Chernobyl

2 years ago

I måndags här i USA och i tisdags i Sverige så sändes ju sista delen av Chernobyl. Känns lite som jag kan tänka mig hur det är att se sin tidigare struliga tonåring flytta hemifrån, börja plugga och träffa en bra och snäll pojk- eller flickvän. Alltså lite tomt, samtidigt som lyckan är total att det blev så bra. Den har fått så himla bra recensioner, och är nu rankad som den bästa TV-showen genom tiderna, vilket var tur eftersom jag vet hur mycket jobb som ligger bakom, för alla inblandade.

För er som inte sett Chernobyl handlar alltså om minutrarna innan och tiden efter olyckan som är den största katastrof orsakad av människan någonsin. Den officiella Sovietiska dödssiffran är 31 personer än i dag, de som dog i själva kärnkraftverket. Men den inofficiella siffran är mellan 50.000 – 100.000 personer, de som dog av sviterna av olyckan i efterhand, och den siffran bara stiger fortfarande. Jag var två år när olyckan hände, och jag minns att… nä jag skoja bara, minns inget såklart, men jag känner att jag hade jäkligt dålig koll på det här. Fick man lära sig om den i skolan? Men det är så svårt att greppa hur omfattande det var, och tänk alla de människor som offrade sig för att rädda fasiken hela världen. Jag var med under inspelningen just på årsdagen av katastrofen den 26 april och alla i crewet stannade upp i arbetet och hade en tyst minut för alla offren.

 

Chernobyl
Chernobyl

Det är sjukt att tänka att för ett år sedan bodde vi i Litauen. Och på ett sätt så var det tur att jag var gravid under tiden vi var där för vet inte riktigt vad jag hade gjort annars. Börjat baka cupcakes eller tävla i fitness eller nått liknande kanske. Men nu kunde jag ju gå in en slags graviditetsaura och inte ha så mycket krav på mig själv. Visst att jag var väldigt skeptisk vi landade där i slutet av februari och det var 17 minus grader och allt var femtio nyanser av grått och folktomt. Men Vilnius växte verkligen på mig. Sån vacker sommarstad med vänliga varma människor, och jag saknar verkligen vissa personer som jag träffade där. Saknar inte dofterna dock, värre än här i New York. Alla butiker, skolor och sjukhus var liksom besprutade med samma plastiga “rumsparfym”, tänk er en sån här gran som hänger i konstiga taxibilar. Kanske bara var gravidkänslig, men mådde lite småilla hela tiden.

Men i alla fall, barnen saknar Litauen och kan fortfarande prata om små specifika minnen och händelser därifrån, och de säger att de har tre hem, ett i New York, ett i Torekov och ett i Litauen. Och det är ju fint. Vi pratar faktiskt om att åka tillbaka dit några dagar i sommar, typ ända stället som vi har bott på som jag känner så för.

Chernobyl
Chernobyl

Världens finaste ström som gick flöt genom världens finaste park. 

Chernobyl
Chernobyl

Jack hälsar på pappa på jobbet. 

Chernobyl

Bruno som alltid kommer ha ett födelsebevis på litauiska. 

Chernobyl

Bläddrade genom alla Litauenbilder och kan konstatera att jag är så mycket snyggare när jag är gravid än när jag inte är det. Och om Johan får bestämma själv så var det där den sista gången jag fick vara gravid, och med andra ord känna mig snygg. Så tack för den tiden. 

Men jag måste få berätta lite om premiären av Chernobyl! Den visades ju på Tribeca Film Festival, och det var ju fiffigt planerat att den var på 33-årsdagen av olyckan. Så Chernobyl-gänget var bjudna till FN här i New York på en minnesstund anordnat av Chernobyl Children International och jag fick hänga på.

Kände mig dock svettig när jag satt vid bordet mellan Johan och Emily Watson, Jared Harris, manusförfattaren Craig Mazin och typ högsta hönset för HBO- drama, och jag svor åt Johan att jag för helvete borde gå och sätta mig på de blåa klappstolarna längst bak i lokalen. Och sen lite stelt hälsade på Vitrysslands, Irlands och Ukrainas ambassadörer med en filmkamera i ryggen, och det enda jag kunde tänka på var att det kändes som om min kjol hade åkt upp över rumpan. Men det var en häftig upplevelse, och det var fint att se Ukrainas och Vitrysslands gubb-ambassadörer som satt och torkade sina tårar medan de lyssnade på vittnen som berättade minnen av olyckan från deras barndom.

