Att gå över tiden…

4 years ago

Så var dagen här. Den beräknade födelsedagen!

Har alltid fått höra att min mage är såå stor… nu är det inte länge kvar… den där bebisen kommer garanterat komma tidigare än beräknat… någon som känner igen sig i att få sådana typ av kommentarer? Jag har fått höra samma sak vid alla tre graviditeter. Trots detta har jag alltid gått över tiden. Vid min första graviditet gick jag över tiden… men då mycket marginellt. Hon kom fyra dagar efter beräknat datum så inte så mycket att tala om. Men vid min andra graviditeten maxade jag de hela två veckor vi i Stockholm rekommenderas gå över tiden… men dagen innan jag skulle ringa in för planerad igångsättning startade det helt spontant och oväntat. Från inga känningar alls tills att hon var ute inom två timmar och 40 minuter.

Jag minns nu dessa två veckor som jag gick över tiden som väldigt svåra. Jag mådde rätt dåligt med mycket ångest och märkliga tankar som fladdrade runt i mitt huvud. Kände mig deppig och nedstämd… började på riktigt tro att det aldrig skulle komma någon bebis. Allt var ett stort skämt! Jag hade lurat alla eller alla hade lurat mig. Jag skulle minsann få se ut så här resten av livet, med en stor mage men utan bebis. När man inte är gravid kan det vara svårt att förstå hur två veckor kan upplevas så fruktansvärt jobbiga, det är ju bara två veckor… i vanliga fall en väldigt kort tid som bara swishar förbi helt obemärkt. Men som höggravid kan jag försäkra er om att dessa två veckor kan upplevs som extremt krävande!

Så nu står jag här igen… den första dagen på den sista resan. Hur ska det då bli denna gång? Känner ju absolut ingenting av sammandragningar eller förvärkar… att en förlossning nu plötsligt skulle starta känns väldigt långt borta. Och hur ska det bli med min planerade hemmaförlossning?? Om förlossningen inte startar spontant det vill säga… Kanske kommer den inte starta alls inom de två veckor jag nu har på mig, och att jag trots all planering ändå kommer få föda på ett sjukhus med värkstimulerande dropp och allt vad det innebär. Jag vill verkligen inte det!!

Mina tankar går till att kanske testa svepning… någon som har erfarenhet av det? Skriv gärna till mig!

 

Att gå över tiden…

Så kom Stella hem. Hon är 9 år och allt kretsar nu kring kompisarna. Denna vecka hade hennes bästis familj semester så hon har varit mycket hemma hos dem. Skönt för mig så jag får vila och vara lite själv…men så mysigt nu när hon är hemma igen, min stora fina tjej! 

Att gå över tiden…

Promenaden ner till badbryggan!