Brucebo

4 weeks ago

Om man som jag har Carl Eldhs Ateljé som favorit när det kommer till inspiration för själen, då tror jag att denna plats faller dig i smaken.

På min önskelista över spännande utflyktsmål står just nu Brucebo på Gotland.

“..Strax norr om Visby, vid Själsö, ligger konstnärshemmet Brucebo. Brucebo började byggas år 1900 av konstnärsparet Carolina Benedicks Bruce och William Blair Bruce i nationalromantikens och sekelskiftets anda att försöka sudda ut gränserna mellan ute och inne. Här arbetade paret Benedicks Bruce och fann inspiration till att skapa en mängd målningar och skulpturer som än idag finns att beskåda. 

Huset är vackert beläget mitt i Brucebo naturreservatet nära Själsö hamn och fiskeläge där naturen och havet ständigt gör sig påmint. Konstnärshemmet Brucebo är ett museum som drivs av Brucebostiftelsen. Förutom att värna om och utveckla Brucebo med sina samlingar delar stiftelsen varje år även ut stipendium till kanadensiska och svenska konstnärer, enligt Carolinas sista vilja..”

Jag vet inte varför jag inte har hört talas om denna plats tidigare men jag är i alla fall hundra procent säker på att det måste bli ett besök om inte allt för lång tid!

Brucebo

Så vackert i sin vinterskrud, passande nu när vi närmar oss december..

Brucebo

Det måste vara ljuset och höjden i rummet som gör att känslan påminner så mycket om Carl Eldhs?

Brucebo

Självklart finns det munblåsta gamla fönster att kika in igenom..

Brucebo

1953 avled Carolina & testamenterade vid sin död huset, stora delar av konsten, inventarierna och sin förmögenhet till Brucebostiftelsen.

Brucebo

Enligt deras Instagram verkar det som om museet har haft öppet  under advent tidigare år men man får nog hålla utkik via deras sociala kanaler för uppdatering kring öppettiderna..

Önskar dig en mysig söndag!