Chernobyl

Kände mig som prinsessan Victoria som hängde på FN. 

Chernobyl

Gråtandes gubbar.

Chernobyl

Senare på kvällen var det dags för själva Tribeca Film Festival-visningen. Jag hade bara sett avsnitt ett och två innan det var färdigklippt och innan alla datoreffekter var pålagda, så det var kul att få se det färdiga resultatet. Och visst jag kanske inte är så opartiskt men fan vad bra jag tycker att det är. Och sen efter blev det fest!

Chernobyl

Back stage innan premiären.

Chernobyl

Stellan, Emily, Jared, Craig, Jessie Buckley och Stakka Bo. 

Chernobyl

Emily Watson

Chernobyl

Q&A. Blir lika nervös när Johan pratar som om det vore jag själv som satt där. 

Men hörrni, vill ni ha lite bakom kulisserna-skvaller? Hit me! skriker ni i kör hoppas jag. Okej kanske inte jättespännande, inget om Stellan Skarsgård eller Emily Watson utan bara om mig och Johan. Men vet ni hur jag fick reda på att Johan skulle till Litauen och göra den här serien? Och det här kanske kommer låta sjukt och som om jag bäddar in er i mitt äktenskaps skitiga lakan, men jag fick läsa det i tidningen.

Japp. Jag hoppas att det kanske kan få någon där ute att känna att: Åh vad skönt att min man bara balanserar den tomma kaviartuben högst upp i den överfyllda soppåsen istället för att gå ut med soporna. Men jag fick alltså den artikeln skickad till mig, och visst, jag visste ju att det var på gång men inte att det var bestämt. Och när jag frågar Johan om allt redan var klart så säger han stressat att han inte skrivit på något ännu. Okej tänkte jag, för att i den branschen kan allt ändras snabbt. Men när jag senare träffade en av hans producenter på en middag som lite kallpratande frågade mig hur det kändes att flytta till Litauen, så svarar jag lite osäkert: ja, vi får se hur det blir, hehe, det är ju inte 100% säkert att det blir av, han har ju inte skrivit på något ännu. Åh herregud, jag kommer aldrig glömma det ansiktsuttrycket hon fick då, munnen drog liksom ihop sig som en liten kattrumpa och jag riktigt såg hur hon sökte efter orden i huvudet. Tystnad. Och jag fortsätter: För han har väl inte skrivit på något ännu?? Fortfarande tystnad och ännu mer kattrumpa, och jag såg hur hon förstod att hon hade planterat en ganska så stor bomb i vårt äktenskap som skulle smälla. Och det gjorde den, kunde inte ens vänta till taxin hem utan jag skriker ut över hela bordet till Johan som sitter på andra sidan. Jag kan skratta åt det idag men jag var fan inte glad då.

På något sätt visste jag ju att Litauen skulle bli av, men jag blev mest förbannad på att han inte kände att han vågade berätta för mig. Att alla andra visste utom jag. Det är väl typ den enda gången vi krisat ordentligt, och vi gick till och med en gång i parterapi. Allt blev ju bra tillslut och efter det är han till och med övertydlig i sin kommunikation gällande jobb.

Så det var det hela tror jag…

Leena Nordstedt · 2 years ago
❤️

Maricka · 2 years ago
I feel you. Tack för att du delade med dig. Och fett skönt att man inte är ensam om sånt här (som hemmafru med bebis stöttande kreativ man). Vi fick också gå en gång till terapeuten och nu, häromveckan, när min man visade sin kollektion så satt hon i publiken. Det var nice!!

Elin Renck · 2 years ago
och tack för att du delade med dig! Verkligen skönt att höra att man inte är ensam. ❤️

Maricka · 2 years ago
Dito darl.

Johanna · 2 years ago
Kattrumpa! Är egentligen asförbannad på min sambo men frustskrattar åt detta nu så bebis vaknar och är lite lycklig att vi (vad jag vet hehe) inte ska flytta till östeuropa. Älskar serien också, tack för att du tog en för laget!

