvis började må riktigt dåligt, i samband med att jag slutade med hormonpillerna. Jag hade ju då aldrig hört talas om PMS, visste absolut inte vad det var för någonting. Var det någon som visste?! Och i samma stund som jag slutade med P-piller uppkom även två andra besvär, som nu förföljt mig under ett och ett halvt decennium. Besvär nummer ett, vuxenacne (hade noll problem under tonåren, åt i och för sig P-piller då)! Besvär nummer två, handeksem. Sjukt deppiga och trista saker att behöva prata om, önskar innerligt att jag skulle kunna få slippa detta i mitt liv. Någon som känner igen sig? Snälla säg att det inte bara är jag…

Men nu har jag i alla fall bestämt mig, för att börja äta P-piller igen! Motvilligt ber jag min barnmorska att skriva ut ett recept. Bära eller brista nu testar jag det här!

Preventivmedel??

Ok, jag måste erkänna! Det är mest här jag hänger. Hemma alltså! Inte många Latte-på-stan här inte. Ska man kanske börja oroa sig, att jag blivit en enstöring?? Trivs oroande bra med detta ensamliv. Men jag lovar att jag snart ska ta mig i kragen, och  försöka ta mig ur mitt skal. 

Preventivmedel??

Och Bill, vad ska man säga… drogen av nyfödd bebis. Hur gullig kan man vara egentligen?????

Peace and out för denna gång. Kommentera gärna och dela med er om era tankar kring preventivmedel eller PMS! Eller andra mystiska besvär som ni tror kan vara hormonrelaterade… i mitt fall acne och eksem. 

Och följ mig gärna på Instagram: frida_billegren

Visar lite från huset och trädgården, samt livet med kidsen. Försöker mig på modeinspiration också haha… vem tror jag att jag är?!

Jessika · 5 years ago
Härlig blogg du har, Roligt att ha hittat hit! Älskar ert hus och inspo därifrån då vi har ett liknande, skickade en förfrågan på instagram! kram jess!

Frida Billegren · 5 years ago
Hej Jessika, vad kul att du gillar min blogg och att du blir inspirerad. Addera mitt öppna konto på instagram: frida_billegren Det är finare och mer inspirerande än mitt stängda konto. ;-) Kram och trevlig helg! /Frida

Lisa · 5 years ago
Kör p piller! Hormoner är bra, o så skönt att slippa mens (om du äter ihop kartorna). Hoppas det kommer funka fint! Kram

Frida · 5 years ago
Hej Lisa, skönt att höra att någon är nöjd med sina piller ja nu kör jag, här ska knapras P-piller!! Kram och trevlig helg /Frida

Alexandra · 5 years ago
Har varit i precis samma snurra av tankar, tills min man själv sa att han kommer knipsa sig. Med andra ord, vi ska inte skaffa fler barn. Kändes väldigt skönt att inte vara den som behöver styra upp detta (igen) utan att han tog beslut och ansvar för vårt sexliv.

Frida · 5 years ago
Hej Alexandra, vilken fantastisk man du har!! Håll hårt i honom. Stor varm kram /Frida

Undmark Ann Katharine · 5 years ago
Hej Frida! Det finns ju även Pessar som dock är omodernt enl vården men som man kan få ifall en inte vill äta hormoner! Kan tipsa om ett instakonto @vulverinekoos om reproduktiv hälsa! Intressant läsning om p-piller och PMS!

Erika · 5 years ago
Precis som jag Började med p-piller efter 3:dje barnet, känns lite fjortis men funkar jätte bra Jag har oxå fobi framfall, är säker på att det kommer snart....

Frida · 5 years ago
Hej Erika! Haha vilken rolig jämförelse, fjortis är precis vad det är. Spot on! Och skönt att höra att det inte bara är jag som går och väntar på det kommande framfallet haha ;-) kram

Hanna · 5 years ago
Hej! IVF-podden har ett bra avsnitt om preventivmedel och lite annat smått o gott, en intervju med Dr Helena Kopp-Kallner, jag har också varit skeptisk mot hormoner men ändrade lite åsikt efter att ha lyssnat på henne :)

Frida · 5 years ago
Hej Hanna! Tack för tipset. Ska genast lyssna på det... såfort jag hittar min hörlurarsladd. Tror barnen ätit upp den... ;-) Kram /F