– Jag tror att det är den mest romantiska och intensiva relation du kan ha i ditt liv, förutom din faktiska partner säger sommelier Annie Shi, på King. Hon talar om relationen man har tillsammans med sin business partner.
För några år sedan öppnade Shi tillsammans med kockarna Jess Shadbolt och Clare de Boer, King. En anspråkslös bistro som snabbt har blivit en av centrala Manhattans hetaste kulinariska upplevelser.
-Annie och Clare var de mycket stora pusselbitarna i mitt pussel som jag saknade. Två personer med en självsäker och framåtsträvande drivkraft förklarar Shadbolt med sin hesa röst.
King serverar syditalienska och franska rätter, eftertänksamma kombinationer tillsammans med enkel pizza. -Vi vill ge våra gäster en känsla av komfort och balans, en resa. Ett försök att ta med dem till vår typ av fantasiland säger De Boer.
Saltimbocca med kanin och salvia, smörstekt kapris, spenat och grillad makrill. Konserverade citroner tillsammans med stora krus av gröna kvistar, viburnum och vita dukar får restaurangens eleganta hjärta att slå.
De Boer och Sholdt träffades som ni vet vid detta laget, när de båda ville få utlopp för sin stora kärlek till mat eller som de själv benämner det “Frosseri”. Shi är självlärd sommelier som även hon arbetar tillsammans med duon på en restaurang med nästan enbart kvinnlig personal.
King är sprunget ur inspirationen från alla kvinnor före dem. Alla Mormördrar och “nonnas”, deras drivkraft och kärlek.
“We often say if you’re making something, make it so good that you want to taste it twice”
Snöbollsbuske, Olvon eller Viburnum – Min mammas favorit.
Lovely.
Le menu.
Vad gissar vi på här – Fikon, getost och..?
The bigger the better.
Smördeg, sardeller och svarta oliver. Något att bjuda på i påsk?
Terapi.
Bra merch ser man alldeles för sällan i Sverige.
Det berömda brödet – dock blir jag mer lockad av färgerna & guldhalsbandet i bakgrunden.
Rosésäsongen har bara börjat.
Med inspiration av drinken på bilden – Håll koll på Franka.
Tack King, det var mycket trevligt!