Kakao, kål & karuseller

1 month ago

Snart går vi in i november och för att ignorera den förkylning och feber som intagit hemmet, är det istället dags att se vad mappen med printscreens har fyllts av denna gång!

Kakao, Kål & Karuseller

Min bloggkollega Amanda Malm har en giveaway med ett av sina vackra verk till förmån för  SOS Barnbyar.
Skynda er in och delta här!

Kakao, Kål & Karuseller

Sedan jag flyttade till Skåne har jag haft svårt att lyssna på musik. Varför vet jag inte men det känns som att alla låtar påminner om mitt liv i Stockholm och jag behöver gå vidare, hitta ett nytt soundtrack till min vardag.

Nu har jag äntligen hittat ett alternativ och det är Sarah Klangs senaste album Mercedes.

Kakao, Kål & Karuseller

Den 29/10 är det äntligen dags för Oui Oui Studios att släppa sina re-designade jackor. Jag har en svag känsla av att de kommer ta slut fortare än kvickt!

Kakao, Kål & Karuseller

Med två månader kvar till julafton smyger många varumärken ut sina säsongsprodukter. En av mina favoriter Stockholms Bränneri  släpper nu sin årliga glögg med smak av hallon, aroniabär och pressade druvor uppkryddad med julkryddor, kryddpeppar och rosmarin. Spännande!

Kakao, Kål & Karuseller

Flora har varit och besökt Alvar Aaltos hus i Helsingfors, något som absolut står på min ToDo-list att bocka av inom snar framtid.

Kakao, Kål & Karuseller

Ett väldigt smalt (men trevligt) tips för er som bor på Näset är att stötta Theas bageribod på Brorslundsvägen 34 i Höllviken. Bra lokala alternativ ska alltid uppmärksammas och jag önskar att det fanns fler som orkade och vågade, heja dig Thea!

Kakao, Kål & Karuseller

I brevlådan häromdagen fann jag denna fantastiska kokbok jag inte visste att jag behövde men redan älskar! Det är Martin Nordin, Victoria Nordström och fotograf Pelle Bergström som har sammanställt mängder av fantastiska recept med vår kanske mest underskattade grönsak. Detta är absolut en rolig julklapp till någon som har allt – Finns här!

Kakao, Kål & Karuseller

För dig som är en stor beundrare av Jane Birkin, är det ett måste att inhandla Novembernumret av Eurowoman som är tillägnat denna ikon.

Kakao, Kål & Karuseller

Som Skåning besöker man Köpenhamn titt som tätt men något som slog mig är att jag inte varit på Tivoli på flera år. Med sina 180 år på nacken är det världens näst äldsta nöjespark och för mig som inte åker karuseller är halva nöjet de fantastiska miljöer dom bygger upp varje årstid. Det är verkligen en magisk plats för både stora och små!

Kakao, Kål & Karuseller

Näst på tur att byggas här hemma är ett skrivbord till vårt gästrum/kontor. Jag är väldigt sugen på att måla själva skivan i en vin eller roströd & har kikat både på ‘Bigarrå‘ och ‘Rioja‘ från Klint. Vad tycker ni?

Kakao, Kål & Karuseller

Det finns bara en som kan få sin Farmors gamla duk att funka som kjol – Linnéa Salmén gör det igen!

Kakao, Kål & Karuseller

Höstens bästa dryck finns på Café À la Lo – Espresso, kakao, agave, flingsalt och skummad havremjölk, mums!

Kakao, Kål & Karuseller

Mina föräldrar var aktiva julmotståndare & jag kan inte säga att jag själv är ett stort fan men jag älskar traditioner och småsaker som gör vardagen ljusare & lättare. Därför har jag nu påbörjat en samling av julkulor till kommande bebis!

Först ut blev bl.a. en tomat, vad annars?

Kakao, Kål & Karuseller

Avslutningsvis två otroliga målningar från Bukowskis jag ville men inte hann buda på – “Två torskar på ett fat” & “Plockad höna”.

Vill man läsa mer om kostnärsparet Esther & Hugo Gehlin kan man klicka här!

Caroline · 1 month ago
Vad fin inspiration! Tipsar även om instagramkontot @konstforgaza där konstnärer skänker verk som sedan budas på och vinsten går till olika välgörenhetsorganisationer.