Elin Renck · 2 years ago
haha,... en för laget. Vad kul att du gillar serien! ❤️

Cat · 2 years ago
Igenkänning på den och tokgarv...bra kombo, håller med, tack för att du tog en för lager liksom

Eva · 2 years ago
Ja fortsätt!! Sa precis till syrran att det är pga dig som jag sett chernobyl (ja fantastisk!!!) eftersom jag sista tiden av min graviditet hittade hit o följde dig i Vilnius - o så födde vi med nån dags mellanrum. Men sen har våra liv nog inte så många fler likheter ändå hehe. Så jättekul när du bjussar på sånna här inblickar.

Elin Renck · 2 years ago
ahh... var det du som också hade bf den 22:a juli? Hoppas allt gick bra! ❤️

Anita · 2 years ago
Har just sett klart hela serien av Chernobyl och jag är så imponerad. Vilket tidsdokument! Och Jared Harris är så jävla vass, hans repliker liksom skär som rakblad genom tv-skärmen. Jag var 16 när det hela hände så jag minns att vuxna sa att det inte fick ske nåt bär- och svampplock i de norrbottniska skogarna pga bequerellen (hur det nu stavas). Minns det som att renarna fick slaktas pga de ätit bequeruell-lav i skogarna. Bequerell var väl egentligen nån slags mätbegrepp för strålningshalt eller nåt sånt, men i folkmun sa man ”bequerellrenar” osv. Minns allt bara glimtvis och vid 16 års ålder så tog man/jag det inte på så stort allvar, så det var otroligt intressant få allting förklarat för sig i serien. Hade blivit galen om inte min eventuella man inte berättat vi skulle flytta till ett annat land. Alltså!!!

Anita · 2 years ago
27000 av 36000 renar slaktades i Sverige pga nedfallet från Tjernobyl! Var tvungen googla.

Anita · 2 years ago
Äsch, blev fel, 27000 av 36000 slaktade renar kasserades pga för hög cesiumhalt.

Elin Renck · 2 years ago
så läskigt att tänka på omfattningen av olyckan... Jag har lärt mig så mycket under det här projektet, sett bilder och riktiga klipp och jag kan knappt tro att det är sant, att det har hänt på riktigt.

Malin · 2 years ago
Jag bara älskar hur du skriver. Så fantastiskt.

Lotta · 2 years ago
Instämmer! Det är så kul att läsa det du skriver!! Jag kan verkligen se bilden framför mig hur arg du blev! Varje kris som man klarar av som par stärker nog Relationen.. så är det för mig och min man.. man liksom väljer om varandra igen.. försöker bli lite bättre på att vara tillsammans... Ska också givetvis se serien! Jag vill inte missa detta mästerverk!!

Elin Renck · 2 years ago
Haha, ja det brann i huvudet på mig. Men håller med vad du säger, man blir starkare.

A-M · 2 years ago
Men gud, hur står du ut med att vara hemmafru och han styr och ställer och du får snällt foga dig efter hans karriär? Låter fruktansvärt gammaldags. Att han är dominant och patriarkal förstår man, det behöver du inte berätta - men hur står du ut med att vara så osjälvständig och helt i hans värld? Sorgligt att läsa om ditt instängda hemmafruliv.

Lina · 2 years ago
Oj vad hårt sagt! Hur mår du egentligen?

A-M · 2 years ago
Frågan är hur du mår som låter honom fatta beslut över ditt huvud? Jämställdhet är ju en omöjlighet i ett så obalanserat förhållande. Är han 20 år äldre, bestämmer allt, har alla pengar, du anpassas in i hans liv. Delad föräldraledighet - skulle inte tro det.

Elin Renck · 2 years ago
Ja jävlar vilken dominant man som kan bestämma över Linas huvud. Jag är ledsen, men du har nog inte förstått dynamiken i min familj. Och hur arg du än låter så har du ingen rätt att projicera dina idéer på något du uppenbarligen inte har en aning om. Och blir du sorgsen över att läsa om mitt patetiska hemfru liv så finns det ju en enkel lösning på det problemet.

A-M · 2 years ago
Jag ska vara ärlig, min irritation gäller inte dig utan jag blir förbannad på Johan Renck som skaffat sig ett bekvämt liv där han kan domdera som han vill. Jag blir ledsen för din skull, du är ung och har kommit in i hans könsstereotypa liv. Hoppas verkligen att det är mer jämställt än det verkar. Att han överhuvudtaget skriver på kontrakt som innebär vistelse i annat land - utan att rådfråga dig först, är så man baxnar.

