Friday

4 months ago

Ett snabbt hej innan vi kliver på helgen! Jag väntar på att Johan ska jobba klart så vi kan ta hela högen med barn till Torekovs Pizzeria, en enkel lösning på en trött fredag liksom.

När jag var liten så fick vi köpepizza en gång per år, och det var när mamma och pappa körde julbak med våra grannar. Det dracks lite vin och burköl som pappa hade köpt ett flak av någon på jobbet som säkert precis hade kört en Ålands-kryssning.

Vi barnen var uppspelta och ville hjälpa till, men precis som med mina egna barn så tröttnade man snabbt när man knappt fick göra något. Ingeting som var för varmt, eller inget som var alldeles för kletigt. Jag ska inte säga att det var som att vänta på jultomten när man väntade på att pizzabudet skulle ringde på, men det var nästan där uppe och nosade. Och sen hur pizzadoften slog emot en när dörren öppnades, och med sig tog den doften av kyla från kvällen där ute och rök från trappuppgången. Det måste ha börjat med att mamma och pappa inte orkade laga mat mitt i julbaket något år, men att sen blev det en tradition. Visst hade vi säkert kunnat fått det andra dagar på året men det var inget vi tjatade om, eller inget vi visste att vi kunde tjata om. Det var bara den där lördagen nån gång i december som gällde.

På samma sätt det fanns en gång om året som vi inte behövde borsta tänderna på kvällen. Och det var när vi hade kört de 65 milen från Jämtland där vi hade spenderat nästan hela sommarlovet, och kom tillbaka till Hökarängen. Vi var lika uppspelta då, och kunde verkligen inte förstå att vi skulle få gå och lägga oss utan att ha borstat tänderna?! Det var helt crazy! Ändå ett ganska smart sätt att få oss att borsta tänderna utan bråk de andra 364 dagarna på året, för vi visste ju att det måste man göra, om man ska få låta bli att borsta dem den dagen.

Friday

Ja herregud vilka minnen man kan få.

Och nu är jag sugen på pizza och knäck!

 

e.renck

Andrea · 4 months ago
Gaah va magiskt du målar med dina ord! Från en som får kli i kroppen så fort någon säger ”läs den här texten”. Vänta på dina texter är som att vänta på pizzagubben. Vänta på din bok är som att vänta på tomten. Hjärta

Elin Renck · 4 months ago
Kan vara det finaste jag läst... ❤️

diskho koppar · 4 months ago
Jag hittade en ny favoritblogg nu. Tack!

Sofie · 4 months ago
Jag älskar dina ord och ditt sätt att beskriva saker och ting! <3 Och insikten i att jag också kan minnas de speciella utvalda tillfällena en fick pizza från pizzeria. Eller få åka taxi. Eller köpa glass. SÅN LYX. Något jag hoppas och tror jag ska kunna förmedla till mina egna barn men det är nog önsketänk. Vill dock så gärna att det ska vara en speciell stund och banka in att det faktiskt är lyxigt att få köpa vilken glass en vill från GB (som hände typ 1 gång per år, annars sa alltid mina föräldrar; Ni får välja mellan de här fyra (billigaste) glassarna) och jag var liksom helt fine med det. Och så blev SÅN lyx när jag fick gå på de dyrare glassarna. Ah svammel från mig men åh fick så mycket minnen och framtidsplaner på samma gång här. Stor kram!

Mi · 4 months ago
Hej Elin! Saknar dina ord. Hoppas du mår bra. Ta hand om dig. <3 Varma hälsningar från en fembarnsmor.