I veckan har jag hörts en hel del med fantastiska Karin Lei.
Jag & Karin känner varandra sedan tidigare men min flytt till Skåne har öppnat upp för fler möjligheter att göra spännande saker tillsammans.
Igår pratade vi om ett projekt vi planerar och samtalsämnet gled in på rasism.
Jag hade gjort research kring hur långt bak i tiden utanförskap för individer med asiatiskt ursprung har funnits och var tvungen att skriva till Karin för att få svar på några av mina frågor.
Myter och missuppfattningar om t e x mat & invånare i Kina går så långt som bak till 1800-talet och fortlöper än idag.
Jag blev väldigt illa berörd och tänkte mycket på hur förtäckt rasism kan verka just via kommentarer om andra matkulturer än ens egen,
otroligt intressant och sorgligt.
Anna · 1 year ago
Cantine Isola för eftermiddagsvin, ligger i chinatown så om man är sugen på paus från italienskt kan man köpa svibgoda dumplings att äta på gatan snett mitt emot tex. Och Bar Basso, de uppfann negroni spagliato, också bäst på eftermiddagen. Bar picchio är kul på kvällen! Ligger en osteria mitt emot jag glömt namnet på men som är värd men kanske inte super genuin. Jag brukar äta på Ill trullo, det är matmässigt okej men lysrörsbelysning och stökig stämning, hästragun med orrechetti är bäst där om man har hjärta att äta häst. Milano är underbart men man måste bort lite från Brera och city
Emely Crona Stenberg · 1 year ago
Helt perfekta tips, precis sådant jag behöver fylla på i listan! :)
Anna · 1 year ago
Jag glömde Bivio Vintage! Finns två!
Desirée · 1 year ago
Åh ska också till Milano i april! Du får jättegärna dela om du hittar några smultronställen<3