Lotta · 2 years ago
Och han lär ju inte göra om samma misstag!! om du läser vad Elin skriver så väl beskrivande så är dom ett team men olika roller!! Jag sitter i samma båt ”hemmafru” i Paris och har absolut inte samma ekonomiska muskler som Elin, men vi har det bra ändå. vi är för nu ett team min man jobbar och jag sköter hem o barn.. men roller kan ändras tänker jag..det kanske blir jag som jobbar sen, vem vet? Det är alltid så lätt att kritisera andra!! Det tycker jag är trist när jag tror att alla försöker göra det bästa möjliga med sina förutsättningar som råder i nuet!

A-M · 2 years ago
Lotta, det är era män. Att Johan Renck väljer att producera storfilm när han har 4 små barn visar att karln inte har förändrat sitt liv alls, han kör på som den patriark han är och har enligt Hollywoodmanér skaffat sig en ung dekorativ fru. Han gör toppkarriär - och vem som helst förstår att han inte träffar sina barn särskilt ofta. Att vara själv hemma med 4 små barn - är beundransvärt, för det är betydligt mer komplext än det Johan Renck pysslar mig. Men han styr, får cred, pengar på banken - och Elin anpassar hela sin existens efter detta. Visst kan roller bytas men i det här fallet är ojämlikheten bara för mycket.

Elin Renck · 2 years ago
Dekorativ fru? Hehe, tack! Fast du har fortfarande ingen aning om vad du pratar om, och din extremt ignoranta och dömande ståndpunkt talar sitt eget språk...

Christine's Stories · 2 years ago
A-M: Mitt tips till dig är att sträva efter ett liv du trivs med. Då har du inte tid att skriva bittra och elaka kommentarer hos bloggare du inte gillar. För Elin gillar nog inte dig heller så kanske är det bättre att inte följa hennes liv alls och ägna dig åt vad det nu är du behöver förändra i din tillvaro?

A-M · 2 years ago
MIn kritik gäller patriarken Johan Renck som lever som en riktig gammal manlig Hollywoodmagnat. Finns inget nyskapande med hans livsstil, den är hårt cementerad i gamla könsroller. Hon har givit upp sin karriär, kanske planerar att skriva om sin ångest i hemmet, medan patriarken lever ut sitt ego, precis som Donald Trump och alla andra vita män i övre medelålder. Isabella Löwengrip är allt det Johan Renck inte är - det smärtar, som svensk i ett land med världens främsta jämställdhet, att läsa hur han kör över sin fru och dikterar hur och var de ska leva - betalar för allt förstås. Hela hennes status bygger på hans namn - klart man reagerar.

Lisa · 2 years ago
”Han får cred och pengar på banken”. Du har verkligen NOLL koll på verkligheten i USA. Om Elin och Johan någonsin skiljer sig så kommer han att få ge henne 1/2 av allt plus huset, samt underhåll och alimony på MINST $100k per månad, tills hon fyller 65! Jag är gift med en man som fick betala sitt ex $57M! 13 år senare är han 64 år gammal luspank! Oroa dig inte för Elin. Elin kanske är beredd att avstå ifrån den tveksamma ”cred” hon fått som sjuksköterska för att ta han om sina barn istället. Är det något fel med det? Här i USA är det faktiskt ovanligt att icke arbetande kvinnor till välbetalda män, tar hand om sina barn alls! Så Elin är en riktigt kämpe i det avseendet. Väx upp för tusan!

Emma · 2 years ago
Ursäkta infliket, men vem är du till att berätta för Elin vilket liv HON lever och döma det efter din tro om hur det ser ut? Jag vet inte med dig, men för egen del älskar jag att läsa om Elins ofiltrerad liv, för jag tror att de flesta som läser älskar just det skavda operfekta som vi alla upplever i livet. Men vi dömer väl ingen efter de val man gjort? Du gör dina, Elin sina. Den enda du borde vara arg på är dig själv som sprider sådan negativ energi. För vet du vad, om vi så är tusentals som skriver positiva kommentarer här inne är det din Elin kommer komma ihåg. Var tacksam för att hon vill dela med sig av sitt liv istället, och passar det livet inte dig, vänd dina negativa vibbar någon annanstans.

Neta · 2 years ago
Elin du är en så klok, rolig och vacker tjej. Och du skriver fantastiskt bra.

Elin Renck · 2 years ago
Vad gullig du är ❤️

Christine's Stories · 2 years ago
Men jisses, hur tänker män ibland?! Haha! Det låter som hur det ibland var i mitt före detta förhållande. Minns när jag och mitt ex skulle åka på fem dagars semester (och gå på bröllop) till Österrike med hans familj. "Vi kommer bo på hotell i eget rum älskling", sa han med övertygelse. I själva verket skulle vi sova i ett hus med hans föräldrar på övervåningen. Hans bror med flickvän fick sovrummet medan vi sov på en soffa i KÖKET. Plus att där fanns möss som lämnade små bajspluttar i min resväska under natten. Egentligen visste han nog att vi inte skulle få ett eget hotellrum men vågade inte säga något. Kan ju läggas till att det dessutom var en cross-cultural relation eftersom att han var fransman. Efter det fjäskade han som bara den och det var tur för honom att han hade bokat lyxigt hotell med ljudlös luftkonditionering när vi kom till Italien för vacay på tu man hand. Coolt att du får uppleva så mycket roligt! Jag borde se den där serien men känner att den inte kommer göra en positiv inverkan på mitt katastroftänkande. Kommer drömma mardrömmar. Får se om jag vågar.

Elin Renck · 2 years ago
Haha.. jag har delat husvagn med mitt franska ex och hans föräldrar när han tog med mig till cannes till deras sommarstuga, han nämnde inte att det var en pytteliten husvagn utan vatten och inte heller att föräldrarna skulle vara där.

Frida · 2 years ago
För det första, tack för en bra blogg! Älskar den ❤️. Måste bara säga att Chernobyl är den bästa tv serien jag och min man sett. Nånsin! Så snygg och så bra skådespeleri. Och så gripande! Bra jobbat till din man! ❤️. Så kul att följa ditt liv här på bloggen. Keep up the good work

Elin Renck · 2 years ago
Vad glad jag blir att du både gillar bloggen och serien! ❤️ Tack!

Alex · 2 years ago
Elin, släpp böcker och jag kommer köpa varendaste en. Och A-M, att sitta bakom trygg skärm och vifta med ilsket finger mot någon du inte ens känner, så otroligt onödigt. Heja dig Elin, Och Johan!

Rose-Marie Englund Cederblad · 2 years ago
Mina vuxna pojkar hyllar denna filmserie och jag och min man med nu när vi sett hela. Bland det bästa och mest gripande vi sett. Rose-Marie m familj

Anna · 2 years ago
Så bra Chernobyl-serien var! Jag har tänkt på dig när jag har sett den och instämmer med de andra kommentarerna om att jag vill tacka dig för att du tog en för laget. :-) Tack också för att du delar med dig och sätter ord på hur det är att leva i småbarnskaoset och att tampas med ångest och depression. Har följt din blogg till och från då din 3:a är jämnårig med mitt andra barn. Har sträckläst flera av dina senaste inlägg nu och jag gillar så ditt sätt att skriva. Kram från en antidep-knaprare

Cissi Wallin · 2 years ago
Intressant, och talande (plus osmakligt) att dundra in hos en kvinna som lever med en man, för att läxa upp denna kvinna om hennes mans eventuella tillkortakommanden. Tycker man Johan verkar vara en patriarkal mansgris som bara vill ha en livegen och följsam hemmafru - skriv det till honom istället? Hint: jag som professionell manshatare kan dock säga att Johan är en av de mer rimliga männen jag träffat. Glöm inte att vi alla är kvinnor i ett patriarkat. Vi kämpar på, alltsom oftast så gott vi bara kan med att pussla ihop livet, tillvaron och oss själva. Man ska absolut diskutera allt könsmaktsordningen, strukturerna bakom att pappor är mindre hemma med sina barn och ptja... Hela det kapitalistiska systemet sprunget ur en uråldrig patriarkal världsbild. Men det gör man nog ändå bäst på strukturell nivå. Inte inne hos en enskild kvinna som inte bett om att diskussion ska föras med henne och hennes familj som utgångspunkt.

Sara · 2 years ago
Tack Cissi för att du uttrycker det jag själv tänkt så bra när jag läst inläggen högre upp! Om det stör så mycket - ta det med vederbörande då och inte dennes fru.(Varför alltid hålla kvinnan ansvarig, snacka om strukturellt förtryck, eller??) Du kan också prova att tänka dina tankar för dig själv tyst, alternativt diskutera med en vän om något stör! Så brukar jag göra, fungerar jättebra! Alla lever vi väl våra liv så gott vi kan utifrån de förutsättningar vi har, och det är fan inte alltid lätt, speciellt inte att vara kvinna Och feminist Och leva i en hetersexuell parrelation. Men herregud uppstår det kärlek så gör det och kan vi snälla bara sluta ha så ***** mycket åsikter om vem eller hur utan bara vara lite glada åt att tycke fortfarande uppstår mellan människor?? Mitt liv och levnadsstandard är milslångt ifrån Elins men jag kan ändå uppskatta och känna igen mig i hennes reflektioner kring livet. Jag BEHÖVER inte kunna relatera till 100% för att hennes inlägg skall ge mig något, det går utmärkt ändå! Så, tack Elin för dina sporadiska, ärliga och skickligt skrivna tankar <3 Och förlåt för rant. Eller kanske inte, en ny egenskap jag fått sedan jag blivit gravid att jag bara inte kan hålla tyst eller titta bort.

Mikaela · 2 years ago
Blir alltid lika glad när det kommer inlägg från dig ( och det gör inget att det är sporadiskt, allt är bättre än inget ) du skriver så bra, bjussigt och modigt som delar livet så dom det verkligen är oavsett om man har 0 barn, massa barn eller bor i slott eller koja. ❤️❤️❤️

Alex · 2 years ago
Skaffade HBO bara för den serien, som för övrigt är jättebra!! Bra att den gjordes, blev som en riktigt bra historialektion.Jag kommer ändå ihåg lite om vad som hände då (var 9år) Tex som att man inte skulle gå ut om det regnade...hur läskigt är inte det..! Älskar dina inlägg :D

Karin · 2 years ago
Så härligt hur du berättar om ert liv! Strunta i alla knäppa kommentarer

Lotta · 2 years ago
Varför ses det som ett straff att vara hemma och ta hand om sina egna barn. Vi är alla olika och tyvärr så är inte alla länder lika bra som Sverige. När jag fick mina tvillingar i England blev dagis för dyrt så jag blev ”hemmafru”. Bästa beslutet. Jag har inte missat något av mina barns uppväxt. Jag var med dem varje minut innan de började skolan. Vi är alla olika, olika ekonomi, olika förhållanden. Olika är bra, världen skulle vara väldigt tråkig annars. Att man känner att man behöver ge så negativa, elaka kommentarer känns insnöat. Tack Elin för din ärlighet och en underbar blogg. Hemskt ledsen att det finns människor som känner att de har rätt till att dela med sig sina negativa åsikter. X

Kanske · 2 years ago
Lotta. för att vi uppfostrade så. Det är budskapet från svenska samhället de senaste 40 åren.

Lotta · 2 years ago
Det stämmer Kanske, har nog bott utomlands för länge. Här kryssar jag i rutan ”homemaker”, alternativet ”hemmafru” finns inte....

Nadia · 2 years ago
Jag måste få säga att din tid i Litauen var så värt mödan. Det kan jag ju inte veta såklart, men för oss andra som har haft nöjet och äran att se denna fenomenala serie som din man varit med och skapa så är jag tacksam att du tog det steget. For the greater cause liksom. Det är en helt fantastisk serie och värd all beröm den fått. Makalöst gripande och välgjord, det bästa jag har sett (och det är en del). Tack!

Frida · 2 years ago
Varje gång min kille försökt sätta igång Tjernobyl har jag berättat historien om hur du fick ta ditt pick och pack och flytta till Litauen höggravid med tre små barn under tiden den spelades in!

Anna · 2 years ago
Jag älskar att få sådana här inblickar! Sen blir det ju extremt för att din man gör ngt så exotiskt som film men det är ju vanliga kommunikationsmissar som sker i varje förhållande :) Liksom helt vanligt! Jag brukar vara rätt bra att ”missa” säga att jag behöver jobba över utan det blir ”jag blir lite sen” o sen mkt sen... då blir min man arg. Ha en fin sommar Elin! Kan du inte ge mig råd hur man övertalar sin man att skaffa 3:e barnet? Han tror inte han kommer räcka till. Jag känner mer att man måste chansa om man känner barnlängtan (hans obefintlig).